Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Probleme la examenul de rezidențiat. „Felicitări, ați mai izgonit niste doctori din ţară” „Ce spuneți... câteva demisii?”

Facultatea de medicina

(Foto: Inquam Photos / Alexandru Bușcă)

„Felicitări! Aţi mai izgonit niște doctori din ţară”

„Incompetenților! În anul 2017 un minister nu este capabil să organizeze și să susțină un examen! Transparența? Nu există nicio transparență. În timpul de 4 ore cât a durat această eroare a unor incompetenți cine a verificat și supravegheat? Se plimba comisia cu un stick de memorie de la un etaj la altul. Halal organizare, halal minister, halal țară”.

„Ce spuneți... câteva demisii? Ceva? Orice?”

Sunt reacții postate pe rețelele de socializare de candidaţii care au susţinut examenul de rezidenţiat în Bucureşti. Ei acuză că lucrările le-au fost corectate după grile greșite. Din acest motiv, unii dintre cei mai buni absolvenți de Medicină au ajuns să obțină un punctaj mic sau chiar au picat admiterea la rezidențiat. 

Candidații au scris pe Facebook că au reușit să obțină, după insistențe, recorectarea lucrărilor, dar Ministerul Sănătății i-a anunțat că acest lucru se va întâmpla în lipsa lor. Pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății mai multi candidați scriu că se tem de posibile fraude și cer ca recorectarea lucrărilor să se facă în prezența lor.

Ministerul Sănătăţii a anunţat duminică seara, într-un comunicat, că în urma problemelor tehnice sesizate de Comisia locală de Rezidenţiat Bucureşti în timpul procedurii de scanare a grilelor de concurs, Comisia centrală a decis rescanarea tuturor grilelor pentru candidaţii din Centrul Universitar Bucureşti.

Peste 6.800 de absolvenţi ai facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie au susţinut duminică examenul de intrare în rezidenţiat, fiind scoase la concurs aproape 4.000 de locuri şi posturi. Concursul s-a desfăşurat în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Absolvenţii facultăţilor de Medicină, Medicină dentară şi Farmacie au concurat pe un număr de 3.565 locuri şi posturi pentru Medicină, 258 locuri pentru Medicină dentară şi 136 locuri şi posturi pentru Farmacie, iar la concurs s-au înscris 6.818 candidaţi, potrivit News.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • bluenavy check icon
    Ironia e ca exact de asta are nevoie tara: diagnostic si plan de tratament...
    ... la toate nivelurile.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult