Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Printr-un vot dat astăzi la Strasbourg, Parlamentul European recomandă primirea „imediată” a României și Bulgariei în spaţiul Schengen

Schengen

Foto: Guliver/Getty Images

Parlamentul European a votat marți pentru primirea imediată a României în spațiul Schengen, alături de Bulgaria. Europarlamentarii au recomadat ca aderarea la spațiul Schengen să nu fie corelată cu concluziile raportului MCV care au fost defavorabile României. 

Eurodeputaţii au aprobat primirea României și Bulgaria în Schengen cu 514 voturi „pentru”, 107 „împotrivă” şi 38 de abţineri, decizia finală urmând să fie luată de Consiliul Uniunii Europene, relatează Digi24.

În 5 noiembrie, Comisia Libertăţilor Civile (LIBE) reitera 5 noiembrie recomandarea adresată miniştrilor statelor membre Uniunii Europene (UE) de a aproba rapid aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, ca membre cu drepturi depline. Comisia avertiza că amânarea aderării depline a României şi Bulgariei are consecinţe negative atât asupra celor două ţări, cât şi asupra întregii Uniuni.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Doamne... de mult n-am mai râs atât! :))

    Asta este ca-n bancul în care doi negri şi albul, stăpânul lor, găsesc o sticlă în deşert. Unul dintre negri, la comanda stăpânului, îi scoate dopul şi din ea iese duhul. Acesta, neputând să îndeplinească decât trei dorinţe, le spune că le va îndeplini câte una fiecăruia. Cei doi negri spun că doresc să devină albi, duhul le îndeplineşte dorinţele, dar bucuria lor este scurtă pentru că albul, rămas la urmă, îi spune duhului că el vrea să-i facă pe cei doi din nou negri.

    Duhul este Parlamentul European, negrii sunt Bulgaria şi România, iar Olanda... ne face negri la loc. Asta dacă nu cumva s-a schimbat regula unanimităţii pentru primirea în Schengen.
    • Like 1
  • De la recomandare pana la infaptuire e cale lunga. Avand in vedere situatia imigratiei la momentul asta, cred ca e mai bine fara Schengen.
    • Like 1
  • Naivi mai sant unii. Marrakesh, schimbarile climatice, apropiata criza economica grava, care bate la usa, sant probleme urgente pe ordinea de zi ce trebuie rezolvate spre a pastra confortul europenilor. De fapt lucrurile sant mult mai grave pentru a putea fi corect evaluate de noi cei care ne bagam in seama pe aici prin Republica virtuala. Unii stiu despre ce este vorba altii intuiesc majoritatea este nepasatoare si inventeaza scenarii conspirative ce vizeaza Romania. Clima se schimba, zona Mediterana va avea clima din nord Africa, arsita de nesuportat, noi probabil vom avea parte de clima Greciei, migratia in masa este o realitate. poate asa se vor repopula satele pustiite de tineri ale Romaniei. Sa nu isi inchipuie cineva ca o tara care se depopuleaza ca Romania este trecuta cu vederea de cei care fug datorita apelor in crestere sau a caldurii de nesuportat. asta, ca figura de stil.
    • Like 1
    • @ Victorin Borsciov
      nicu check icon
      Da, viata e prea complicata sa gandesti cu propriul creier, gandesc comisiile europene pt. tine. De fapt, sa gandesti e un scenariu conspirativ. Nu e bun pentru confortul europenilor.
      • Like 1
  • Rămășița războiului rece, spațiul Schengen, nu are ce căuta în UE ! Ca și inventatul MCV reprezintă un instrument de șantaj.
    • Like 1
    • @ Voicu Nicolae
      Alien check icon
      Doar daca esti pe dinafara. Si doar daca vrei sa fii inauntru.
      • Like 1
  • asta ca sa inteleaga si fraierii cit de corupt e tot sistemul...
    • Like 0
  • nicu check icon
    Ruperea legaturii intre raportul MCV si aderarea Romaniei la spatiul Schengen este cea mai mare tradare a UE fata de cetatenii cinstiti ai Romaniei aflati sub regimul Dragnea.
    Altfel manevra are logica, dupa ce Romania a semnat Pactul ONU pentru migratie, trebuie indepartate toate obstacolele din calea celor care vor pofti sa ajunga in UE pe ruta estica. Daca nu se mai poate pe Mediterana se poate pe Marea Neagra, prin Romania.
    Nu ma mira ca subiectul semnarii acestui nefast document nu a fost dezbatut in presa si chiar aici, pe Republica, avand in vedere ca in privinta acestuia Iohannis si Dancila au gasit un punct de congruenta. Great minds think alike!
    • Like 0
    • @ nicu
      Alien check icon
      Important e sa nu dea dracu' sa construim si autostrazi sau cai ferate, ca profita imigrantii de ele ca sa ajunga mai repede in UE.
      Mai bine revenim la tactica stramoseasca a lui Stefan cel Mare. Parjolim recoltele si otravim fantanile, ca sa le aratam noi lor cine e pavaza Europei!
      • Like 2
    • @ Alien
      Așa e, ar fi tragic să ajungă migranții cu 2-3 ore mai devreme în UE... îți dai seama, ar avea timp să mănânce o shawarma în plus!
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult