Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Preotul Vasile Răducă și-a dat demisia din funcția de prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă

V. Răducă

După declarațiile controversate referitoare la sex și viol, preotul Vasile Răducă și-a dat miercuri demisia din funcția de prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

„Urmează ca decanul facultății, prof. Ioan Moldoveanu, să înainteze rectorului Mircea Dumitru nominalizarea prodecanului care va prelua atribuțiile deținute până astăzi de prof. Vasile Răducă”, se arată într-un comunicat al Universității din București.

Anterior, Mircea Dumitru ceruse plecarea lui Răducă din funcție, în urma declaraților făcute de acesta la postul de radio Trinitas, unde a spus, între altele, că „sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul”.

„Universitatea din București se delimitează public de declarațiile profesorului Vasile Răducă, pe care le considerăm inacceptabile.

Comunitatea universitară a Universității din București își respectă misiunea de a promova și de a susține valori și principii care să consolideze o societate democratică modernă, în care respectarea și cultivarea demnității umane și a valorilor umaniste, precum și a rolului științei în evoluția umanității reprezintă piloni fundamentali”, a scris Mircea Dumitru.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Asta trebuie excomunicat. Un asemene dobitoc, primitiv, ignorant, nu are ce căuta in biserică. A fost prodecan? Ce rușine! Vă dați seama care este nivelul "absolvenților" ? Majoritatea "catindatilor", ca si la medicina, vizeaza imbogatirea raoida si lipsa raspunderii.De aia au priză la analfabeți.
  • Like 0
 • Ada check icon
  Faptul ca a plecat din functia de prodecan nu e mare lucru.
  Problema este ca e acceptat in BOR.
  Problema este ca inca in Biserica va vorbi oamenilor, probabil aceleasi prostii.
  Daca nu este dat afara din BOR atunci se poate considera ca BOR ii accepta toate prostiile pe care le-a spus si le va mai spune.
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult