Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Procurorul general: „OUG privind legile justiției afectează toate dosarele mari". Între investigațiile afectate, dosarele 10 august și Revoluție

Augustin Lazăr

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a spus luni dimineață, răspunzând la o întrebare din partea reporterilor, că ordonanța de urgență pentru modificarea legilor justiției va afecta toate marile dosare aflate pe rol, cum ar fi dosarul Revoluției şi pe cel al violențelor din 10 august.

„Din păcate proiectele de acte normative care sunt făcute în grabă sunt de natură să afecteze dosarele care sunt în curs, spre exemplu marile dosare, care sunt pe rolul Ministerului Public sunt foarte bine cunoscute, spre exemplu cele pe rolul Secției Parchetelor Militare, unde au fost concentrate resursele umane prin delegare, aduse de la mai multe parchete pentru a rezolva dosare mari și complexe. În aceste situații vor înceta delegările pe funcțiile respective, iar colectivele care lucrează în acest moment vor fi desființate. Va fi foarte dificil de imaginat cum vor putea fi finalizate aceste dosare despre care toată lumea susține că dorim să fie finalizate, ca România să nu mai plătească sume mari de bani în urma condamnărilor CEDO”, a spus luni dimineață Augustin Lazăr. 

Întrebat dacă se referă la Dosarul Revoluției și la cel privind violențele de la protestul din 10 august, procurorul general a adăugat că se referă „la toate dosarele care sunt pe rol”.

Află și: 

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență pentru legile justiției. Ministrul Justiției: „Nu am mers la Comisia de la Veneția pentru a negocia”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult