Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor care lucrează direct cu publicul

Allen Coliban - FB

Foto: Facebook Allen Coliban

Primarul Brașovului, Allen Coliban, spune că s-a vaccinat anticovid și urmează să facă a treia doză, peste câteva săptămâni. Întrebat dacă susține obligativitatea vaccinării funcționarilor publici, edilul a răspuns afirmativ, dar spune că e nevoie de o decizie națională pe baza unei strategii de combatere a pandemiei.

„Acolo unde avem personal în directă interacțiune cu publicul, să considerăm astfel de măsuri. Poți oricând să găsești modalitatea de a lucra în dispecerat sau de la distanță, dar ideea certificatului verde și de a avea responsabilitate față de persoana din fața ta care îți este client ar trebui să fie una puternică în administrația publică”, a declarat Allen Coliban pentru StirileProtv.

„Eu susțin că cei care au contact cu publicul trebuie să ne asigurăm că au trecut prin boală, au anticorpi, fie sunt vaccinați și să reducem la maxim riscurile”, a adăugat edilul.

Are ce să facă pentru a-i obliga pe funcționari să se vaccineze?, a fost întrebat Allen Coliban de Vitalie Cojocari. „În lipsa unui cadru legal care să impună asta sectorial, pe diverse profesii, nu”, a venit răspunsul primarului orașului Brașov.

Citiți și:

„Clanul Marelui Alb". Investigație Recorder: un reporter sub acoperire s-a infiltrat în rețeaua financiară a BOR

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mr.Oh check icon
  Toata lumea/tarile a facut vaccinarea incepand cu grupele de risc si persoanele care se afla in contact cu multa lume, acestea din urma fiind un nod de distributie a virusului. Personalul sanitar etc.

  Purtarea mastii si testarea sistematica a fost un alt instrument de a mentine virusul departe de grupele de risc.

  Noua Zeelanda si Australia dupa 9 luni de lockdown au renuntat la proiectul 0 CoVid. Nu se poate realiza practic.

  Nu s-a pus niciodata problema ca vaccinarea sa nu se realizeze. Si nici un om rational nu se impotriveste ideii in sine.

  S-a dorit eradicarea completa a virusului prin vaccinare. Dupa unii specialisti in cazul bolilor respiratorii, spre deosebire de boliile cu transmitere prin sange sau fluide, e putin probabil sa aceasta sa se petreaca rapid doarece oamenii trebuie sa respire. Pana ce sistemul imunitar distruge complet virusul, persoana elimina o buna parte din ei odata cu aerul expirat. Dupa cateva infectari succesive poate ca raspunsul corpului e mult mai rapid si situatia devine alta.

  Asadar problema ramane in ciuda vaccinarii. Ameliorata dar totusi ramane. Persoanele cu risc raman neprotejate.

  Acum vine statul/guvernul si zice ca oamenii mor fiindca lumea nu e vaccinata. Partial adevarat. Dar uita sa spuna, altfel decat guvernul Suediei care a recunoscut ca a esuat in protejarea oamenilor in varsta din camine, ca nu are si nu a avut niciodata o idee sau solutie cum sa protejeze grupele de risc.

  Vaccinare da. Inainte de a discuta vaccinarea obligatorie a celor sub 40 de ani trebuia finalizata vaccinarea grupelor de risc.

  Iar in aceasta grupa sunt persoane care nu au imunitate deloc. Care e solutia protejarii acestora?

  Toata media vuieste de luni de zile despre vaccinare in general dar nimic directionat catre grupele de risc.

  Ministerul sanatatii nu a realizat ca nu se vaccineaza grupele de risc? Nu au date?

  E confortabil sa arunce in aceiasi oala nevaccinatii in varsta de 30 de ani cu cei nevaccinati de 70+ si sa indeparteze responsabilitatea de la el. Tipic romanesc.


  • Like 0
 • E prea târziu pt vaccin. Până la Crăciun se termina pandemia. Și se termină urât.
  • Like 1
  • @ Nicolae Dolana
   Dorin check icon
   Poate că se v-a termina în țările civilizate și cu oameni raționali și normali la cap, că în Românica mai durează cel puțin încă un Crăciun s-au două.
   • Like 0
  • @ Nicolae Dolana
   De ce s-ar termina pana la craciun ?
   • Like 0
  • @ Dorin
   Delia MC Delia MC check icon
   România merge pe model Kosovo: infectări multe, curbă care crește până în cer, de unde coboară la fel de repede când nu mai are ce infecta.
   ..." am ascultat de zvonuri și acum soțul zace în ATI", " toată familia a avut covid "... Iar rata de vaccinare a crescut de la 15% cât era când a început să crească până la 46% acum.
   La fel: spitale pline, medicii n-au voie să ia concediu, etc. Deja accelerația scade. Vârful e aproape. Evoluție specifică delta în populație predominant nevaccinată.
   • Like 0
 • O idee de mult bun simt, mult succes cu implementarea ei.
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult