Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Procurorul general: „OUG privind legile justiției afectează toate dosarele mari". Între investigațiile afectate, dosarele 10 august și Revoluție

Augustin Lazăr

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a spus luni dimineață, răspunzând la o întrebare din partea reporterilor, că ordonanța de urgență pentru modificarea legilor justiției va afecta toate marile dosare aflate pe rol, cum ar fi dosarul Revoluției şi pe cel al violențelor din 10 august.

„Din păcate proiectele de acte normative care sunt făcute în grabă sunt de natură să afecteze dosarele care sunt în curs, spre exemplu marile dosare, care sunt pe rolul Ministerului Public sunt foarte bine cunoscute, spre exemplu cele pe rolul Secției Parchetelor Militare, unde au fost concentrate resursele umane prin delegare, aduse de la mai multe parchete pentru a rezolva dosare mari și complexe. În aceste situații vor înceta delegările pe funcțiile respective, iar colectivele care lucrează în acest moment vor fi desființate. Va fi foarte dificil de imaginat cum vor putea fi finalizate aceste dosare despre care toată lumea susține că dorim să fie finalizate, ca România să nu mai plătească sume mari de bani în urma condamnărilor CEDO”, a spus luni dimineață Augustin Lazăr. 

Întrebat dacă se referă la Dosarul Revoluției și la cel privind violențele de la protestul din 10 august, procurorul general a adăugat că se referă „la toate dosarele care sunt pe rol”.

Află și: 

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență pentru legile justiției. Ministrul Justiției: „Nu am mers la Comisia de la Veneția pentru a negocia”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult