Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

România este în stare de urgență. La Pădurea Băneasa, lângă București, sunt zeci de mașini și cetățeni care ignoră total recomadările autorităților legate de distanțarea socială

padure baneasa

Foto: captura Digi24

Zeci de bucureșteni au ieșit sâmbătă, în plină criză Covid-19, cu mașinile la Pădurea Băneasa, aflată lângă București.

Imagini prezentate de Digi24 arată că oamenii au profitat de vremea frumoasă și au ieșit la iarbă verde, în condițiile în care autoritățile, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, au făcut repetat apel la restrângerea deplasărilor la cele strict necesare, pentru a limita răspândirea coronavirusului. 


Îți recomandăm


„Izolarea acasă, respectarea izolării, a avea o conștiință corectă despre ceea ce trebuie să facem și ceea ce nu trebuie să facem ține de fiecare dintre noi. Ține de noi ca această epidemie sa aibă un impact previzibil sau să scape ușor de sub control”, a spus la Digi24 dr. Andreea Moldovan, șef Secție boli infecțioase de la Spitalul Județean Brasov, care a avertizat că, potrivit celor mai noi date, noul coronavirus se pare că persistă în aer mai mult de câteva ore, așa cum s-a crezut inițial. Medicul a amintit de asemenea că perioada de contagiozitate începe cu câteva ore înainte de debutul simptomelor. 

„Avem atât de multe exemple în jur, vedeti ce se intâmplă în Italia. Aceste adunări nu fac decat să aglomereze oamenii cu simptome si pe cei care nu au nimic. Să evităm să ne întâlnim cu alți oameni”, a subliniat medicul infectionist.

Aflați și

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sa le faca doseare penale si la astia!!!!sa vedem atunci cine o sa mai stea la gratar si sa iasa la plimbare. Cand o sa ajunga Romania in locul Italiei , poate atunci or sa stea smecherii in casa .... Autoritatile sa ia masuri!!!
  • Like 0
 • Realitatea este ca nu exzista padure fara uscaturi,fiecare intelege dupa chipul si asemanarea lui,pacat de cadrele medicale care stau pe baricade zi si noapte.Suntem fara nici un D-zeu,acum vedem cu ce oameni ne inconjuram.
  • Like 2
 • Gabi check icon
  Astăzi, (sâmbătă), sunt 59 de cazuri noi. A fost descoperit un pacient infectat la Spitalul Municipal Universitar din Bucureşti, unde acum se face o anchetă epidemiologică. Dacă și acel ditamai spital va intra în carantină, atunci e de rău. Și totuși, lumea e încă în trolebuze și pe străzi, într-o nepăsare pre-apocaliptică. Mă întreb, oamenii ăștia nu se uită la știri? Nimănui nu-i trece prin cap că am putea deveni următoarea Italie, dar având resurse medicale mai modeste? Până acum credeam că inconştienţa e doar la vot...dar se vede treaba că unora nu le pasă de nimic și de nimeni.
  • Like 4


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult