Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Preotul Vasile Răducă și-a dat demisia din funcția de prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă

V. Răducă

După declarațiile controversate referitoare la sex și viol, preotul Vasile Răducă și-a dat miercuri demisia din funcția de prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

„Urmează ca decanul facultății, prof. Ioan Moldoveanu, să înainteze rectorului Mircea Dumitru nominalizarea prodecanului care va prelua atribuțiile deținute până astăzi de prof. Vasile Răducă”, se arată într-un comunicat al Universității din București.

Anterior, Mircea Dumitru ceruse plecarea lui Răducă din funcție, în urma declaraților făcute de acesta la postul de radio Trinitas, unde a spus, între altele, că „sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul”.

„Universitatea din București se delimitează public de declarațiile profesorului Vasile Răducă, pe care le considerăm inacceptabile.

Comunitatea universitară a Universității din București își respectă misiunea de a promova și de a susține valori și principii care să consolideze o societate democratică modernă, în care respectarea și cultivarea demnității umane și a valorilor umaniste, precum și a rolului științei în evoluția umanității reprezintă piloni fundamentali”, a scris Mircea Dumitru.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Asta trebuie excomunicat. Un asemene dobitoc, primitiv, ignorant, nu are ce căuta in biserică. A fost prodecan? Ce rușine! Vă dați seama care este nivelul "absolvenților" ? Majoritatea "catindatilor", ca si la medicina, vizeaza imbogatirea raoida si lipsa raspunderii.De aia au priză la analfabeți.
  • Like 0
 • Ada check icon
  Faptul ca a plecat din functia de prodecan nu e mare lucru.
  Problema este ca e acceptat in BOR.
  Problema este ca inca in Biserica va vorbi oamenilor, probabil aceleasi prostii.
  Daca nu este dat afara din BOR atunci se poate considera ca BOR ii accepta toate prostiile pe care le-a spus si le va mai spune.
  • Like 0


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult