Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, despre proiectul grațierii: „Dezincriminarea e făcută cu dedicație. E penibil”

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, consideră proiectul de lege privind amnistia și grațierea drept unul „penibil” și a adăugat că „voința legiuitorului a fost foarte clară atunci când a incriminat acele fapte”.

„Dacă s-au început niște cauze, ele trebuie să meargă la instanțe. Dacă sunt pe rolul instanței, să avem încredere în judecători”, a punctat procurorul general al României.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a explicat miercuri, după ședința de Guvern prezidată de Klaus Iohannis, că două proiecte de acte normative, între care unul referitor la grațiere, au fost finalizate marți seară, iar miercuri au fost transmise spre consultare către CSM, Înalta Curte și Parchetul General. 

Iordache a adăugat că, potrivit proiectului care se referă la grațiere, nu ar urma să fie grațiate persoanele condamnate pentru fapte de corupție, spălare de bani sau acte de violență.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat după ședința de Guvern că marți seara au fost finalizate două acte normative și a explicat că este vorba despre un proiect privind grațierea, care nu include fapte de corupție, și un proiect pentru transpunerea unei directive care se referă la drepturile cetățenilor la un proces echitabil.

Șeful Guvernului a precizat că, potrivit Constituției, „avem voie să dăm grațiere și amnistie", deci aceste lucruri „nu sunt împotriva legii".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • „Dedicația” proiectului de ordonanță este evidentă.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult