Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Președintele Iohannis: Politicienii care nu au înțeles mesajul românilor după Colectiv vor fi măturați de pe scena publică!

"Clasa politică se schimbă încet, dar se schimbă. Aceste schimbări sunt inevitabile, iar cei care au înţeles mesajul românilor, mesajul României, după Colectiv vor avea probabil o poziţie mai bună în alegeri, iar cei care nu au înţeles acest mesaj încet, dar sigur, vor fi măturaţi de pe scena publică", a declarat președintele Klaus Iohannis duminică, la un an după tragedia de la Colectiv.

Președintele a depus în fața fostului club o coroană de flori şi a păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor.

64 oameni au murit în urma incendiului care a avut loc pe 30 octombrie 2015, în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity.

Iohannis a mai afirmat că de atunci există unele lucruri care s-au schimbat în bine în România, dar că s-ar fi așteptat ca până acum vinovații să fi fost trași la răspundere. 

„Verificările sunt mai clare, mai dese, la astfel de locații, există proceduri mai clare într-o serie de domenii. Alte lucruri nu s-au schimbat însă, după părerea mea, suficient de mult. Mi-aș fi dorit ca, după un an de zile, să știm totuși cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil”, a spus Iohannis.

Duminică, între orele 13:00 și 16:00 va avea loc un marș tăcut în memoria victimelor de la Colectiv.

„La un an după incredibila tragedie de la Colectiv, le arătăm tuturor că nu am uitat și că nu i-am uitat. Va fi un marș tăcut, nu un protest. Vom pleca de la Universitate către Colectiv, unde vom depune lumânări, flori și vom tine un minut de reculegere”, se arată pe pagina de Facebook care anunță marșul.

Traficul rutier va fi restricţionat, duminică, între orele 12.00 şi 23.00, în mai multe zone din centrul Capitalei, inclusiv în zona Pieţei Bucur, pe străzile Bucur, Între Gârle şi Verzişori, pentru ceremoniile comemorative care se vor desfăşura în faţa fostului club Colectiv, potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere.

Între orele13.00 - 14.00, participanții se vor aduna la Universitate, la statui, marșul spre Colectiv urmând să se desfășoare între 14:00 și 15:00. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • sunt curios ce politicieni au fost prezenti la ac moment.
    • Like 0
  • Nu numai ca nu le-a trecut prin cap sa renunte, dar dupa alegeri vor sa dea noul guvern. Nu mizati pe bunul simt si pe morala, la asa ceva aceste hiene politice nu reactioneaza. Din pacate ei au aliati in presa, la TVuri, oameni de afaceri care-i finanteaza , sindicate care-i sprijina, nimeni nu renunta de buna voie la putere si bani. Opozitia este firava si divizata, cu personaje sterse, fara carisma, fara un minim de patos in discursuri, care sa convinga lumea sa-i voteze. Nu se intrevede nimic bun, PSDul are si el "tehnocratii" lui pe care-i vor plimba, hohotind de ras, pe le Palatul Victoria dupa decembrie.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult