Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Președintele Macrou

Președintele ăsta franțuz, Macrou, sau cum l-o chema, a cheltuit 26.000 de euroi pe machiajul propriu și personal în 3 luni de mandat. Nu-i de mirare, dacă ne gândim că pe la Franța lumea vorbește că omu e pe invers, din ăia de se luptă cu ei Coaliția pentru Familie – băbăciunea cu care se ține de mână ar fi de acoperire. A venit p-aci că nu prea se simte bine pe-acasă, ca să ne ceară să fie trimiși mai repede înapoi românii care muncesc în Franța pe salarii mici față de franceji, da mari pentru românii din țară. Și să ne vâre pe gât niște elicoptere.

Ba, pe deasupra, a luat și guvernul la refec, că pachetul menestrelului Tudorel, auzi, cică, „nu-i coerent cu lupta anticorupție”. Adicătelea, dă franțuzu ordine la Guvernul României și Tudose zice Să trăiți și își ia angajamentul că rezolvă.

Trăgeam nădejde că ne bagă și pe noi în Șenghen, da zice că nu poate. Că e deranj prin casă, să venim și noi să dăm cu mopu și pe urmă poate intrăm.

N-a fost mai rău ca pe vremea otomanilor, când ne ploconeam la Înalta Poartă? Că așa zice gazetarii patrioți.

Ce-ați răspunde, stimați Republicani, cuiva care v-ar vorbi așa?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cred ca tonul se da din SUA si cum acum Trump a inceput o politica de protectionism economic care este total deferita fata de neoliberalismul promovat cum 25-30 de ani acest curent politic va incepe sa isi faca simtita prezenta peste tot in lumea civilizata, astfel marea majoritatea a conducatorilor din tarilor dezvoltate vor face tot posibilul sa protejeze locurile de munca de acasa in dauna imigrantilor pentru a castiga o pace sociala.
  • Like 0
 • Fiecare isi apara interesele nationale cum stie.
  Pacat ca simpaticii nostri muncitori detasati ajung poate sa fie aparati de scpecialisti ca d-na Olguta Vasilescu.
  • Like 0
 • Cred ca "frantzuzu" apara interesele glorioasei sale natiuni ceea ce si noi ar trebui sa facem sau sa invatam sa facem ca de multe ori am impresia ca suntem "Tara nimanui" unde oricine poate sa vina si sa faca ce doreste daca plateste o taxa vreunui dregator vremelnic. Politicienii romani nu reusesc sa vada mai departe de propriile interese marunte si meschine, nu au in general o viziune pentru tara lor, ei doresc doar sa fie lasati in pace sa fure linistiti fara imixtiuni din afara sau "abuzuri din interior".
  • Like 1
 • Le-aş spune să mai pună un pic mâna pe o carte de istorie, dacă tot sunt aşa de patrioţi. Şi i-aş întreba, care e acum Înalta Poartă, după ei.
  • Like 0
 • În Franța locuiesc 200 de mii de români (http://www.economica.net/cati-romani-muncesc-in-strainatate-si-unde-sunt-cei-mai-multi_67822.html#n) dintre care 30 de mii sunt muncitori delegați ( http://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2017/08/23/que-contient-la-directive-europeenne-sur-les-travailleurs-detaches_5175568_4355770.html). În cazul în care directiva va fi mofificată jumătate din muncitorii detașați vor câștiga căci angajatorii lor chiar au nevoie de ei și le vor da același statut ca al muncitorilor francezi, iar jumătate vor constata că patronii lor sunt niște escroci care nu vor să facă afaceri decât dacă pot trișa.

  Economia de piață justifică multe dar nu totul, de exemplu în anumite state americane și in Germania (pe breșe) există salariu minim. Faptul că un muncitor român și unul francez care lucrează pe același șantier au statut diferit în fața legii este imoral și face rău atât Franței cât și României,

  Dacă România se opune modificării directivei dă impresia de lipsă de seriozitate și îi face jocul comunistului Melenchon care vrea dizolvarea uniunii europene, Francezii care au votat pentru Macron iubesc Europa și România dar nu pot să facă nimic atunci când noi românii ar trebui să dăm dovadă de verticalitate,
  • Like 2
 • In primul rand este crucial ca o faceti si este esential modul in care reusiti aici sa expuneti mentaliate populatiei vorbitoare de limba romana (cei de neidentitatea romana), ce gandeste majoritatea romanilor si ce predica cele 2 televiziuni vedeta a3 si Rtv. Ce spune aici omul din spatiul carpatodunarean? ca nu stie cine e, ce vrea, decat sa manance si sa faca sex si sa fie lasat in pace de cei care vin cu idei. Ce il supara pe carpatodunarean sunt ideile, nu le sufera. El vrea sa se descurce sa se adapteze. E cel mai postmodern si are in loc de convingeri explicite (explicatia e impotriva firii lui) niste puncte nevralgice pe care daca i le atingi zice "au". Elicopterele sunt un detaliu - care insa poate fi un repros real.
  • Like 0
 • Pai domnule Popescu,chestia asta cu ploconeala e cam de multisor poveste,cam de pe la Stefan cel mare si Mihai Viteazu,deci de cateva secole si sa recunoastem ca a mai fost dinastia Hohenzolern cea care a intrerupt sirul ploconelilor si castigat o independenta acolo,in rest mai nou am schimbat directia,nu ne mai ploconim in est si acum ne ploconim spre vest ca asa bate vantul acum.
  • Like 0
 • Adevărat, gazetarii „patrioți (patrihoți?) zice” despre Înalta Poartă, ceilalți însă, nu prea!!!...
  Remarcile despre preferințele sexuale ale președintelui francez sunt de prost gust.
  • Like 0
 • Tot ce facem noi e rau. Ce fac altii... Asa zic gazetarii nostri "patrioti", ori din prostie, ori din simbrie! Nu pot sa nu amintesc de un gazetar, pardon "maestru", cam gangav in forma si sasait in continutul prestatiei de ziarist care ne prezinta dezastrul financiar provocat de presedintele Iohannis in vizita din SUA - 6 miliarde dolari, sau prezenta lui Macron -3 mld. Realitatea pe care trebuie sa o vedem este ca armata noastra are in prezent vreo 800 de tancuri, 16 avioane (restul MIG-uri) si cateva rachete de imprastiat grindina, iar "prietenii" de la rasarit deja joaca cazanciocul in Ucraina. Nu stiu daca gazetarii patrioti americani au sarit la gatul Congresului care a aprobat 47 mld dolari pentru intarirea frontului de est european al NATO, dar cu certitudine "patriotii" nostri mananca linistiti o paine de gazetar, injurand pe cei care le asigura pacea. Revin la "marele" gazetar si la stat si la scris, suparat foc pe cei care l-au intors pe Rogozin din zbor, afirmand ca e o mare greseala diplomatica, fara sa aminteasca deloc injuraturile nediplomatice pe care ni le-a adresat rusul. Sigur gazetarul nostru e din Putinei (vezi DEX), pentru ca prea e putinist infocat !
  • Like 0
 • E mai rau domnule Popescu. Comentariul dumneavoastra e bland. Gazetarii patrioti si sustinatorii lor de pe internet, si de oriunde, injura mult mai rau. Ne explica intre altele si despre cum ne-a luat banii "dealerul de arme francez".
  Cred ca stiti mai bine ca noi, sau la fel de bine: nu prea ai ce sa le spui. Sunt ca un zid, au doar certitudini, niciun dialog nu e posbil. Asa ca singura noastra scapare ar fi sa nu ne pese. Dar problema e ca e greu sa nu-ti pese, asa ca ne chinuim.
  • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult