Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Primăria Capitalei începe de astăzi ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Cât costă recuperarea lor

Foto: Inquam Photos / George Călin

Primăria Capitalei începe de luni să ridice mașinile parcate în locuri nepermise pe toate străzile pe care le administrează. Echipajele primăriei vor putea să ridice vehiculele non-stop, iar recuperarea lor de către proprietari va costa cel puțin 500 de lei, dacă mașina este revendicată în aceeași zi. Pentru fiecare zi de parcare, primăria peste 150 de lei.

Municipalitatea nu va ridica mașinile de pe străzile  secundare, susține Tudor Ionescu, consilier general municipal, citat de Digi24. „Am ajuns la situații precum cele pe care le-am întâlnit, unde o mașină putea să blocheze 10 tramvaie și nu se întâmpla nimic. Sau mașini de deszăpezire nu mai puteau trece”, declară acesta.

Ridicare mașini

Pentru ridicarea autoturismele, echipajele primăriei vor folosi șase platforme. Sesizările vor fi făcute de polițiștii de la Rutieră și de cei de la Poliția Locală, iar vehiculele vor fi duse în două spații amenajate în sectoarele 1 și 6 ale Capitalei.

Tarifele de recuperare a mașinilor

Tarifele de ridicare sunt:

- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv

- 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

Tarife de transport sunt:

- 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv

- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi. iar perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an.

Dispută între Avocatul Poprului și Primăria Capitalei. Firea: „Avocatului Poporului nu-i mai rămâne decât să se ocupe de cocalari!"

Avocatul Poporului a cerut recent Prefecturii Capitalei să atace în instanță hotărârea Consiliului General al Municipiului București care prevede ridicarea mașinilor motivând, că ridicarea mașinilor parcate neregulamentar nu poate fi dispusă de către polițiștii locali, ci doar de către politiștii rutieri. Acest lucru a înfuriat-o pe Gabriela Firea care a susțintu că „instituția Avocatului Poporului tinde să se transforme în avovatul nesimțirii”. „Instituţia Avocatul Poporului tinde să devină avocatul nesimţirii! Ne şicanează şi ceartă că îi deranjăm pe prost-crescuţii care blochează cu maşinile: spitale, şcoli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi, instituţii, linii de tramvai, staţii de autobuz, chiar proprietăţi private, sub pretextul că 'am coborât să-mi iau ţigări'... şi se mai întorc după vreo două ore! S-a rezolvat cazul Caracal, s-au epuizat toaletele în curte ale şcolilor din mediul rural, în toate spitalele din ţară e ca în America! Totul este perfect! Avocatului Poporului nu-i mai rămâne decât să se ocupe de cocalari!"

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Soseaua Colentina nu este strada secundara si pe ea vis-a-vis de magazinul Bucur Obor sunt parcate de regula 4-5 masini ale orasului Voluntari. Pe alea cine le ridica?
    • Like 0
  • Adi check icon
    pana nu se fac parcari e doar o alta metoda dea mai stoarce niste bani de la soferi
    • Like 2
  • Bravo, foarte bună decizie. București a ajuns orașul sufocat de mașini. https://www.instagram.com/mad_max_bucuresti/ Mașinile parcate pe trotuar, care blocheaza trotuarul și ne obligă să mergem pe stradă ca pietoni, sunt o amenințare la adresa siguranței pietonului.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult