Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Președintele Klaus Iohannis salută protestele de duminică seara: Românii bine au făcut că și-au spus părerea

protest 5 nov - Dan Mihai Bălănescu

(Foto: Dan Mihai Bălănescu)

Președintele Klaus Iohannis a salutat protestele de duminică seara la care au participat zeci de mii de oameni la nivel național.

„Este lesne de înțeles de ce protestează românii (...) Aceste modificări în legislația pe justiție sunt, în primul rând, lipsite de transparență. Sunt și aici schimbări care se doresc a fi făcute împotriva sistemului și cred că această abordare a PSD-ALDE în ultima vreme, de a merge întotdeauna împotriva tuturor, este o abordare total contraproductivă. Iar românii bine au făcut că și-au spus părerea”, a declarat Klaus Iohannis.

Zeci de mii de oameni au ieșit duminică seară în piețele marilor orașe, protestând împotriva schimbării legilor justiției. Potrivit unor estimări numărul protestatarilor din București a fost de peste 15.000. Oamenii s-au strâns în Piața Victoriei și au pornit în marș spre Parlament, pe traseu numărul manifestanților crescând. Câteva mii de oameni s-a strâns și în piețele centrale din Timișoara, Brașov, Cluj, Sibiu și Iași. Aceștia au scandat „PSD, ciuma roșie” și „Nu vrem să fim o nație de hoți”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai da?!
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult