Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Proiectul privind declarația unică a fost aprobat de Guvern. În ce condiții contribuabilii pot primi o reducere de 10% a contribuțiilor

Eugen Orlando Teodorovici - FB

(Foto: Facebook / Eugen Teodorovici)

Guvernul a aprobat joi declarația unică, prin care vor fi simplificate procedurile în cazul persoanelor fizice care plătesc impozitul pe venit, CAS şi CASS.

Proiectul adoptat de Executiv prevede că un contribuabil poate beneficia de o reducere totală de 10%, și anume 5% dacă plătește anticipat contribuţiile până la finalul anului şi încă 5% dacă depune online declaraţia unică.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că cei care sunt şi salariaţi vor fi scutiţi de plata CAS şi CASS în cazul veniturilor obţinute din drepturi de autor.

„În cazul drepturilor de autor, am mers pe ideea stopajului la sursă şi scutirea celor care sunt şi salariaţi a obligaţiilor de plată pentru CAS şi CASS. Este o abordare care a mai fost, este o abordare normală şi este de bun augur celor care sunt vizaţi de acest nou mecanism”, a afirmat Teodorovici, potrivit News.ro.

Noul formular va fi depus o singură dată pe an, anul acesta termenul limită fiind 15 iulie. Plata contribuţiilor poate fi efectuată până pe 31 martie 2019, iar impozitul pe venit va putea fi plătit la venitul estimat pentru anul curent.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ar fi bine daca:
  - ar taia toate acele taxe si impozite care nu aduc plus valoare economiei;
  - ar incepe sa mai unesca cateva departamente guvernamentale care sunt complementare si sa mai scada din personal;
  - ar pune pe toate cladirile si instituiile publice panouri solare, astfel platind mai putin la factura de curent;
  - ar face bine sa investeasca in programe software specializate, cum este SmartBill pentru gestiune, astfel ar micsora iar numarul de oameni angajati pe sistemul PCR;
  -Micsorarea tuturor taxelor, impozitelor si accizelor cu cel putin 10% si o sa vada o mica scadere a preturilor si o mica crestere a consumului;
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult