Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Proiectul privind declarația unică a fost aprobat de Guvern. În ce condiții contribuabilii pot primi o reducere de 10% a contribuțiilor

Eugen Orlando Teodorovici - FB

(Foto: Facebook / Eugen Teodorovici)

Guvernul a aprobat joi declarația unică, prin care vor fi simplificate procedurile în cazul persoanelor fizice care plătesc impozitul pe venit, CAS şi CASS.

Proiectul adoptat de Executiv prevede că un contribuabil poate beneficia de o reducere totală de 10%, și anume 5% dacă plătește anticipat contribuţiile până la finalul anului şi încă 5% dacă depune online declaraţia unică.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că cei care sunt şi salariaţi vor fi scutiţi de plata CAS şi CASS în cazul veniturilor obţinute din drepturi de autor.

„În cazul drepturilor de autor, am mers pe ideea stopajului la sursă şi scutirea celor care sunt şi salariaţi a obligaţiilor de plată pentru CAS şi CASS. Este o abordare care a mai fost, este o abordare normală şi este de bun augur celor care sunt vizaţi de acest nou mecanism”, a afirmat Teodorovici, potrivit News.ro.

Noul formular va fi depus o singură dată pe an, anul acesta termenul limită fiind 15 iulie. Plata contribuţiilor poate fi efectuată până pe 31 martie 2019, iar impozitul pe venit va putea fi plătit la venitul estimat pentru anul curent.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ar fi bine daca:
  - ar taia toate acele taxe si impozite care nu aduc plus valoare economiei;
  - ar incepe sa mai unesca cateva departamente guvernamentale care sunt complementare si sa mai scada din personal;
  - ar pune pe toate cladirile si instituiile publice panouri solare, astfel platind mai putin la factura de curent;
  - ar face bine sa investeasca in programe software specializate, cum este SmartBill pentru gestiune, astfel ar micsora iar numarul de oameni angajati pe sistemul PCR;
  -Micsorarea tuturor taxelor, impozitelor si accizelor cu cel putin 10% si o sa vada o mica scadere a preturilor si o mica crestere a consumului;
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult