Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

PRO termoscanare | Dragi militanți anti-orice, dacă nu vreți să vă protejați, vă privește, dar nu ne îmbolnăviți și pe noi

termoscanare - masurare temperatura - Foto Marilla Sicilia / Zuma Press / Profimedia

Foto: Marilla Sicilia / Zuma Press / Profimedia

În special în ultimele zile, pe lângă problema drepturilor și a libertăților în condițiile luptei anticoronavirus, în discuție au apărut și unele aspecte mai concrete, atacurile concentrându-se pe chestiunea luării temperaturii fiecăruia (impropriu și terifiant numită termoscanare) ca o condiție a accesului în diverse spații publice închise.

Acțiunile „antitermoscanareˮ preconizate pe unele rețele de socializare și în emisiuni ale anumitor posturi TV merg de la instigarea la nerespectarea unor măsuri preventive simple, la îndemâna oricui și care nu fac niciun rău nimănui, până la forme destul de violente. Adversarii „termoscanăriiˮ n-au ezitat să recurgă chiar la înscenări, care de care mai spectaculoase, regizate uneori la propriu în mod mai mult sau mai puțin profesionist. 

Citește și:

Anumite persoane și chiar personalități  - unele false -, printre care politicieni, foste oficialități, așa-ziși moderatori TV, câte un intelectual rătăcit și simpli cetățeni, se prefac cu toții surzi la argumentația specialiștilor în favoarea măsurilor adoptate, exprimând o opoziție orchestrată deliberat, într-un consens cel puțin dubios.

Ei pretind că o fac pentru o cauză înaltă, care ar putea fi echivalată cu interesul întregii națiuni. Este însă evident că aceste acțiuni ascund interese personale sau de grup - uneori chiar din afară - și se poate ghici cam cine se află în spatele acestei campanii, prin care se exploatează deliberat ignoranța în materie a unor cetățeni creduli, neîncrederea lor în argumentele științifice, lenea de a gândi cu propria minte și lipsa de discernământ în a se informa din surse credibile și verificabile.

Mai grav este că în horă s-au prins și unii medici din afara specialităților implicate și neparticipanți la combaterea pandemiei, care lansează sau vehiculează aceleași afirmații ca și ceilalți protestatari de ocazie. Căci oare întâmplător menționează distinsa oftalmoloagă Monica Pop, ca o contraindicație la folosirea măștii, deviația de sept (afecțiune din domeniul ORL), care fusese invocată brusc de un anumit lider de partid?! Și tot oare întâmplător durerea de măsele este evocată, de ea și de alții/altele, drept posibilă cauză a creșterii temperaturii corporale? În asemenea cazuri, îndemnul firesc ar fi fost: Duceți-vă la dentist (sau, dacă bănuiți alte cauze, la ce doctor e nevoie) și tratați-vă!

Luarea de la distanță a temperaturii, complet neinvazivă, se face, ca și alte măsuri preventive care depind de noi, în interesul nu numai al apărării celorlalți, ci și al persoanei în cauză, căreia îi poate semnala nu doar infectarea, transmisibilă, cu SARS-Cov-2, ci și o eventuală altă îmbolnăvire.

Ce nu este nociv și chiar dacă ar fi, eventual, exagerat sau nenecesar, poate fi acceptat, cu toată imprecizia posibilă, cel puțin ca o atenționare în favoarea persoanei. Doar dacă aceasta n-a încercat deliberat să inducă în eroare, furându-și singură căciula și administrându-și în prealabil un antitermic (șmecherie opusă celei prin care elevii mâncau cretă ca să li se ridice febra).

Măsurarea temperaturii reprezintă un clopoțel de alarmă pentru persoanele subfebrile, care ar putea fi infectate asimptomatic – lucru pentru care nu sunt învinovățite și nici discriminate abuziv. În această situație, se impune ca ele să nu intre în spațiul public închis respectiv, unde îi pot contamina involuntar (rarisim, uneori chiar și voluntar) pe alții.

Dintre legile pe care opozanții măsurilor oficiale le invocă -trunchiat -, s-a omis în general tocmai Legea sănătății (95/2006), care stipulează principiul precauției – sintetizat, în înțelepciunea noastră populară, prin zicale precum „Paza bună trece primedia rea” sau „Cine s-a fript cu ciorbă suflă și-n iaurt” (însă propagandiștii în cauză nu s-au fript încă).

Legea subliniază posibilitatea unor măsuri restrictive, precum și necesitatea parteneriatului activ al autorităților cu populaţia, subliniind responsabilitatea întregii societăţi pentru sănătatea publică. Ea prevede că, în situaţii de risc epidemiologic, cei împuterniciți pot dispune măsuri speciale pentru bolnavii, suspecţii şi contacţii de boli transmisibile sau pentru purtătorii, fie și numai presupuși, de virusuri.

Iar necesitatea consimțământului persoanei (evocat, chipurile, de unii doctori) cu privire la „termoscanareˮ este strict limitată în lege la anumite situații speciale. Dar acum nu-ți-ia nimeni temperatura cu forța, nemaivorbind de faptul că nu se produce nicio pretinsă încălcare a protecției datelor personale și că inventarea efectelor perverse ale „termoscanăriiˮ reprezintă de fapt elucubrații. Lucrurile sunt de fapt foarte simple: Nu consimți, nu intri.

În concluzie, dragi militanți anti-orice, aveți libertatea de a nu consimți să vi se ia temperatura, dar și noi, comunitatea, avem libertatea de a nu vă permite în aceste condiții accesul în spațiul închis respectiv. Dacă nu vreți să vă protejați, vă privește, dar nu ne îmbolnăviți și pe noi!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • @ Delia MC

  Pentru mizeria ascunsă de limbajul dumneavoastră intelectualist rămâne valabilă trimiterea la origini pe care v-am sugerat-o.

  Nu o regret și nu mi-o retrag.
  • Like 0
 • @ Delia MC

  Încerc să scotocesc în istoria conversațiilor pe net ca să găsesc o mostră de adunătură de prostii cripto intelectuale la un loc precum cea pe care tocmai mi-ați înșirat-o.

  Prețiozitatea limbajului dumneavoastră se pare că este singurul scop pe care îl aveți în viață.

  Limbajul este atât de stufos încă nu puteți vedea adevărul spus pe șleau..

  Și este foarte ușor să vă auto victimizați spunându-mi mie că mi-am găsit un dușman.

  Cred că această concluzia dumneavoastră ține loc de Xanax ca să puteți dormi mai bine noaptea.

  “Un nenorocit mă dușmănește pe internet.”

  V-ați așezat perna mai bine și ați adormit la loc.

  Morții vii.

  Aceasta este definiția dumneavoastră.
  • Like 0
 • @ Delia MC

  Delia MC a scris:

  “Sunt utili doar lor înșiși. Își compensează astfel o viață anostă, își periază eul și își ostoiesc frustrările. Se potențează reciproc în bulele lor semi-permeabile.

  Mai des sunt de uz politic pentru diverse partide a căror susținători deghizați își...”

  Filip Stoler scrie:

  Cucoană, îmi asum riscul. Și las la o parte orice barieră a politeții și îți spun că ești proastă de bubui.

  Jignirea mea are o justificare.

  Pentru că matale ai început să jignești la modul public. Dacă m-ai fi jignit numai pe mine ar mai fi fost cum ar mai fi fost.

  Matale ai folosit o judecată care mie nu îmi este străină în societatea în care trăiesc.

  Judecata matale de spălată pe creier ce ești spune așa: “cei care nu sunt înregimentați în opinia generală, orice opinie generală, sunt plătiți de serviciile secrete rusești și de site-ul Sputnik.”

  Cu alte cuvinte: eu nu pot să am opinia mea personală, nedependentă de televizor, alta decât opinia trendului general, decât dacă sunt colaboratorul unor servicii de proveniență rusească.

  Independența gândirii mele este instantaneu pusă la îndoială și chiar condamnată de oameni ca matale.

  Păi să mă ierți cucoană, dar comuniștii nu au făcut nimic diferit. Matale faci exact ceea ce au făcut comuniștii.

  Noi suntem “dușmanii orânduirii”.

  Numai că matale folosești cuvinte mai catifelate ca să descrii această sintagmă.

  Sclifoselile intelectuale ale dumitale sunt aducătoare de moarte, nu de viață.

  Matale îți cauți printre cititorii de la acest forum susținători.

  Vrei cumva să ți se confirme că ai o judecată infailibilă.

  Judecată infailibilă cu care vrei să distrugi ca și când ai arunca cu flăcări dintr-un aruncător de napalm peste cei care sunt plătiți de niște servicii și sunt folosiți din punct de vedere politic de niște partide.

  Imagine pe care le-o creezi dumneata doar pentru faptul că aceia au și ei niște păreri independente și nespălate pe creier de televizor.

  În aceste condiții nu am nicio rezervă să te trimit înapoi la origini.

  Știi matale despre ce vorbesc.

  Dacă comunismul a făcut pui, matale ești unul din acei pui care s-a făcut mare.
  • Like 0
  • @ Dan Popescu
   Delia MC Delia MC check icon
   La așa ceva nu marșez. Mi-e rusine de rușinea dvs.

   Dar nu sunt supărată deloc pe dvs. Cum as putea fi? Dvs aveți nevoie de un paratrăsnet pe care să vă revărsați ura.
   V-ați încropit la repezeală un dușman, i-ați pus poza mea și ați început să-i cărați pumni și picioare. Adicătelea un sac de box. Numai că nu sunt eu. Fiindcă m-ați nimerit în procent de 0 %.
   Covid nu există, e prea mic, nu puteti urî un virus. Dar un om da, nu contează, unul real sau imaginar. Acum eu sunt acela. Dacă vă face bine această ură măcar am făcut un bine.

   Mi-ati confirmat ipoteza. Și mi-ați confirmat că am nimerit-o. Oamenii se simt descoperiți când mecanismele lor interioare le sunt dezvăluite.

   Aici se dă o luptă de idei iar dvs ați deplasat-o la nivel personal iar aici fair-play-ul unei lupte de idei se termină.
   E deja un clișeu, când cineva rămâne fără argumente începe cu jigniri.

   Și îmi mai confirmă ceva: realitatea, cât de rea o fi, e mai bună ca orice minciună. Eu refuz să trăiesc în matrix. Refuz auto-mințirea.

   Un singur lucru ați nimerit: sunt din acei pui ai comunismului. Unul care nu mai vrea never ever așa ceva.

   Eu nu v-aș fi trimis niciodată la origini. E de un mârlănism de neimaginat și nu pentru că sunt femeie ci pentru că sunt om. AM DREPTUL CA ORICINE SĂ-MI SPUN PĂREREA. La fel ca dvs. Ați năvălit aici cu teoria dvs îndrăzneață, ca să incitați și să stârniți. Atunci ar fi normal să acceptați și să fiți contrazis. Iar dacă cineva reacționează e prost de bubuie. Păi ori acceptați ori nu schimbul de idei. Faceți exact ce îmi reproșați mie de aia jignirile dvs nu mă ating. Perorați în bula dvs, părerile noastre sunt ireconciliabile. E loc pentru toți pe lume.

   Apropo, să fiu fair până la capăt, v-am raportat fiindcă ați depășit orice bun simț.
   Mulțumesc, ne-ați oferit cea mai tare mostră de conspiraționism.
   Căutați în facebook sau unde vreți medici care au avut pacienți covid și spurcați-i pe ei cât doriți. Teritoriul meu e cel clar și nepărtinitor al științei, nu cel al conspirației.
   Rămâneți cu bine și aveți grijă de dvs. Viața dvs e importantă.
   • Like 2
 • Mike check icon
  Termoscanarea este un abuz la fel ca si abuzurile din ordonantele militarea de urgenta. S-a mers mult prea departe, incat s-a incalcat chiar si Constitutia.
  Temperatura unui ins, este un parametru biometric reglementat prin regulametele GDPR, privind datele cu carcater personal.
  Cine nu stie, sa mai studieze si sa se informeze.
  Si cea ce este desul de grav este faptul ca acele scanere dau valori eronate la inregistrarea temperaturii.
  Am verificat cu un termometru medical cu mercur. Diferenta a fost, de peste jumatate de grad. In loc de 36,3 cat imi arata termometrul cu mercur, scanerul afisa 36,9.
  Nu se admite o temperatura mai mare de 37,4 grade Celsius. In caz ca scanerul de temperatura are o eroare de cateva diviziuni, esti suspect si ai nesansa sa ajungi la spital si sa te infectezi cu noul coronavirus, chiar daca esti sanatos.
  • Like 0
 • Râmnicu Sărat este un oraș în toată puterea cuvântului. Nu este o văgăună. Are toate ritmurile unui oraș. Mai mult, se află pe E85, între Buzău și Focșani.

  Nu ai cum să treci spre Moldova fără să treci prin Râmnicu sărat.

  Spitalul din Râmnicu Sărat a fost blocat și transformat în centru de coronavirus.

  Ceea ce înseamnă că toți Râmnicenii și oamenii din mediul rural din jurul Râmnicului au fost redirecționați către spitalul din Buzău.

  Asta în timp ce spitalul de Râmnicu sărat, ca și centru de coronavirus, a stat gol.

  De ce nu vă spune presa mainstream aceste lucruri?

  Hanul Poienița de la intrarea din Râmnicu Sărat, un han extrem de luxos, a fost închis publicului și dedicat celor 60 de medici care trebuiau să deservească centrul de coronavirus de Râmnicu sărat.

  Și care au stat aproape două luni pe banii statului în acest han fără să aibă obiect de activitate. Adică într-un fel de vacanță.

  Redirecționați către spitalul din Buzău, oamenii din Râmnicu sărat și împrejurimi au aglomerat acest spital din Buzău care nu a fost dimensionat și pentru exodul dinspre Rîmnic.

  În ce s-a tradus acest lucru?

  În așteptări uriașe la ușile cabinetelor.

  Și ce a rezultat din aceste așteptări? Morțile unor pacienți.

  Care nu erau bolnavi de coronavirus.

  Asta și pentru faptul că nici măcar centrul de coronavirus din Râmnicu sărat nu a văzut un pacient real de coronavirus.

  Încă odată. De ce nu citiți în media mainstream aceste lucruri?

  Pentru că media mainstream nu vă va spune niciodată aceste lucruri.
  • Like 1
 • Nu am pretenția că sunt un tip foarte emoțional. Dar după vizionarea primei jumătăți din filmulețul acesta aveam ochii scăldați în lacrimi.

  Motivul pentru care aveam ochii scăldați in lacrimi este unul strict personal.

  Pentru că, încă de la apariția acestui fals coronavirus în China, am trimis în repetate rânduri mesaje pe WhatsApp în care am anunțat că este o făcătură.

  Iar creștinii ortodocși de-ai mei, oameni despre care se presupune că ar fi trebuit să fie luminati de Dumnezeu, m-au dat înapoi.

  Unii dintre ei m-au beștelit elegant. Făcând asta împotriva interesului lor și împotriva interesului familiei lor.

  Să le fie rușine.

  A trebuit să apară un președinte din Tanzania, cu siguranță neortodox, prin care a lucrat Hristos, pentru că Hristos lucrează după bunul plac în întreaga omenire în vecii vecilor, a trebuit să apară acest african ca să rușineze o întreaga omenire întunecată.

  Nu mă aștept ca simplele cuvinte ale acestui om să producă cutremure în conștiințele oamenilor, chiar în conștiințele presupușilor ortodocși.

  Întărirea în nesimțire este sport mondial cel puțin în ultimii 2000 de ani.

  Dar mă aștept ca unii dintre ei să admită adevărul pentru binele lor și pentru binele familiilor lor.

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=252729246040667&id=100039107801940
  • Like 0
 • @ Delia MC

  Dumneavoastră ignorați sistematic noțiunea de Brainwashing pe care v-am spus-o că v-ar caracteriza.

  Mai gândiți și cu mintea dumneavoastră. Nu numai cu televizorul.

  Este datoria oricărui cetățean să pună la îndoială informațiile pe care le primește.

  De când asta?

  Cel puțin de când trusturile media s-au dovedit a fi proprietatea unor oameni care n-au niciun interes să vrea binele societății.

  Cel puțin de când trusturile de media se ocupă de Infotainment și nu de informare.

  Așa că să-mi spuneți mie că eu evit realitatea, este noaptea minții.

  Realitatea dumneavoastră este pur virtuală. Și anume în televizor.

  Și probabil că nu depășește limitele apartamentului în care trăiți.

  Ce vă împiedică să trăiți liniștită cu impresia că există coronavirus? Eu nu vă împiedic..

  Dar vă spun un lucru.

  Nu eu sunt cel care v-a pus botniță, nu eu sunt cel care vă pune să faceți declarații ca să spuneți unde vă duceți și cat stați acolo, nu eu vă dirijez viața după bunul plac în numele unei siguranțe iluzorii a Sănătății sociale.

  Și cum eu nu trasez destinele nimănui am pretenția ca nici mie să nu-mi fie trasat destinul nici măcar cu un nenorocit de termometru digital.

  Clătinați din cap că ați înțeles ce v-am spus aici.

  Vreau să mă asigur că am fost limpede.
  • Like 0
  • @ Dan Popescu
   Delia MC Delia MC check icon
   Nu mă prea uit la tv. Știri la câteva zile.
   Nu vă efortați cu mine, sunt o biată femeie cu creierul spălat. Puneți-vă cu medici care au lucrat în spitale covid.
   Eu refuz disputa cu dvs cum refuz pe aproape toți cronofagii.
   Repet, vă invidiez.
   Nu vă mai spun să aveți grijă de dvs căci nu există covid.
   • Like 2
  • @ Delia MC
   Mare e grădina lui Dumnezeu.

   Dar unii au sărit gardul
   • Like 0
 • Vorbiți despre termoscanare de parcă acesta ar fi subiectul zero. De parcă acesta ar fi subiectul principal de la care ar trebui pornită discuția.

  Noi cei care refuzăm termoscanarea ne concentrăm pe subiectul adevărat: existența sau in existența coronavirusului.

  Și cum avem libertatea totală de a dispune de trupurile noastre și de sănătatea noastră și de a accepta tratamente doar cu consimțământ, (scuzați pleonasmul) noi credem că nu există coronavirus.

  De unde tragem această concluzie?

  Din faptul că toate teoriile care susțin existența coronavirusului arată ca un șvaițer plin de găuri.
  Nimic nu stă în picioare.

  Când a început coronavirusul în Wuhan, prima intenție a autorităților a fost mafiotă.

  Și anume că nici până în ziua de astăzi nu au oferit rezultatul unei autopsii și s-au grăbit să ardă cadavrele pe motiv că au fost prea multe și nu era timp de îngropare.

  Bine dar numai mafioții se ocupă de arderea cadavrelor ca să șteargă urmele!

  A văzut cineva vreodată rezultatul unei autopsii în presupuse cazuri de coronavirus?

  Așa că amenințarea voalată din titlul articolului cum că să nu-i îmbolnăvim pe ceilalți prin credința noastră, ar fi bine să o băgați în sertar.

  Pentru că din punctul nostru de vedere, și suntem liberi să credem asta, noi nu suntem purtători de coronavirus.

  Plecând de la prezumția de nevinovăție. Plecând de la prezumția că nu există coronavirus.

  Pentru că cei care susțin că există coronavirus nu au putut dovedi existența acestuia!!!

  Dacă toată mass-media este psihotică pe acest subiect, acesta nu înseamnă că există coronavirus.

  Dacă Organizația Mondială a Sănătății pompează acest coronavirus, aceasta nu înseamnă că există.

  Dacă iei la bani mărunți argumentele folosite de Organizația Mondială a Sănătății, arată ca un șvaițer.
  Nimic nu stă în picioare.

  În schimb stă foarte bine în picioare existența tehnologiei 5G care provoacă senzație de sufocare și toate celelalte simptome care au fost puse în cârca presupusului coronavirus.

  De aceea nu acceptăm termoscanarea ca la animalele de la Avicola.

  Pentru că suntem oameni și nu suntem animale. Pentru că nu acceptăm să ni se pună crotaliere la ureche.

  Oameni buni. Ce se întâmplă cu voi?

  Ați dorit libertate la revoluție.

  Iar acum vreți să vă predați libertatea de bunăvoie în mâna celor care își bat joc de voi?

  Voi trăiți un sentiment contradictoriu tot timpul: strigați libertate! și le-o predați lor în secunda doi.

  Ați putea face cumva să nu vă mai agățați conștiința și cugetarea proprie într-un cui predând-o mass-mediei mainstream și autorităților?

  Ați putea să încercați să mai gândiți și cu creierul vostru propriu și nu delegând logica și rațiunea altor persoane?

  Cred că în așa hal nu m-am țăcănit încât să îl las pe Raed Arafat să gândească în locul meu.
  • Like 0
  • @ Dan Popescu
   Delia MC Delia MC check icon
   Vă invidiez.
   Atât de simplu! Nu există.
   5G o fi în Brazilia? În India? R.S.Africană? Retoric.
   Ati prezentat o pledoarie excelentă pentru fuga de realitate. Evadare plăcută în continuare! Și vă urez sincer să nu dați nas în nas cu ea.
   • Like 1
 • Nelu M. check icon
  Am o observație.

  De ce nimeni nu vrea să gândească prin prisma dictonului Cui folosește sau faimosul brici al lui Occam?

  Pur și simplu această pandemie (care are niște parametrii ciudați față de alte pandemii) cred că este un exercițiu mondial de control al societății. Comunismul a dat-o în bară (alt exercițiu de control al societății).

  În ceea ce privește securitatea colectivă să nu uităm că am cumpărat (cu vreo 3.5 miliarde USD) un sistem antiaerian cel puțin controversat (pentru România cred că e inutil) dar sunt curios câte echipamente pentru război biologic se puteau achiziționa:
  Nu trebuie să fii geniu ca să vezi că viitorul războaielor este războiul biologic.
  Crearea unui mutant al gripei care să fie greu de combătut și să fie eficient se poate face cu echipamente comune și cheltuieli ridicol de mici.
  • Like 0
 • ... autor si stimati comentatori pluton de executie. nu cred ca termoscanarea vindeca. cel putin nu vindeca prostia. nu cred ca un paznic poate deosebii o temperatura asociata bolii cu una neasociata. altfel se angaja medic nu paznic la magazin. numai in instantele comunistoide sau totalitariste se dadea o unealta de masurare procustiana si se trecea la executia individului. ce ma mir e ca va permite republica posturi de astea subintelectuale. orice instrument isi atinge scopul pt care a fost creat in mainile profesionistilor nu ale amatorilor sau necalificatilor. a echivala in mod gargaragiu termoscanarea executata la usa magazinului cu masurarea temperaturii in cabinete medicale e chestie de instabilitate cognitiva. este amuzant ca dincolo de troleala de text ce o propuneti la viitoarele dvs evenimente medicale sa vina un paznic de la lidl sa va faca o plomba macar poate o sa va reconsiderati opinia despre actul medicl. ca dvs si alti scriitori v-ati raliat acestei isterii cu termoscanarea si ati aruncat in derizoriu actul medical. realizati asta? nu cred. nu aveti capacitatea de a intelege, ca altfel nu ati fi venit cu ineptii politicianiste. actul medical in Romania a fost atit de pervertit, agresat si violat de politicieni, medici, farma si ce vreti voi incat a ajuns azi sa devina cancan intre cum poate sa-l practice dorel paznic la lidl si cel mai eminent chirurg. realizati degradarea la care a ajuns actul medical , pe care dvs il puneti pe acelasi palier al practicii cu un paznic? maine o sa dam in mana circarilor ( ma scuzati pt paralela, ei practica un act cultural onest totusi) bisturiulcu laser sa practice acte medicale la cererea editorialistilor. iar din urma o sa vina armata de ganditori de la hamangia sa traseze cai de comportament. asta e noul comunism. ceausescu a fost un cizmar , caruia i sa dat pe mana o tara. dvs autorii astia super inteligenti recreati precedente. pt informarea dvs complecta si edificatoare, ca nu ati facut nici o tema, termoscanarea medicala are sens numai in mainile unui medic. termoscanarea in constructii are sens numai in mana unui specialist in termoevaluari, termoscanarea in metalurgie are sens doar pr un metalurgist.... termoscanarea in mainile unui paznic de magazin nu are nici un sens. e doar un mijloc de masurare statistica cam agresiv implementat politic. maine o sa se doreasca masurarea lungimi degetului mic, apoi a altor dimensiuni antropomorfe. in final o sa se dea o lege, ordonanta militara de neconformitate sociala. asa ca hitler. e primul pas pe drumul eugeniei. oamenii normali la cap si neisterizati cand se simt bolnavi se duc la medic si medicul le ia temperatura. si nu se face caz national de stabilit nivelul de progresism - crestinopatism.
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult