Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor care lucrează direct cu publicul

Allen Coliban - FB

Foto: Facebook Allen Coliban

Primarul Brașovului, Allen Coliban, spune că s-a vaccinat anticovid și urmează să facă a treia doză, peste câteva săptămâni. Întrebat dacă susține obligativitatea vaccinării funcționarilor publici, edilul a răspuns afirmativ, dar spune că e nevoie de o decizie națională pe baza unei strategii de combatere a pandemiei.

„Acolo unde avem personal în directă interacțiune cu publicul, să considerăm astfel de măsuri. Poți oricând să găsești modalitatea de a lucra în dispecerat sau de la distanță, dar ideea certificatului verde și de a avea responsabilitate față de persoana din fața ta care îți este client ar trebui să fie una puternică în administrația publică”, a declarat Allen Coliban pentru StirileProtv.

„Eu susțin că cei care au contact cu publicul trebuie să ne asigurăm că au trecut prin boală, au anticorpi, fie sunt vaccinați și să reducem la maxim riscurile”, a adăugat edilul.

Are ce să facă pentru a-i obliga pe funcționari să se vaccineze?, a fost întrebat Allen Coliban de Vitalie Cojocari. „În lipsa unui cadru legal care să impună asta sectorial, pe diverse profesii, nu”, a venit răspunsul primarului orașului Brașov.

Citiți și:

„Clanul Marelui Alb". Investigație Recorder: un reporter sub acoperire s-a infiltrat în rețeaua financiară a BOR

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • E prea târziu pt vaccin. Până la Crăciun se termina pandemia. Și se termină urât.
    • Like 1
    • @ Nicolae Dolana
      Dorin check icon
      Poate că se v-a termina în țările civilizate și cu oameni raționali și normali la cap, că în Românica mai durează cel puțin încă un Crăciun s-au două.
      • Like 0
    • @ Nicolae Dolana
      De ce s-ar termina pana la craciun ?
      • Like 0
    • @ Dorin
      Delia MC Delia MC check icon
      România merge pe model Kosovo: infectări multe, curbă care crește până în cer, de unde coboară la fel de repede când nu mai are ce infecta.
      ..." am ascultat de zvonuri și acum soțul zace în ATI", " toată familia a avut covid "... Iar rata de vaccinare a crescut de la 15% cât era când a început să crească până la 46% acum.
      La fel: spitale pline, medicii n-au voie să ia concediu, etc. Deja accelerația scade. Vârful e aproape. Evoluție specifică delta în populație predominant nevaccinată.
      • Like 0
  • O idee de mult bun simt, mult succes cu implementarea ei.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult