Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor care lucrează direct cu publicul

Allen Coliban - FB

Foto: Facebook Allen Coliban

Primarul Brașovului, Allen Coliban, spune că s-a vaccinat anticovid și urmează să facă a treia doză, peste câteva săptămâni. Întrebat dacă susține obligativitatea vaccinării funcționarilor publici, edilul a răspuns afirmativ, dar spune că e nevoie de o decizie națională pe baza unei strategii de combatere a pandemiei.

„Acolo unde avem personal în directă interacțiune cu publicul, să considerăm astfel de măsuri. Poți oricând să găsești modalitatea de a lucra în dispecerat sau de la distanță, dar ideea certificatului verde și de a avea responsabilitate față de persoana din fața ta care îți este client ar trebui să fie una puternică în administrația publică”, a declarat Allen Coliban pentru StirileProtv.

„Eu susțin că cei care au contact cu publicul trebuie să ne asigurăm că au trecut prin boală, au anticorpi, fie sunt vaccinați și să reducem la maxim riscurile”, a adăugat edilul.

Are ce să facă pentru a-i obliga pe funcționari să se vaccineze?, a fost întrebat Allen Coliban de Vitalie Cojocari. „În lipsa unui cadru legal care să impună asta sectorial, pe diverse profesii, nu”, a venit răspunsul primarului orașului Brașov.

Citiți și:

„Clanul Marelui Alb". Investigație Recorder: un reporter sub acoperire s-a infiltrat în rețeaua financiară a BOR

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • E prea târziu pt vaccin. Până la Crăciun se termina pandemia. Și se termină urât.
  • Like 1
  • @ Nicolae Dolana
   Dorin check icon
   Poate că se v-a termina în țările civilizate și cu oameni raționali și normali la cap, că în Românica mai durează cel puțin încă un Crăciun s-au două.
   • Like 0
  • @ Nicolae Dolana
   De ce s-ar termina pana la craciun ?
   • Like 0
  • @ Dorin
   Delia MC Delia MC check icon
   România merge pe model Kosovo: infectări multe, curbă care crește până în cer, de unde coboară la fel de repede când nu mai are ce infecta.
   ..." am ascultat de zvonuri și acum soțul zace în ATI", " toată familia a avut covid "... Iar rata de vaccinare a crescut de la 15% cât era când a început să crească până la 46% acum.
   La fel: spitale pline, medicii n-au voie să ia concediu, etc. Deja accelerația scade. Vârful e aproape. Evoluție specifică delta în populație predominant nevaccinată.
   • Like 0
 • O idee de mult bun simt, mult succes cu implementarea ei.
  • Like 0


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult