Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Proteste masive în București și în țară: „Nu vrem să fim o nație de hoți!”

Protest Bucuresti 5 noiembrie

(Foto: Dan Mihai Bălănescu)

Mii de oameni au ieșit dumincă seară în piețele marilor orașe, protestând împotriva schimbării legilor justiției. Potrivit unor estimări numărul protestatarior din București este de 15.000-20.000. Oamenii s-au strâns în Piața Victoriei și au pornit în marș spre Parlament, pe traseu numărul manifestanților crescând. Câteva mii de oameni s-a strâns și în piețele centrala din Timișoara, Brașov, Cluj, Sibiu și Iași. Aceștia au scandat „PSD, ciuma roșie” și „Nu vrem să fim o nație de hoți”.

Marșul protestatarilor din București. Foto: Dan Mihai Bălănescu

Foto: Dan Mihai Bălănescu

Știrea inițială:

Comunitatea Corupția ucide anunță organizarea la București a unui marș de protest față de de proiectul de modificare a legilor justiției ajuns în Parlament, dar și față de faptul că senatorii juriști au dat aviz negativ unui proiect de act normativ care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării. Proteste similare vor avea loc în mai multe orașe din țară. 

„Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă.Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistrați la Președinte și Comisia Europeană, cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția”, se arată pe pagina evenimentului „Marș - NU suntem o țară de hoți”. În București, manifestanții se vor întâlnila ora 19:00, în fața Guvernului, de unde vor porni în marș către Palatul Parlamentului.

Proteste similare sunt anunțate și în marile orașe ale României.

Cristian Tudor Popescu: Absenteismul s-a hotărât să vină la un soi de vot în stradă

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus la Digi24 că în ultimii 27 de ani nu a mai văzut un partid care să meargă împotriva tuturor organismelor justiției cum se întâmplă acum cu coaliția PSD-ALDE, cu legile justiției. Jurnalistul a spus, de asemenea, că protestele de duminică sunt rezultatul absenteismului de la vot, iar „oamenii s-au hotărât să vină la un soi de vot în stradă, împotriva unei idei nocive”.

„Mă bucur să văd atâția oameni, sunt mulți, sunt mai mulți decât speram eu, nu sunt doar în București, sunt și în alte orașe ale țării, ceea ce închide acum opoziția la aceste legi ale justiție pe care le împing în continuare cu o obstinație cum n-am mai văzut în 27 de ani postrevoluționari, n-am mai văzut un asemenea partid care să meargă împotriva tuturor. Nimeni n-a venit să apere aceste legi. N-ați văzut niciodată o manifestație atât de mare care să-i sprijine pe ei. Toate organismele justiției din țară - DNA, CSM, DIICOT, ICCJ - s-au pronunțat împotriva acestui pachet de legi și acum avem și oamenii din stradă și lucrurile nu au ajuns în apropierea adoptării acestei legi. Cu acești oamenii în stradă se vede că PSD-ALDE sunt singuri împotriva tututor. Oamenii sunt dispuși să-și ia din timpul lor liber pentru a încerca să oprească acest atac al PSD”,a relatat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„În iarnă, la început a fost o reacție împotriva unor persoane fizice - Iordache, Dragnea, Grindeanu - însă când perioada de vârf a fost depășită, această înșelătorie împotriva tentativei de a obstrucționa justiția de către partidele la putere, a fost un protest ridicat la putere maximă”, adaugă jurnalistul.

„Dacă se ajunge la această coliziune între stradă și parlament, pașnică cum ar trebui să fie, avem consecința absenței de la vot de anul trecut. Avem acum absenteismul care s-a hotărât să vină la un soi de vot în stradă, împotriva unor idei nocive”, a adaugat Cristian Tudor Popescu.

„În momentul în care Tudose a comunicat că trebuie să plece din parlament Plumb și Shhaideh, pentru probleme penale și înainte de Cex, Tudose s-a dus la Iohannis, spuneam atunci că epoca Dragnea s-a sfârșit. Asta nu înseamnă ca de a doua zi e debarcat, dar atotputernicia sa de tip ceauşistoid a încetat. Și acum avem o nouă confirmare dură pentru Dragnea. După ce a dat sfoară în întreaga ţară că intra legile justiției de urgență, iată că, în ultimul moment, au fost blocate. Cred ca tot de Tudose. E foarte logic. Spuneam atunci că dacă Tudose a avut sângele rece să pronunțe cuvintele „ probleme penale” și că nu dă bine la Bruxelles, aşa ceva lovește în temelia ideologică a PSD, de la alegeri. Adică Soroș, multinaționale, Bruxelles. Dacă a avut sângele rece Tudose, dobândit, probabil, printr-un antrenament deosebit în diverse instituții pe care le-a frecventat, instituții în general cu grade militare, atunci e clar că tot Tudose e cel care a pus frână și în acest weekend. Indiferent ce se întâmplă luni, deja are Dragnea o mare problemă, în clipa în care i se amână decretul dat ca pe vremea lui Ceauşescu: Se vor băga legile”, a adaugat jurnalistul.

Îți recomandăm

Tudor Chirilă: „Obiectivul lor numărul unu: să scape de pușcărie și să creeze un cadru legal pentru furat”

Muzicianul și actorul Tudor Chirilă a anunțat că va lua parte la protest. „Și ne-am întors de unde am plecat. După aproape un an de guvernare în care nu au făcut nimic decât să obosească populația cu scandaluri, măsuri halucinante și încercări de hărțuire legislativă a populației, au revenit cu preocuparea lor numărul unu: îngenuncherea justiției. Și cred că toată tevatura cu "revoluția fiscală" din ultimele săptămâni nu este altceva decât praf în ochii lumii pentru ca ei să poată realiza obiectivul lor numărul unu: să scape de pușcărie și să creeze un CADRU LEGAL pentru FURAT. Se pare că cea mai eficientă armă care ne-a rămas este ieșitul în stradă. Este singurul moment care (mai) pare să le atragă atenția că existăm și nu suntem de acord cu ei. În ce mă privește, duminică am să ies și eu (din nou) în stradă împotriva anunțatelor modificări legislative care vizează funcționarea justiției. (probabil la Iasi unde vom fi cu VAMA). Împotriva hoților, mai pe scurt”, a scris acesta pe Facebook.  

„Poate acum înțeleg și sindicatele care s-au perindat prin Piața Victoriei anul ăsta, poate că înțeleg și pensionarii sau viitorii pensionari cărora li se ia, nicidecum li se dă, că a ieși în stradă pentru o justiție independentă înseamnă de fapt că ieși împotriva unor hoți care nu sunt preocupați nici de creșteri salariale, nici de pensii, nici de măsuri sociale, educație sau sănātate, ci de un singurul lucru: Avere. Averea lor. Țara lor. Mușchii lor”, a continuat el.

Orașele din România și din străinătate în care vor fi organizate protestele

Românii vor ieși în stradă în mai multe orașe din țară, dar și din străinătate. Mai jos, lista orașele în care vor avea loc proteste duminică seară. Bucuresti, Cluj-Napoca , Timișoara, GALAȚI, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș, Iași, Sibiu, Constanța, Suceava, Rădăuți, Oradea, Craiova, Brașov, Târgu Ocna, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Ploiești, Bacău, Roman, Lugoj, Focșani, Mediaș, Zalău, Deva, Zurich, Paris, Berlin.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Hop, c-a apărut și Costică!! Oare o fi alimentat la pompa lui Tăriceanu înainte sa ajungă la noi? Auzi tu: Daddy a apărut ca un salvator al națiunii să ne scape de legile justiție de pe vremea lui Macovei. Sigur, noi n-am înțeles, dar de asta există oameni "ca Costel" : să ne lumineze.
    • Like 4
  • check icon
    Ai ce face?
    N-ai ce face.
    Cu băieții ăștia...trebuie tabără permanentă în față la guvern.
    • Like 0
  • mereu calm,dar stiti ce cred de fapt? daca alegerile nu ar fi (uneori) trucate,nu ar castiga vechii comunisti,nici nu ar fi atat de mare hotia si neintelegerea. De aceea,calmul inainte,pentru ca nu e nevoie decat sa mergem mai departe,nu si sa convingem pe cei care au alte pareri,legitime pana la urma
    Sper sa am dreptate.
    • Like 0
  • Are efecte dramatice dar doar greva generală, până la alungarea nemernicilor pesedisti si aldiști, in frunte cu borfașul, țărănoiul ciocoi dragnea și craiul răsuflat și senil tariceanu și vor fi deferiți justiție, fără premisa de nevinovăție, in cazul leprelor astea nu se ia in discuție, si condamnați pe viață, fără drept de eliberare condiționată, la munca silnică. Sau, in cel mai fericit caz executați ca să scăpam dracului odată de ei și să intre frica in ceilalți care vor fi tentați să mai încerce. Răul pe care l-au făcut si-l fac in continuare acești monștri umani, împreună cu slugoii lor, știți foarte bine cine sunt, nu l-a mai făcut nimeni, până la ei.
    • Like 2
  • Paul check icon
    Nu acum e momentul ieșiri masive in strada, ci atunci când legile justiției mafioților ajung a doua oară la Johannis. Însă dacă se ajunge la asta, protestele trebuie sa aibă ca finalitate izgonirea mafioților. Pana atunci putem sa ne antrenam ;).
    • Like 1
  • Vasile check icon
    Protestele în stradă nu sunt suficiente. Ar trebui ca toți cei nemulțumiți să scrie deputaților și senatorilor care-i reprezintă că nu sunt de acord cu modificările, să le ceară explicații, să meargă în audiență la cabinetele parlamentare, să pună presiune pe aleși, că doar sunt aleși pentru a reprezenta alegătorii, nu mafioții.
    • Like 2
    • @ Vasile
      Aleșii sunt, in totalitate, niste gunoaie, niște borfași, puși pe înavuțire din furt, dezinteresați de voința alegătorilor. Și mulți dintre ei sunt semianalfabeți, cu doctorate, care nici macar nu ar fi in stare să înțeleagă scrisul. E pierdere de timp. Trebuie alungați cu pietre.
      • Like 0
    • @ Vasile
      check icon
      Ba ar putea pune pe o pancarda un text de genul "ce-ati facut pentru noi(urmata de lista de slugoi)" sa-i stie lumea cu nume si prenume pe toate cazaturile astea ce voteaza dupa cum ridica unu' mana...sa vedem cum justifica pesedistii si tradicenistii(de Cluj) neimplicarea in solicitarea de fonduri pentru terminarea centurii ocolitoare a Clujului,sustinerea unor legi "facute" de unu' cu studii terminate in ...Balti.
      • Like 0
  • check icon
    Asta este guvernarea psd. Sau dragnea, luati-o cum vreti. Parca am fi in epoca de aur epoca ceausescu, dej ...
    Si aia si asta, adica dragnea le stiu pe toate si se baga in toate.
    Mai tineti minte cum a disparut PNTCD-ul.
    Haideti sa facem la fel cand or veni alegerile si pana atunci sa iesim in strada, dar nu cu flori in mana si cu pancarte. Eu stiu ca la curve si hoti nu se merge cu flori.
    • Like 1
  • Despre demnitate si auto-respect

    Tuturor celor care nu simt ca e cazul sa isi apere demnitatea participand la proteste civilizate, incepand cu duminica, 5 noiembrie 2017, le transmit urmatoarele.
    Am intrebat numai tineri zilele acestea pe strada ori pe unde am avut drumuri, la coada la dentist, la Tribunalul Brasov ori asteptand autobuze, daca ii revolta dezastrul din Romania, atacul continuu asupra justitiei, sfidarea pe fata ("Asta e viata" a spus Ciordache in drum spre cheful PSD, intrebat daca e ok sa chefuiasca in aceeasi zi cu comemorarea Colectiv). Si daca vin la proteste. Prea multi, printre care un avocat prieten, o procuroare, un grup de studenti, tineri diversi si spalati au raspuns nedumeriti ca nu stiu de nicio problema noua care sa necesite proteste, ca nu se uita la... televizor. Intamplator, nici eu nu am televizor. Dar nu mi-am imaginat ca atatia tineri cu smartphone-uri, net nelimitat, tablete si diplome de prima mana pot fi atat de nauci si neinformati cand li se baga mana pana la cot in buzunare, sunt umiliti, sfidati si condamnati sa traiasca intr-o tara sud-americana de catre guvernanti infractori si, in fapt, tradatori de tara. Am inteles de ce e posibil ca in Romania sa se fure fara limita si fara repercusiuni: pentru ca oamenii habar n-au ce li se intampla, dar nici nu se obosesc sa inteleaga, ori daca inteleg, s-au obisnuit sa co-existe cu mocirla morala. Si isi vad de treburile lor si se simt chiar superiori ignorand asa zisa 'politica'.
    Ideea este ca a lua atitudine atunci cand esti furat, mintit si injosit continuu si fara echivoc de niste analfabeti corupti si cocotati la putere este un gest de demnitate si de respect fata de tine insuti. Elemente de inteligenta spirituala pe care le doresc tuturor celor care nu vad in acest an motive sa se simta umiliti si sa iasa la proteste.
    • Like 8
    • @ Octavian Razvan
      Este dreptul tău să protestezi, stimabile, dar...despre ce atac continuu asupra justiţiei vorbeşti? Modificarea Legilor Macovei înseamnă atac asupra justiţiei? A ajuns Macovei un fel de Moise al României? Că doar Legile lui Moise au rămas nemodificate până astăzi.
      Te simţi minţit, furat şi înjosit? Dar când Băsescu şi clica lui te minţeau, te furau şi te înjoseau...de ce n-ai simţit nevoia să protestezi? Nu era ordin de zi pe unitate?
      • Like 0
    • @ Octavian Razvan
      Un popor de ignoranți. Tineretul a fost "educat" astfel de televiziunile care au promovat manelele, țopârlănia, parvenirea, nonvalorile. De "marii realizatori tv", in realitate niște gunoaie ca măruța, teo trandafir, dan negru, capatos si cați or mai fi, niste " curve" plătiți regește.
      • Like 1
    • @ Constantin
      Ai apărut? Dă-i cu Macovei, cu Basescu ca la atât se limitează mintea ta si instrucțiunile primul te de la borfașii tai de pesedisti.
      • Like 4
    • @ Constantin
      check icon
      Las' ca nici cu Stanoiu nu ne e rusine...ministrul poet ocupa si el un loc fruntas.Unde-s legile cu care spuneai ca va ramane in istorie?Cum au incaput ele pe mana lui "alta intrebare","asta-i viata"?Ca tot te laudai ce ceva studii in domeniu...
      • Like 2
    • @
      N-am fost niciodată fan Stănoiu, ba chiar o consider un fel de Macovei a PSD-ului. Mi-a fost profesoară...chiar ştiu despre ce vorbesc.
      Tudorel Toader este altceva. Este un profesionist cu intenţii bune, dar faptul că s-ar putea să ceară demisia doamnei Kovesi îl face aşa de contestat în rândul vostru.
      • Like 0
    • @ Constantin
      check icon
      Gresit din cel putin 2 motive:
      -profesionistul cu intentii bune a tinut cond de avizele pozitive cu obiectii de la CSM(ca doar asa argumentau cei ce dadusera avizul pozitiv desi aveau de comentat...)?
      -ce s-a ales de maculatura depusa in parlament de persoana fizica Tudorel,ca de propunere legislativa nu e vorba?Ciordache mazgaleste peste ceea ce a scris Tudorel?Si el sta precum cea admirata de Daea?
      -bonus...decapitarea conducerii unei institutii inainte de expirarea mandatului ar fi un semnal de forta menit sa intimideze niste procurori care si asa au avut nevoie de niste zeci de ani sa inceapa sa-si faca treaba,timp in care multe dintre infractiuni s-au prescris.
      Au astea legatura cu justitia?Ar face asta un profesionist?Indiferent ca se numeste Tudorel,Pivniceru,Macovei sau Stanoiu...
      • Like 0
    • @
      Avizul CSM este consultativ iar domnul Tudorel Toader a avut motivele lui pentru care nu a ţinut cont de anumite observaţii. Ştiu că voi nu vreţi să recunoaşteţi, dar domnul Toader chiar este un profesionist în dreptul penal. Mulţi dintre procurorii de la DNA şi chiar membrii CSM au învăţat drept penal din cărţile sale. Doamna procuror Iorga de la DNA. dacă am reţinut bine, i-a fost studentă.
      Da, este dreptul Parlamentului să aducă modificări propunerii de lege a ministrului Justiţiei. Una dintre modificări este următoarea: tot Preşedintele va numi procurorii generali. Nu-ţi convine modificarea asta? De ce nu aşteptaţi să vedeţi forma finală a legii? Pentru ce proteste?
      Nu înţeleg de ce nişte procurori foarte bine plătiţi ar fi timoraţi dacă se schimbă conducerea? Au avut nevoie de zeci de ani ca să înceapă să-şi facă treaba? Tu sau eu am avut nevoie de zeci de ani pentru a începe să ne facem treaba? Sunt timizi? Sfioşi? Păi să plece şi să vină unii care au curajul să-şi facă meseria. Sunt mulţi doritori. De ce au ţinut locurile ocupate zeci de ani dacă nu erau în stare să-şi facă meseria? Era salariul mult prea mare? Da...
      • Like 0
    • @ Constantin
      check icon
      Nu discut pregatirea lui Tudorel,nici calitatea cartilor sale,nu inteleg de ce pedalezi intr-o directie gresita...eu acuz jocul asta de-a alba-neagra,azi e ferm si hotarat,ieri era visator referitor la aceleasi teme...scuza-ma, faptul ca nu sunteti doi juristi cu aceeasi opinie in privinta unui text de lege pe mine ma cam pune in incurcatura:ori legile sunt varza(si aici Tudorel din postura de fost cecerist isi are partea de vina),ori pregatirea voastra lasa de dorit(si aici profesorul Tudorel isi are vina in a fi lasat juristi nepregatiti).
      Si scuteste-ma de textul cu frumusetea dreptului...
      Tocmai fiindca avizul era consultativ ar fi putut Tudorel sa-i bage in seama pe cei ce au dat aviz pozitiv verzei legislative propuse:3 organisme de control ale magistratilor ,cu atributii suprapuse(dupa cum propunea poetul de la justitie initial) erau prea multe!Si nu-l vad destul de curajos pentru a tine piept interferentelor penalilor din partidele politice...doar cu presa e el curajos,in sedintele de guvern sta ca favorita lui Daea.
      • Like 1
    • @
      Este normal ca doi jurişti să aibă opinii diferite cu privire la conţinutul unei legi. Fiecare cu viziunea lui. Tudorel Toader vrea ca procurorii şefi să fie numiţi de CSM, iar Macovei şi adepţii vor ca procurorii şefi să fie numiţi de Preşedinte. Un exemplu... De ce este rea propunerea lui Tudorel Toader? Pentru că se opun macoviştii? Macovei a decis atunci când a fost la putere, acum este rândul altora... De ce alţii nu au voie să decidă altfel? Parlamentul va hotărî aşa cum vor macoviştii, din câte am înţeles... Eu nu sunt de acord, dar dacă aşa decide majoritatea parlamentară, aşa să fie. Dar ce veţi spune dacă, de exemplu, Iohannis va pierde alegerile prezidenţiale şi va câştiga ... Gabi FIREA? Atunci vreau să vă aud :) Varianta lui Tudorel Toader cu CSM-ul era mult mai bună, părerea mea. Ce te faci dacă ajunge preşedinte un Vadim? Dar nu, pe voi vă manevrează macoviştii şi nu vedeţi calea corectă.
      Da, Tudorel Toader trebuia să fie mai ferm, sunt de acord cu tine.
      • Like 0
    • @ Constantin
      check icon
      Ori ai probleme cu intelegerea celor scrise de mine,ori esti rau intentionat...si acelasi principiu al rastalmacirii,intelegerii partiale il aplici de fiecare data,indiferent de subiect.
      Introduci abuziv dinozauri ai justitiei in discutie,afirmi ca noi am fi manevrati.Asta desi tu esti cel ce se contrazice cu toata lumea de pe acest forum...uneori inventandu-ti propriul adevar.Orice discutie cu tine e pierdere de timp.
      • Like 1
  • Remember, remember!
    The fifth of November,
    The Gunpowder treason and plot;
    know of no reason
    Why the Gunpowder treason
    Should ever be forgot! "
    La fel ca acum 2 ani, comemoram tradarea unei ordini constitutionale si inlocuirea unui sistem politic cvasidemocratic cu unul cleptocratic de natura totalitara, inspiratie stalinista. Am prieteni straini care daca le explici ce se intampla de fapt in Romania raman masca, efectiv nu le vine sa creada ca asa ceva e posibil in Uniunea Europeana. La ei la cea mai mica suspiciune de fapte de coruptie, fara sa fie cercetat, impricinatul isi da demisia fara sa obiecteze. Nu suntem normali, vorba lui Cioran, "toata viata noastra de un secol incoace este numai procesul prin care sa ne dam seama ca n-am facut nimic." In alta ordine de idei, exista vreun popor care vorbeste mai mult despre furat decat romanii? Furatul ne domina exista asa cum pe nemti ii domina strictetea organizatorica, pe francezi boemia si sexualitatea, pe englezi comertul, pe evrei business-ul revolutionar. Doar ca un stat bazat pe furat n-are nimic de castigat, doar de pierdut. Sa ii lasam pe niste insi sa ne fure banii nostri, pe fata, iar apoi sa permitem sa scape nepedepsiti pentru ca unora dintre noi li se redistribuie cat zgarciul de pe os si considera ca asta e suficient. Sa traim putin mai bine decat in groapa de gunoi Pata Rat, suficient. Priviti din perspectiva unui neamt, nici nu poate concepe posibilitatea unor asa mentalitati puse in practica la nivel statal. Revenind la ganduri mai romanesti, haideti dracului la protest pana mai putem protesta!
    • Like 2
    • @ Cristian Valsan
      Draga Ionut iti pun o singura intrebare....ai dovezi solide in acest sens sau doar este perceptia proprie asupra sistemului romanesc ? Daca doar asa crezi, crede-ma ca nu merge, fiecare ne nastem cu adevaruri proprii pe care cei ce ne inconjoara ni le schimba progresiv in favoarea noastra sau nu....nu exista adevaruri absolute, nici macar tangibile ci doar relative, stii tu spusa, "crede sau nu " inca din antichitate dar recunosc pentru a fi recunoscut un adevar propriu trebuie sa lupti pentru acesta pentru a te face auzit...si spun...de cine ? si pentru ce ? #This World is made from illusions period ah and much twisted lies with forms of truth !
      • Like 1
    • @ HyperX Radu Panaitescu
      Priviti sistemul de educatie romanesc drept etalon. Copiii sunt instruiti sa fie conformisti, sa se adapteze autoriatii arbitrare, sa fie complici la abuzurile institutiei pentru ca e "a lor", sa stea in banca lor, sa invete de frica, sa insele pentru note. Nu, nimeni nu se naste cu niciun adevar propriu. Exista mentalitati care au preemtiune in fata altora dobandite prin educatie formala sau informala. Faptul ca eu, tu, un grup minoritar avem mentalitati divergente fata de cea majoritara nu inseamna ca cea majoritara nu exista si nu reprezinta directia generala care influenteaza comportamente/pareri/principii/viziune in ambele tipuri de educatie. Nimeni nu scapa complet de aceste influente, oricat de opozante ar fi fata de valorile personale. La noi acceptarea coruptiei si incurajarea ei la nivelul institutiilor care formeaza viitorul cetatean e vadita si explicita. Experimentati, intreabati un copil de roman ce modele are, intrebati unul de neamt, apoi unui de evreu. De ce sunt contraste asa puternice, verificati felul in care sunt organizate institutiile, abordarea/practica. De mii de ani gresim si pierdem toate trenurile, de mii de ani altii pierd razboaie, evenimente de anvergura mult mai mare decat pastoritul oilor romanilor sau parjolirea pamantului, dar ei se ridica. Noi stagnam si ne mintim singuri. Acceptarea realitatii e un prim pas pentru schimbare, proiectarea noului model pe valori occidentale bazate pe solidaritate si daramarea actualului model construit pe valori traditionale-cleptomanice "mental terrorism" reprezinta pasii fara de care nu se poate face nimic.
      • Like 4
    • @ Cristian Valsan
      Paul check icon
      Draga Ionuț, situația este foarte clară și apele sunt cum nu se poate mai limpezi. O gașca de mafioți se folosește de toate mijloacele, inclusiv instrumente de propaganda pentru a ii prostii pe prosti si a își consolida capacitatea de a fura fără teama de consecințe. Aia care citează din ceaslovul propagandei mafiote sunt prosti sau prostiti, iar aia care încearcă sa te convingă ca apele sunt tulburi sunt soldați mafioți.
      • Like 0
    • @ Paul
      Nu cred in separarea apelor. Votantii PSD au capacitatea de a intelege, o societate fara solidaritate intre clasele sociale, care antagonizeaza pentru a isi proteja interesele de gasca e o societate care nu tine, dispare. La fel si cei care vor sa se taie x, y ajutor(excluzand cele obtinute prin falsificarea dosarelor). Nu mai avem nicio scuza, nu putem inlocui realitatea cu un surogat doar pentru ca gastii noastre nu ii face bine sa o accepte. Da, DNA are problemele ei, dar aia nu sunt mai putini hoti, chiar martirii anilor 50 pt. asta, ci o adunatura de dobitoci care au sesizat o bresa in sistemul de Pile-Cunostinte-Relatii facilitatata de NATO-UE si vor sa o inchida cum a fost inchisa intotdeauna la noi. Pana un invatam sa analizam faptele si sa ne tratam dupa ele, nu dupa povesti, plasmodii si basme nu iesim din starea asta.
      • Like 0
    • @ Cristian Valsan
      Paul check icon
      Dintre votanții alde psd numai pe prostiti ii mai poți aborda fără complicații și asta dacă nu au evoluat/involuat complet in prosti. Dacă vrei sa ii abordezi și pe prosti trebuie sa te cobori in troaca in care viermuiesc alde pesedistii și odată ce ai făcut asta sunt șanse mari sa și rămâi acolo. Cred ca este foarte clar ce e cu a treia categorie de votanți psd: mafiotii nu pot fi abordați dacă nu ești și tu mafiot. Iar dacă ești mafiot ar trebui sa ai treaba cu poliția nu cu politica!
      • Like 0
  • "Ne-am intors de unde am plecat" mai pe romaneste "te-ai dus bou si te-ai intors vaca" draga Tudor ! Protestele sunt un act democratic dar forta de reactie trebuia sa fie pe moment si nu dupa saptamani de "danga langa" via tarile prezente in arcul UE ! Asta spune multe despre asa zisa democratie romaneasca care mai mult sta decat reactioneaza la abuzuri de tot felul ! Sincer cred ca din asa zisul mars mare lucru nu poate fi obtinut decat un show cu beculete si multe discursuri incinse si poate cateva scaune daramate...in rest harababura nici vorba de stabilitate sau #Luciditate de ambele parti !
    • Like 3
    • @ HyperX Radu Panaitescu
      Vorbiti urat, blamati oamenii care ies in strada, cati ies, ca sa isi apere demintatea. Carcotiti ca nu are niciun rezultat, ironizati apararea demnitatii prin bagatelizare si imagini cu beculete. Daca sunteti asa destept, de ce nu faceti dvs. ceva mai de impact? E usor sa vorbesti. Dar de facut ati facut ceva?
      • Like 7
    • @ Octavian Razvan
      Daca interpretam de fiecare data ce a vrut sa spuna cutare sau cutarescu chiar nu vom ajunge nicaieri...oricum m-ai inteles gresit. Stilul meu ironic sugereaza o usoara dezamagire fata de cum ar fi trebuit sa mearga lucrurile pana in prezent, miting proteste sau politicieni....ideea care trebuie sa ramana este aceea ca oricat ne-am stradui nu vom fi cu adevarat europeni sau occidentali ci doar un amestec de ideologii si doctrine verbale sau non-verbale. Nu este nici un fel de jignire !
      • Like 1
    • @ Octavian Razvan
      Dan Dan Dan Dan check icon
      ...
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult