Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Primăria Capitalei începe de astăzi ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Cât costă recuperarea lor

Foto: Inquam Photos / George Călin

Primăria Capitalei începe de luni să ridice mașinile parcate în locuri nepermise pe toate străzile pe care le administrează. Echipajele primăriei vor putea să ridice vehiculele non-stop, iar recuperarea lor de către proprietari va costa cel puțin 500 de lei, dacă mașina este revendicată în aceeași zi. Pentru fiecare zi de parcare, primăria peste 150 de lei.

Municipalitatea nu va ridica mașinile de pe străzile  secundare, susține Tudor Ionescu, consilier general municipal, citat de Digi24. „Am ajuns la situații precum cele pe care le-am întâlnit, unde o mașină putea să blocheze 10 tramvaie și nu se întâmpla nimic. Sau mașini de deszăpezire nu mai puteau trece”, declară acesta.

Ridicare mașini

Pentru ridicarea autoturismele, echipajele primăriei vor folosi șase platforme. Sesizările vor fi făcute de polițiștii de la Rutieră și de cei de la Poliția Locală, iar vehiculele vor fi duse în două spații amenajate în sectoarele 1 și 6 ale Capitalei.

Tarifele de recuperare a mașinilor

Tarifele de ridicare sunt:

- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv

- 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

Tarife de transport sunt:

- 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv

- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi. iar perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an.

Dispută între Avocatul Poprului și Primăria Capitalei. Firea: „Avocatului Poporului nu-i mai rămâne decât să se ocupe de cocalari!"

Avocatul Poporului a cerut recent Prefecturii Capitalei să atace în instanță hotărârea Consiliului General al Municipiului București care prevede ridicarea mașinilor motivând, că ridicarea mașinilor parcate neregulamentar nu poate fi dispusă de către polițiștii locali, ci doar de către politiștii rutieri. Acest lucru a înfuriat-o pe Gabriela Firea care a susțintu că „instituția Avocatului Poporului tinde să se transforme în avovatul nesimțirii”. „Instituţia Avocatul Poporului tinde să devină avocatul nesimţirii! Ne şicanează şi ceartă că îi deranjăm pe prost-crescuţii care blochează cu maşinile: spitale, şcoli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi, instituţii, linii de tramvai, staţii de autobuz, chiar proprietăţi private, sub pretextul că 'am coborât să-mi iau ţigări'... şi se mai întorc după vreo două ore! S-a rezolvat cazul Caracal, s-au epuizat toaletele în curte ale şcolilor din mediul rural, în toate spitalele din ţară e ca în America! Totul este perfect! Avocatului Poporului nu-i mai rămâne decât să se ocupe de cocalari!"

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Soseaua Colentina nu este strada secundara si pe ea vis-a-vis de magazinul Bucur Obor sunt parcate de regula 4-5 masini ale orasului Voluntari. Pe alea cine le ridica?
  • Like 0
 • Adi check icon
  pana nu se fac parcari e doar o alta metoda dea mai stoarce niste bani de la soferi
  • Like 2
 • Bravo, foarte bună decizie. București a ajuns orașul sufocat de mașini. https://www.instagram.com/mad_max_bucuresti/ Mașinile parcate pe trotuar, care blocheaza trotuarul și ne obligă să mergem pe stradă ca pietoni, sunt o amenințare la adresa siguranței pietonului.
  • Like 0


Îți recomandăm

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult