Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Oamenii au ieșit în stradă în București și în mai multe orașe din țară după decizia lui Tudorel Toader de a cere revocarea șefei DNA

coruptia ucide

(Foto: Facebook/Corupția ucide)

Un protest spontan a avut loc joi seara în fața Guvernului, dar și în mai multe orașe din țară, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut publică declanșarea procedurii de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Participanții la acțiunea de protest au cerut demisia ministrului Toader. În Piața Victoriei au protestat circa 1.800 de persoane, potrivit informațiilor prezentate de Digi24.

„Coaliția PSD-ALDE, prin intermediul ministrului Tudorel Toader, a cerut astăzi revocarea Laurei Codruța Kovesi, procuror șef al DNA. Este un atac fără precedent la adresa justiției din România. Ieșim acum în stradă!”, se arată în anunțul postat pe pagina de Facebook a organizatorilor protestului.

UPDATE. Fostul premier Dacian Cioloș, președinte al platformei România 100, este de părere că ministrul Justiției a cerut revocarea procurorului șef DNA în urma „unui discurs de profesor din alte vremuri, adevărat exemplu de anti-comunicare pentru un demnitar aflat în slujba cetățenilor”.

„După apelul «Tudorele, fă ceva » , domnul ministru și-a pregătit terenul printr-o «declarație de independență» ca să-și ia avânt și să convingă o țară întreagă că unii pot sta la pușcărie pe nedrept din cauza procurorului șef DNA, Laura Codruta Kovesi.

Spune dânsul că DNA și lupta împotriva corupției nu înseamnă doar doamna Kovesi, dar când decapitezi o instituție care se apropie periculos de politicieni în funcție, asta se numește timorarea celor care văd că șeful se clatină pentru că nu vrea să cadă la pace cu cei amenințați.

S-a ajuns într-o fază în care lupta împotriva corupției nu mai e un proces de primenire ci a devenit un pericol pentru cei care aparțin unui trecut în care «mergea și așa».

Nu știu cum se va termina acest circ periculos, dar știu că nu vom trăi într-o lume mai bună decât dacă o vom face noi mai bună”, a scris pe Facebook fostul premier Dacian Cioloș.

UPDATE. Prin cererea de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ministrul Justiției „nu s-a făcut de râs, cum se temea PSD, s-a făcut de plâns”, crede jurnalistul Cristian Tudor Popescu. 

UPDATE. Oamenii continuă să vină în Piață. 1.800 de manifestanți sunt în fața Guvernului. „PSD, ciuma roșie”, „Demisia, demisia”, scandează protestatarii.

UPDATE. PSD a calificat raportul prezentat de ministrul Justiției drept unul „foarte profesionist”.

UPDATE. 1500 de protestatari sunt în București, 250 de persoane la Timișoara, 150 de la Brașov, 500 la Sibiu, 300 la Cluj, 200 la Iași, potrivit Digi24.

UPDATE. Peste 1000 de persoane sunt în fața Guvernului

UPDATE. 800 de persoane sunt în Piața Victoriei din Capitală, 250 la Cluj, 150 la Brașov, 200 la Timișoara.

UPDATE. Și la Timișoara, Iași și Constanța sunt acțiuni de protest în această seară, potrivit Digi24. Manifestanții sunt nemulțumiți de decizia lui Tudorel Toader de revocare a procurorului șef al DNA.

UPDATE. În fața Guvernului oamenii strigă „DNA să vină să vă ia”, „Nu scăpaţi!”, „Hoţii”, „Tudorel, demisia!”

UPDATE. Câteva sute de protestatari sunt în Piața Victoriei. Oamenii au ieșit în stradă și la Sibiu și Cluj.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult