Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor care lucrează direct cu publicul

Allen Coliban - FB

Foto: Facebook Allen Coliban

Primarul Brașovului, Allen Coliban, spune că s-a vaccinat anticovid și urmează să facă a treia doză, peste câteva săptămâni. Întrebat dacă susține obligativitatea vaccinării funcționarilor publici, edilul a răspuns afirmativ, dar spune că e nevoie de o decizie națională pe baza unei strategii de combatere a pandemiei.

„Acolo unde avem personal în directă interacțiune cu publicul, să considerăm astfel de măsuri. Poți oricând să găsești modalitatea de a lucra în dispecerat sau de la distanță, dar ideea certificatului verde și de a avea responsabilitate față de persoana din fața ta care îți este client ar trebui să fie una puternică în administrația publică”, a declarat Allen Coliban pentru StirileProtv.

„Eu susțin că cei care au contact cu publicul trebuie să ne asigurăm că au trecut prin boală, au anticorpi, fie sunt vaccinați și să reducem la maxim riscurile”, a adăugat edilul.

Are ce să facă pentru a-i obliga pe funcționari să se vaccineze?, a fost întrebat Allen Coliban de Vitalie Cojocari. „În lipsa unui cadru legal care să impună asta sectorial, pe diverse profesii, nu”, a venit răspunsul primarului orașului Brașov.

Citiți și:

„Clanul Marelui Alb". Investigație Recorder: un reporter sub acoperire s-a infiltrat în rețeaua financiară a BOR

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • E prea târziu pt vaccin. Până la Crăciun se termina pandemia. Și se termină urât.
  • Like 1
  • @ Nicolae Dolana
   Dorin check icon
   Poate că se v-a termina în țările civilizate și cu oameni raționali și normali la cap, că în Românica mai durează cel puțin încă un Crăciun s-au două.
   • Like 0
  • @ Nicolae Dolana
   De ce s-ar termina pana la craciun ?
   • Like 0
  • @ Dorin
   Delia MC Delia MC check icon
   România merge pe model Kosovo: infectări multe, curbă care crește până în cer, de unde coboară la fel de repede când nu mai are ce infecta.
   ..." am ascultat de zvonuri și acum soțul zace în ATI", " toată familia a avut covid "... Iar rata de vaccinare a crescut de la 15% cât era când a început să crească până la 46% acum.
   La fel: spitale pline, medicii n-au voie să ia concediu, etc. Deja accelerația scade. Vârful e aproape. Evoluție specifică delta în populație predominant nevaccinată.
   • Like 0
 • O idee de mult bun simt, mult succes cu implementarea ei.
  • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult