Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Proteste la vizita lui Dragnea în Botoșani. „Nu v-ați săturat să vă împingă pentru 50 de lei, oameni buni? Nu v-ați săturat să vă cheme să vă pună în autobuze?”

După incidentul „Nimic” de la mitingul de joi al PSD, petrecut în Suceava, nici vizita de vineri, în Botoșani, a liderului social-democrat nu a fost lipsită de evenimente. 

(Sursa foto: digi24)

Până la sosirea lui Liviu Dragnea, așteptat  în ploaie de mai mulți copiii îmbrăcați în port popular, între grupul de susținători și cel de contestatari ai liderului PSD au apărut schimburi de replici. În timp ce unii scandau pro-Putere, la un moment dat un tânăr din grupul de protestatari a strigat către cei de pe cealaltă parte a drumului, care  îl așteptau pe Liviu Dragnea. 

„Nu v-ați săturat să vă împingă pentru 50 de lei, oameni buni? Nu v-ați săturat să vă cheme să vă pună în autobuze? Copiii voștri nu sunt plecați în străinătate?”, a strigat un tânărul, momentul fiind surprins de reporterul Digi24.

Sosiți la ședința unde urma să fie aleasă noua conducere a organizaţiei locale a PSD, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă au făcut o baie de mulțime.

La Suceava președintele PSD Liviu Dragnea a avut joi un schimb de replici cu un participant la mitingul organizat de filiala locală a partidului,  în timp ce un alt bărbat din mulțime a refuzat să dea mâna cu el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Foarte trist Poporul Român încă nu a înțeles că nu trebuie să voteze plasutele de la PSD Felicitări tânărului care a avut curajul să vorbească
  • Like 0
 • Acus avem meci si la Iasi cu astia.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  O generație de Pomanagii .Nu se vor sătura de pomană vreodată , pentru ăsta trăiesc .Ia obișnuit Ceaușescu cu (Se Dă)
  • Like 2
  • @ Dorin
   storo check icon
   Nu neaparat Ceausescu i-a obisnuit ci sistemul catre care ne intoarcem acum: totul depinde de bunavointa Tatucului unic si atotputernic ( Tatuc care fara lingaii din anturaj ar fi linsat instant), de la salarii, pensii, drumuri,scoli, medicamente ( mai nou aprozare) la stabilirea aliantelor economice si militare. Si asta se transmite la nivelul populatiei de rind, chiar si la job, nu misca nimeni pina nu clipeste ''sefu'' ( mai mare sau mai mic, clipitul se transmite de sus in jos, ierarhic). Sintem ''educati'' ca asa e normal, ca asa trebuie sa reactionam (da sefu',sa tra'ti !'').
   Iar cind se gasesc unii sa nu urmeze ''calea'', acestia sint catalogati imediat drept '' nimicuri''- la Suceava, '' cam rebeli''- la Satu Mare si sint reintegrati in mare a masa ascultatoare cu bastoane si gaze.
   Respect maxim pentru acei oameni care au avut curajul sa strige '' Regele e gol'' tocmai intr-unul din fiefurile ''regelui''.
   • Like 2
  • @ Dorin
   Nu i-a obișnuit Ceaușescu. Pe timpul ăluia erau obligați să muncească. Lipsa unui loc de muncă era infracțiune. Erau considerați paraziți sociali. Dacă vroiau aveau unde munci. S-a uitat de industrializarea întregii țări? Au venit ăștia, in frunte cu iliescu și p.roman și au distrus totul lasandu-i fără posibilitatea câștigării pâinii. Ăștia, psd, sub toate măștile pe care le-a purtat, împreună cu complicii lor la marele jaf național i-au aservit, le-au creat dependența de ajutoare pentru a-i manevra după bunul plac. Ăștia sunt adevărații trădători și vânzători de țară. Dar poporul, săracul, are mintea redusă și memorie scurtă.
   • Like 2
  • @ storo
   Dorin check icon
   Perfect adevărat.
   • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   Dorin check icon
   Din păcate anumite generații nu au vrut să evolueze , le-a fost mai bine in bula lor plină de idei comunisto-ceușiste.
   • Like 0
  • @ Dorin
   Cei care au profitat atunci profită și acum. Trântorii, care au cantat munca dar au fugit de ea.
   • Like 0
  • @ Dorin
   Puțini indivizi "iubesc" școala, învățatul, evolutia pe calea cititului. Dacă nu-i "forțezi", puțin pe unii, mai mult pe alții, nu prea se omoară cu progresul. Ce fac nenorociții care s-au perindat la cârma învățământului, una de trei ori, este să distrugă generații întregi, să le aservească politicului, în special psd-ului, pentru a-i folosi drept masă de manevră în funcție de interesele partidului. Și cum faci asta! Promovând analfabetismul (a crescut în ultimii 30 de ani), ignoranța, " cultura" unor "programe de divertisment" de cea mai abjectă factură, "vedete" de mucava, cretine, lipsite de orice este bun, o "artă" de prost gust, abjectă, niste "producători" de nimic pe bani mulți ( vezi măruță, teo trandafir, capatos si alții mulți ), guriști vulgari, fara voce și alte multe porcării. Toate astea în numele libertății. Punând învățământul pe butuci, cu ajutorul "somităților" de doi bani, derutând copii cu privire la programă, instaurând indisciplina in învățământ, atât din partea elevilor cât și a profesorilor, mercantilismul, mai noul "buling". S-a făcut totul pentru pervertirea noilor generații și pentru menținerea, chiar coborârea majorității vechii generații în incultură. Asta, coroborată cu lipsa siguranței obținerii strictului minim necesar, a creat o imensă masă de votanți pomanagii, dependenți de cine " dă ceva". De oroarea pesedistă, care, greșit, este considerată urmașa comunismului. Este urmașa burgheziei roșie, niște ticăloși, hoți, trădători și vânzători de țară.
   • Like 1


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult