Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Primele 10 companii care nu au plătit contribuțiile sociale ale angajaților sunt regii și firme de stat. Nici PSD București nu a plătit CAS și CASS

Gabriela Firea - RATB

(Foto: Facebook / Gabriela Firea)

PSD București se numără printre angajatorii care nu au plătit contribuțiile sociale pentru salariați, relevă informațiile publicate pe site-ul ANAF și consultate de Digi24. Aproape 79.000 de lei are de achitat filiala din Capitală a PSD pentru CAS și aproape 28.000 de lei la CASS.

Într-un răspuns pentru Digi 24, preşedintele PSD București, Gabriela Firea, a precizat că datoriile sunt vechi, acumulate înainte de 2015, şi că în prezent PSD Bucureşti nu mai are angajaţi, doar voluntari de la organizaţiile de tineret, pensionari şi femei.

Potrivit Gabrielei Firea, datoriile acumulate înainte de 2015 sunt pentru șapte angajaţi. Aproape 21.000 de lei reprezintă impozit pe salarii neachitat şi aproape 125.000 de lei restanţe la CAS şi CASS.

(clic pe imagine pentru a mări)

Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, a explicat recent necesitatea adoptării măsurii privind transferul contribuțiilor de la angajator la angajat prin numărul mare de firme - circa 158.000 de firme, cu peste 2 milioane de angajați - care au restanțe la plata CAS și CASS.

Datoriile firmelor la bugetul asigurărilor sociale și bugetul asigurărilor de sănătate erau la sfârșitul lunii septembrie de 18,43 miliarde lei. Peste jumătate se regăseau în dreptul a o sută de companii, de stat și private.

Topul datornicilor prezentat de Digi24 arată că cele mai multe companii care au restanțe la plata contribuțiilor sociale sunt din sectorul minier.

(clic pe imagine pentru a mări)

Top 10 datornici la bugetele de asigurări sociale (30 septembrie 2017):

1. Compania Națională a Huilei SA, Timișoara - 3.733.250.565 lei

2. Societatea Comercială pentru Închiderea-Conservarea Minelor SA, Craiova - 941.917.919 lei

3. Societatea Națională a Căilor Ferate Române RA, București - 601.596.646 lei

4. Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA - 431.329.663 lei

5. Societatea Națională a Cărbunelui SA, Ploiești - 301.681.163 lei

6. Romaero SA, București - 183.844.314 lei

7. Moldomin SA, Timișoara - 159.063.957 lei

8. Urban SA - 149.212.918 lei

9. Regia Autonomă pentru Activități Nucleare RA, Craiova - 142.045.449 lei

10. Regia Autonomă de Transport Public Iași RA, Iași - 125.192.297 lei

Consultă aici lista datornicilor.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Comunistii (ciuma rosie) dintotdeauna au mintit, manipulat si dezinformat. Aasta e o componenta a comunismului.

    https://www.flux24.ro/internationalismul-proletar-minciuna-dezinformarea-si-manipularea
    • Like 0
  • Anon check icon
    Ce-ar spune Michael Jackson? Hiii hiii! Au!
    • Like 0
  • Si, conform logicii ministrului Misa, daca pana acum o companie, care retinea x% din salariul unui om, nu a virat la stat acest contributii, ce resorturi o va impinge sa vireze catre acelasi stat retinerea de XXX%??
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult