Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, despre proiectul grațierii: „Dezincriminarea e făcută cu dedicație. E penibil”

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, consideră proiectul de lege privind amnistia și grațierea drept unul „penibil” și a adăugat că „voința legiuitorului a fost foarte clară atunci când a incriminat acele fapte”.

„Dacă s-au început niște cauze, ele trebuie să meargă la instanțe. Dacă sunt pe rolul instanței, să avem încredere în judecători”, a punctat procurorul general al României.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a explicat miercuri, după ședința de Guvern prezidată de Klaus Iohannis, că două proiecte de acte normative, între care unul referitor la grațiere, au fost finalizate marți seară, iar miercuri au fost transmise spre consultare către CSM, Înalta Curte și Parchetul General. 

Iordache a adăugat că, potrivit proiectului care se referă la grațiere, nu ar urma să fie grațiate persoanele condamnate pentru fapte de corupție, spălare de bani sau acte de violență.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat după ședința de Guvern că marți seara au fost finalizate două acte normative și a explicat că este vorba despre un proiect privind grațierea, care nu include fapte de corupție, și un proiect pentru transpunerea unei directive care se referă la drepturile cetățenilor la un proces echitabil.

Șeful Guvernului a precizat că, potrivit Constituției, „avem voie să dăm grațiere și amnistie", deci aceste lucruri „nu sunt împotriva legii".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • „Dedicația” proiectului de ordonanță este evidentă.
    • Like 0


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult