Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Președintele Macrou

Președintele ăsta franțuz, Macrou, sau cum l-o chema, a cheltuit 26.000 de euroi pe machiajul propriu și personal în 3 luni de mandat. Nu-i de mirare, dacă ne gândim că pe la Franța lumea vorbește că omu e pe invers, din ăia de se luptă cu ei Coaliția pentru Familie – băbăciunea cu care se ține de mână ar fi de acoperire. A venit p-aci că nu prea se simte bine pe-acasă, ca să ne ceară să fie trimiși mai repede înapoi românii care muncesc în Franța pe salarii mici față de franceji, da mari pentru românii din țară. Și să ne vâre pe gât niște elicoptere.

Ba, pe deasupra, a luat și guvernul la refec, că pachetul menestrelului Tudorel, auzi, cică, „nu-i coerent cu lupta anticorupție”. Adicătelea, dă franțuzu ordine la Guvernul României și Tudose zice Să trăiți și își ia angajamentul că rezolvă.

Trăgeam nădejde că ne bagă și pe noi în Șenghen, da zice că nu poate. Că e deranj prin casă, să venim și noi să dăm cu mopu și pe urmă poate intrăm.

N-a fost mai rău ca pe vremea otomanilor, când ne ploconeam la Înalta Poartă? Că așa zice gazetarii patrioți.

Ce-ați răspunde, stimați Republicani, cuiva care v-ar vorbi așa?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult