Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Președintele Iohannis a anunțat la Cotroceni nucleul următoarei guvernări dupa căderea PSD-ALDE: „Sunt foarte bucuros că astăzi semnăm noi 5 acest acord național”

Klaus Iohannis - la Cotroceni

Joi a avut loc la Cotroceni ceremonia de semnare a Acordului Politic Național, inițiat de Klaus Iohannis. Alături de șeful statului, la ceremonie au luat parte reprezentanții partidelor parlamentare din opoziție - PNL reprezentat de Ludovic Orban, USR de Dan Barna, Pro România de Victor Ponta și PMP de Eugen Tomac.

Iohannis a criticat PSD, partid despre care a spus că „a dăunat foarte mult României”.

„Pe mine nu m-a anunțat că este interesat PSD-ul (de semnarea pactului - n.r.), PSD-ul care aparent din 27 mai se schimbase, dar nu este așa, PSD-ul nu s-a schimbat, nu se schimbă, a rămas doar cu aparența schimbării, urmărește aceleași obiective și răspunsul lor - pe care mi l-au dat prin media - a fost un refuz, aveau mai multe amendamente decât obiective în acest Acord”, a spus președintele Iohannis, citat de Digi24.

În opinia șefului statului, „aceste alegeri din 26 mai reprezintă o victorie a românilor împotriva incompetenței PSD-iste, dar este doar primul pas dintr-o serie mai lungă, urmează încă trei ocazii pentru români de a da o lecție PSD-ului, pentru că PSD-ul nu a înțeles, a simulat”.

Iohannis a spus că Acordul Politic Național rămâne deschis și altor formațiuni politice. „Sunt foarte bucuros că astăzi semnăm noi 5 acest acord național. Nu vrem să excludem pe alții. Lista semnatarilor rămâne deschisă, este posibil ca pe parcurs ca și alții să revină la gânduri mai bune, vreau să păstrăm poata deschisă tuturor politicienilor care vor să construiască o Românie mai bună”, a spus acesta.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cri check icon
  Asa zisul ""Acordului Politic Național"" nu are nicio utilitate si nicio relevantza pentru partidele semnatare si pentru Romania.
  Insa ""acordul"" este important pentru dl. Johannis: incapabil sa arbitreze si sa uneasca cinstit fortele politice si societatea civila intr-un proiect important pentru tara, ""initiativa"" lui Johannis nu este decat incercarea actualului presedinte de a-si securiza voturile necesare pentru cel de-al doilea mandat.
  Ca sa nu mai vorbesc de ridicolul si de ipocrizia cu care s-au ""unit"" acum Ponta, Basescu si Johannis, cand doar in urma cu cativa ani erau adversari " ireconciliabili "".
  Politica romaneasca nu este arta negocierii, ci "arta" ( sordida si imorala a ) ipocriziei de cea mai joasa spetza. Semnatarii acestui ""acord"" nu pot fi suspectati de moralitate sau de onestitate.
  La ultimele alegeri prezidentiale, candidatii de atunci, Ponta si Johannis, s-au atacat cu inversunare, iar invectivele si limbajul de mahala cu care cei doi ""catindati"" ( cum perfect scria odinioara marele Caragiale, pentru ca prostia si ipocrizia sunt atemporale ) au facut deliciul alegatorilor.
  ne mai putem aminti cum Basescu, pe cand era presedinte, l-a respins de vreo trei ori, cu mult dispret, pe eternul candidat de diverse functii guvernamentale Johannis. Iar astazi cei doi fac ""pact national"".
  Iar Orban, onest dar posesor al unui IQ microscopic, presat fiind de cei doi ""liberali"" abonati direct sau indirect la resursele Statului, recte domnii R. Bogdan si Johannis, a transformat PNL intr-o marioneta jalnica a intereselor celor doi ""liberali"".
  • Like 0
 • Sistem american : stanga - dreapta ( democrati - republicani )...numai ca la mioritici o dreapta face cat 4 de stransura. Sa le uram succes si sa dam in ghioc ca nu o sa li se urce la bibistrocel PUTEREA ( mai exact putoarea ). Parere sincera deplorabil si cat se poate de sincer dupa o stanga exorcizata vine o dreapta injectato-redbulliana.....
  • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult