Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Prostirea în față e singura strategie electorală care a avut succes în România. Pentru că are și clienți gârlă

Doldurea voievod

Foto: Figura primarului PSD Ion Doldurea apare, alături de cea a fiului său, Ionuț Doldurea – patronul stației ilegale de GPL unde au avut loc explozii puternice sâmbătă în Crevedia - într-un tablou cu dinastia domnitorilor feudali ai familiei Basarabilor, care îi include pe Neagoe Basarab și Constantin Brâncoveanu. Pictura se află într-un restaurant deținut de familia politicianului în Caracal. (Sursa: Digi24)

 • Petre Florin, primarul PSD din Crevedia spune NU ȘTIA că în comuna lui funcționează de 3 ani ilegal stația GPL a fiului primarului PSD din Caracal. Chiar dacă trecea de 2 ori pe săptămână pe acolo, nu i-a mirosit niciodată a gaz, probabil primarul respiră în mod curent parfum de trandafiri.
 • Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal, scrie negru pe alb că „nu are și nu a avut niciodată vreo implicare în societatea comercială unde s-a întâmplat tragicul eveniment”, deși el a creat și le-a dat imperiul cu GPL fiilor lui. După ce Ion Doldurea a ajuns șef al filialei locale PSD și primar în Caracal, afacerea familiei a explodat, obținând contracte pe bandă rulantă cu primării conduse în special de primari PSD și PNL. Profitul consolidat al firmelor familiei Doldurea în 2022 a fost de 55 de milioane de lei. Toată lumea din Caracal vedea cu ochiul liber cum crește averea clanului, doar Ion Doldurea NU ȘTIA nimic.
 • Ionuț Doldurea, fiul baronului GPL, spune că NU ȘTIA că la stația de la Crevedia se făceau ilegal operațiuni de încărcare-descărcare. Știa doar că acolo opreau șoferii să se odihnească. Și, ca un român adevărat, identifică cauza exploziei: „Așa a vrut Dumnezeu!”
 • Nici Marcel Ciolacu NU ȘTIA. Premierul României și președinte al PSD, dl. Ciolacu nu a dorit să răspundă la întrebarea dacă ȘTIA cine este Ion Doldurea și dacă ȘTIA dacă acesta a donat bani către partid. Ion Doldurea este, potrivit listelor din Monitorul Oficial, semnate de Marcel Ciolacu, în top 7 donatori la PSD în 2020.

De ce continuă să nege realitatea acești oameni? Pentru că sunt convinși, după o bogată experiență politică și electorală, că oamenii sunt ușor de prostit.

Petre Florin i-a convins pe alegătorii din Crevedia să-l voteze primar la doar 3 luni după ce a primit o condamnare la închisoare de 1 an cu amânarea executării pedepsei. Și nu i-a convins o dată, i-a convins de 2 ori și probabil că îi va convinge și a 3-a oară, acum că l-au văzut oamenii din comună că a ajuns la București la televizor.

Prostirea în față e singura strategie electorală care a avut succes în România. Pentru că are și clienți gârlă.

PS. În timpul ăsta, văd la televizor un cetățean înalt care numără tragediile și se întreabă: „Cum am ajuns aici?!” Este președintele țării. Ce i-ați răspunde la această întrebare?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cetateanul despre care facem vorbire , iubitor de stabilitate si concedii, este tot un fel de acar Paun, caci sa fim seriosi nu se poate lupta cu sistemul , nici aca ar vrea. Si este evident ca nu vrea. Problema de fond este justitia si tot corpul asta de judecatori corupti sau/si inepti . I-am lasat sa-si creeze imunitate si salarii nesimtite in numele independentei justitiei , Ce am obtinut, este o clica de pungasi care nu pot fi trasi la raspundere si care se infrupta cu nesimtire din banii nostri. Din cauza asta exista specimene gen Doldurea , pentru ca stiu ca nu o sa fie trasi la raspundere pe masura faptelor pe care le savarsesc. Diagnostic simplu , tratament inexistent.
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Era ceva cu "să nu-ți faci chip cioplit", nu? Era pe undeva...
  • Like 0
 • I-aș răspunde eu ceva domnului înalt citat mai sus, un răspuns într-un limbaj mai vulgar, așa cum merită , dar sunt sigur că nu citește Republica- probabil e pasionat numai de golf, de schi și uneori de a înjura PSD-ul , dacă vă mai vine să credeți.
  Sigur că suntem fraieri, ăsta e cuvântul- altfel nu am fi lăsat atâția ani să iasă păduchii ăștia în față. Au fost și pricepuți în manipulare, nimic de zis, începând cu Iliescu, probabil mentorul multor escroci care sunt în funcții mari și azi. Până la urmă însă, tot votanții sunt principalii vinovați. Unii că au votat- dar cei mai mulți că nu - priviți procentul de participare la alegeri.
  Dar, privind la domnul înalt de mai sus- neamț la origine, ehei, Germania!- mă întreb cu deznădejde, oare mai avem cu cine?
  • Like 0
 • Buna ziua!Ce l-as intreba pe Presedintele tarii? Va place Romania actuala?Pentru ca in ziua cand ati fost ales Presedinte ati promis o Romanie normala si educata! Aceasta Romanie "normala si educata"pe care ati promis-o se simte ,se vede in fiecare zi,clipa,moment.Coborati in strada,in scoli,in spitale ,in miljoace de transport -saune-,in parcuri parjolite s.a..m.d ,Coborati din bula dvoastra si vedeti Romania normala si educata!
  • Like 0
 • Bună ziua! Recunosc, eu sunt vinovat! Iertare! În 2014 am pus botu' ca guțanu' și am crezut că nenea ăsta înalt e om. S-a dovedit că nu e așa și că de fapt este cel mai mare trădător din istorie, în sensul că a mințit milioane de alți guțani care l-au votat împreună cu mine. Fantastic ce manipulare au putut face băieții din spatele cortinei, au reușit să scoată la vot milioane de oameni, diaspora mobilizată, etc. GENIAL!
  • Like 0
 • Teodora check icon
  Cum am ajuns aici? Pe principiile "merge și așa", și "a furat dar a și făcut ceva". Nu sunt principiile tuturor cetățenilor României, dar sunt ale majorității.
  Doar locuitorii Caracalului au responsabilitatea alegerii acelui primar. Au drept de vot, se cheamă că sunt responsabili. Pe el l-au vrut primar, pe el îl au.
  Iarăși, majoritatea românilor consideră că, dacă un lucru nu merge cum trebuie, nu e un capăt de lume, "merge și așa".
  Nu ne putem declara surprinși și oripilați de o stare a lucrurilor pe care o cunoaștem și o întreținem, sau cel puțin o tolerăm.
  • Like 1
 • Valentin check icon
  Ai, măi, ce să vezi! De vină e tot primarul, pentru că îi convinge. Adică pe mine mă convinge cineva să spăl caldarâmul cu limba cinci kilometri, și eu sunt doar o victimă nevinovată.
  • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult