Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, despre proiectul grațierii: „Dezincriminarea e făcută cu dedicație. E penibil”

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, consideră proiectul de lege privind amnistia și grațierea drept unul „penibil” și a adăugat că „voința legiuitorului a fost foarte clară atunci când a incriminat acele fapte”.

„Dacă s-au început niște cauze, ele trebuie să meargă la instanțe. Dacă sunt pe rolul instanței, să avem încredere în judecători”, a punctat procurorul general al României.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a explicat miercuri, după ședința de Guvern prezidată de Klaus Iohannis, că două proiecte de acte normative, între care unul referitor la grațiere, au fost finalizate marți seară, iar miercuri au fost transmise spre consultare către CSM, Înalta Curte și Parchetul General. 

Iordache a adăugat că, potrivit proiectului care se referă la grațiere, nu ar urma să fie grațiate persoanele condamnate pentru fapte de corupție, spălare de bani sau acte de violență.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat după ședința de Guvern că marți seara au fost finalizate două acte normative și a explicat că este vorba despre un proiect privind grațierea, care nu include fapte de corupție, și un proiect pentru transpunerea unei directive care se referă la drepturile cetățenilor la un proces echitabil.

Șeful Guvernului a precizat că, potrivit Constituției, „avem voie să dăm grațiere și amnistie", deci aceste lucruri „nu sunt împotriva legii".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • „Dedicația” proiectului de ordonanță este evidentă.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult