Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, despre proiectul grațierii: „Dezincriminarea e făcută cu dedicație. E penibil”

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, consideră proiectul de lege privind amnistia și grațierea drept unul „penibil” și a adăugat că „voința legiuitorului a fost foarte clară atunci când a incriminat acele fapte”.

„Dacă s-au început niște cauze, ele trebuie să meargă la instanțe. Dacă sunt pe rolul instanței, să avem încredere în judecători”, a punctat procurorul general al României.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a explicat miercuri, după ședința de Guvern prezidată de Klaus Iohannis, că două proiecte de acte normative, între care unul referitor la grațiere, au fost finalizate marți seară, iar miercuri au fost transmise spre consultare către CSM, Înalta Curte și Parchetul General. 

Iordache a adăugat că, potrivit proiectului care se referă la grațiere, nu ar urma să fie grațiate persoanele condamnate pentru fapte de corupție, spălare de bani sau acte de violență.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat după ședința de Guvern că marți seara au fost finalizate două acte normative și a explicat că este vorba despre un proiect privind grațierea, care nu include fapte de corupție, și un proiect pentru transpunerea unei directive care se referă la drepturile cetățenilor la un proces echitabil.

Șeful Guvernului a precizat că, potrivit Constituției, „avem voie să dăm grațiere și amnistie", deci aceste lucruri „nu sunt împotriva legii".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • „Dedicația” proiectului de ordonanță este evidentă.
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult