Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

România este în stare de urgență. La Pădurea Băneasa, lângă București, sunt zeci de mașini și cetățeni care ignoră total recomadările autorităților legate de distanțarea socială

padure baneasa

Foto: captura Digi24

Zeci de bucureșteni au ieșit sâmbătă, în plină criză Covid-19, cu mașinile la Pădurea Băneasa, aflată lângă București.

Imagini prezentate de Digi24 arată că oamenii au profitat de vremea frumoasă și au ieșit la iarbă verde, în condițiile în care autoritățile, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, au făcut repetat apel la restrângerea deplasărilor la cele strict necesare, pentru a limita răspândirea coronavirusului. 


Îți recomandăm


„Izolarea acasă, respectarea izolării, a avea o conștiință corectă despre ceea ce trebuie să facem și ceea ce nu trebuie să facem ține de fiecare dintre noi. Ține de noi ca această epidemie sa aibă un impact previzibil sau să scape ușor de sub control”, a spus la Digi24 dr. Andreea Moldovan, șef Secție boli infecțioase de la Spitalul Județean Brasov, care a avertizat că, potrivit celor mai noi date, noul coronavirus se pare că persistă în aer mai mult de câteva ore, așa cum s-a crezut inițial. Medicul a amintit de asemenea că perioada de contagiozitate începe cu câteva ore înainte de debutul simptomelor. 

„Avem atât de multe exemple în jur, vedeti ce se intâmplă în Italia. Aceste adunări nu fac decat să aglomereze oamenii cu simptome si pe cei care nu au nimic. Să evităm să ne întâlnim cu alți oameni”, a subliniat medicul infectionist.

Aflați și

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sa le faca doseare penale si la astia!!!!sa vedem atunci cine o sa mai stea la gratar si sa iasa la plimbare. Cand o sa ajunga Romania in locul Italiei , poate atunci or sa stea smecherii in casa .... Autoritatile sa ia masuri!!!
  • Like 0
 • Realitatea este ca nu exzista padure fara uscaturi,fiecare intelege dupa chipul si asemanarea lui,pacat de cadrele medicale care stau pe baricade zi si noapte.Suntem fara nici un D-zeu,acum vedem cu ce oameni ne inconjuram.
  • Like 2
 • Gabi check icon
  Astăzi, (sâmbătă), sunt 59 de cazuri noi. A fost descoperit un pacient infectat la Spitalul Municipal Universitar din Bucureşti, unde acum se face o anchetă epidemiologică. Dacă și acel ditamai spital va intra în carantină, atunci e de rău. Și totuși, lumea e încă în trolebuze și pe străzi, într-o nepăsare pre-apocaliptică. Mă întreb, oamenii ăștia nu se uită la știri? Nimănui nu-i trece prin cap că am putea deveni următoarea Italie, dar având resurse medicale mai modeste? Până acum credeam că inconştienţa e doar la vot...dar se vede treaba că unora nu le pasă de nimic și de nimeni.
  • Like 4


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult