Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

România este în stare de urgență. La Pădurea Băneasa, lângă București, sunt zeci de mașini și cetățeni care ignoră total recomadările autorităților legate de distanțarea socială

padure baneasa

Foto: captura Digi24

Zeci de bucureșteni au ieșit sâmbătă, în plină criză Covid-19, cu mașinile la Pădurea Băneasa, aflată lângă București.

Imagini prezentate de Digi24 arată că oamenii au profitat de vremea frumoasă și au ieșit la iarbă verde, în condițiile în care autoritățile, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, au făcut repetat apel la restrângerea deplasărilor la cele strict necesare, pentru a limita răspândirea coronavirusului. 


Îți recomandăm


„Izolarea acasă, respectarea izolării, a avea o conștiință corectă despre ceea ce trebuie să facem și ceea ce nu trebuie să facem ține de fiecare dintre noi. Ține de noi ca această epidemie sa aibă un impact previzibil sau să scape ușor de sub control”, a spus la Digi24 dr. Andreea Moldovan, șef Secție boli infecțioase de la Spitalul Județean Brasov, care a avertizat că, potrivit celor mai noi date, noul coronavirus se pare că persistă în aer mai mult de câteva ore, așa cum s-a crezut inițial. Medicul a amintit de asemenea că perioada de contagiozitate începe cu câteva ore înainte de debutul simptomelor. 

„Avem atât de multe exemple în jur, vedeti ce se intâmplă în Italia. Aceste adunări nu fac decat să aglomereze oamenii cu simptome si pe cei care nu au nimic. Să evităm să ne întâlnim cu alți oameni”, a subliniat medicul infectionist.

Aflați și

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sa le faca doseare penale si la astia!!!!sa vedem atunci cine o sa mai stea la gratar si sa iasa la plimbare. Cand o sa ajunga Romania in locul Italiei , poate atunci or sa stea smecherii in casa .... Autoritatile sa ia masuri!!!
    • Like 0
  • Realitatea este ca nu exzista padure fara uscaturi,fiecare intelege dupa chipul si asemanarea lui,pacat de cadrele medicale care stau pe baricade zi si noapte.Suntem fara nici un D-zeu,acum vedem cu ce oameni ne inconjuram.
    • Like 2
  • Gabi check icon
    Astăzi, (sâmbătă), sunt 59 de cazuri noi. A fost descoperit un pacient infectat la Spitalul Municipal Universitar din Bucureşti, unde acum se face o anchetă epidemiologică. Dacă și acel ditamai spital va intra în carantină, atunci e de rău. Și totuși, lumea e încă în trolebuze și pe străzi, într-o nepăsare pre-apocaliptică. Mă întreb, oamenii ăștia nu se uită la știri? Nimănui nu-i trece prin cap că am putea deveni următoarea Italie, dar având resurse medicale mai modeste? Până acum credeam că inconştienţa e doar la vot...dar se vede treaba că unora nu le pasă de nimic și de nimeni.
    • Like 4


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult