Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Primăria vrea să aprindă luminițele de Sărbători în București: pentru prima oară, de Paște va fi ca de Crăciun

Firea luminițe

Foto: Facebook Primăria București

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a spus că, în acest an, centrul Bucureştiului va fi decorat, de Paşte, cu beculeţe, dar, momentan Primăria aşteaptă propunerile companiei de iluminat Luxten Lighting, atât în privinţa costurilor, cât şi pentru ce porţiuni de străzi vor fi împodobite, scrie news.ro.

Până în acest an, Bucureştiul a fost împodobit cu luminiţe numai în perioada sărbătorilor de iarnă.

Republica.ro a scris la sfârșitul anului 2015 că prețul plătit de fiecare cetățean pentru cumpărarea instalațiilor luminoase pentru Crăciun de 49 de primării din țară a fost în medie de 3,3 lei /fără TVA. Alte 20 de primării au refolosit instalațiile pe care le-au achiziționat în decursul anilor, în timp ce alte 20 de primării au ales să închirieze instalațiile luminoase, iar costul mediu plătit de fiecare locuitor a fost de 4,85 lei / fără TVA.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat miercuri că, în preajma sărbătorilor de Paște, Calea Victoriei va deveni cale pietonală, potrivit news.ro. Firea a precizat că în următoarele zile va începe acţiunea de curăţenie, pentru că în prezent „oraşul pare că este bombardat, părăsit”, iar centrul arată „deplorabil”, cu foarte multe clădiri cu faţade murdare, magazine cu vitrine nespălate şi multe afişe lipite pe pereţii clădirilor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Si traficul din ce in mai aglomerat ? Situatia deplorabila a strazilor care par bombardate ? Centura ? Lipsa parcarilor ?
  • Like 0
 • Mi se pare incredibil cum primarul Capitalei considera ca centrul arata deplorabil. Nu ca ar fi treaba ei sa se ocupe de el sau ceva.
  • Like 0
 • Del Ia Del Ia check icon
  Da. Exact luminitele lipseau din Bucuresti
  • Like 1
 • check icon
  O, desigur, când e vorba de distracție, mici, bere, luminițe – suntem primii. Orice cheltuială inutilă ne face fericiți, panseluțe nu se mai pun anul ăsta? Așa, de vreo 50 milioane euro, să fie, alte 50 pt beculețe...
  • Like 2


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult