Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Proteste la vizita lui Dragnea în Botoșani. „Nu v-ați săturat să vă împingă pentru 50 de lei, oameni buni? Nu v-ați săturat să vă cheme să vă pună în autobuze?”

După incidentul „Nimic” de la mitingul de joi al PSD, petrecut în Suceava, nici vizita de vineri, în Botoșani, a liderului social-democrat nu a fost lipsită de evenimente. 

(Sursa foto: digi24)

Până la sosirea lui Liviu Dragnea, așteptat  în ploaie de mai mulți copiii îmbrăcați în port popular, între grupul de susținători și cel de contestatari ai liderului PSD au apărut schimburi de replici. În timp ce unii scandau pro-Putere, la un moment dat un tânăr din grupul de protestatari a strigat către cei de pe cealaltă parte a drumului, care  îl așteptau pe Liviu Dragnea. 

„Nu v-ați săturat să vă împingă pentru 50 de lei, oameni buni? Nu v-ați săturat să vă cheme să vă pună în autobuze? Copiii voștri nu sunt plecați în străinătate?”, a strigat un tânărul, momentul fiind surprins de reporterul Digi24.

Sosiți la ședința unde urma să fie aleasă noua conducere a organizaţiei locale a PSD, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă au făcut o baie de mulțime.

La Suceava președintele PSD Liviu Dragnea a avut joi un schimb de replici cu un participant la mitingul organizat de filiala locală a partidului,  în timp ce un alt bărbat din mulțime a refuzat să dea mâna cu el.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Foarte trist Poporul Român încă nu a înțeles că nu trebuie să voteze plasutele de la PSD Felicitări tânărului care a avut curajul să vorbească
    • Like 0
  • check icon
    Acus avem meci si la Iasi cu astia.
    • Like 0
  • Dorin check icon
    O generație de Pomanagii .Nu se vor sătura de pomană vreodată , pentru ăsta trăiesc .Ia obișnuit Ceaușescu cu (Se Dă)
    • Like 2
    • @ Dorin
      storo check icon
      Nu neaparat Ceausescu i-a obisnuit ci sistemul catre care ne intoarcem acum: totul depinde de bunavointa Tatucului unic si atotputernic ( Tatuc care fara lingaii din anturaj ar fi linsat instant), de la salarii, pensii, drumuri,scoli, medicamente ( mai nou aprozare) la stabilirea aliantelor economice si militare. Si asta se transmite la nivelul populatiei de rind, chiar si la job, nu misca nimeni pina nu clipeste ''sefu'' ( mai mare sau mai mic, clipitul se transmite de sus in jos, ierarhic). Sintem ''educati'' ca asa e normal, ca asa trebuie sa reactionam (da sefu',sa tra'ti !'').
      Iar cind se gasesc unii sa nu urmeze ''calea'', acestia sint catalogati imediat drept '' nimicuri''- la Suceava, '' cam rebeli''- la Satu Mare si sint reintegrati in mare a masa ascultatoare cu bastoane si gaze.
      Respect maxim pentru acei oameni care au avut curajul sa strige '' Regele e gol'' tocmai intr-unul din fiefurile ''regelui''.
      • Like 2
    • @ Dorin
      Nu i-a obișnuit Ceaușescu. Pe timpul ăluia erau obligați să muncească. Lipsa unui loc de muncă era infracțiune. Erau considerați paraziți sociali. Dacă vroiau aveau unde munci. S-a uitat de industrializarea întregii țări? Au venit ăștia, in frunte cu iliescu și p.roman și au distrus totul lasandu-i fără posibilitatea câștigării pâinii. Ăștia, psd, sub toate măștile pe care le-a purtat, împreună cu complicii lor la marele jaf național i-au aservit, le-au creat dependența de ajutoare pentru a-i manevra după bunul plac. Ăștia sunt adevărații trădători și vânzători de țară. Dar poporul, săracul, are mintea redusă și memorie scurtă.
      • Like 2
    • @ storo
      Dorin check icon
      Perfect adevărat.
      • Like 0
    • @ Zugravu Mircea
      Dorin check icon
      Din păcate anumite generații nu au vrut să evolueze , le-a fost mai bine in bula lor plină de idei comunisto-ceușiste.
      • Like 0
    • @ Dorin
      Cei care au profitat atunci profită și acum. Trântorii, care au cantat munca dar au fugit de ea.
      • Like 0
    • @ Dorin
      Puțini indivizi "iubesc" școala, învățatul, evolutia pe calea cititului. Dacă nu-i "forțezi", puțin pe unii, mai mult pe alții, nu prea se omoară cu progresul. Ce fac nenorociții care s-au perindat la cârma învățământului, una de trei ori, este să distrugă generații întregi, să le aservească politicului, în special psd-ului, pentru a-i folosi drept masă de manevră în funcție de interesele partidului. Și cum faci asta! Promovând analfabetismul (a crescut în ultimii 30 de ani), ignoranța, " cultura" unor "programe de divertisment" de cea mai abjectă factură, "vedete" de mucava, cretine, lipsite de orice este bun, o "artă" de prost gust, abjectă, niste "producători" de nimic pe bani mulți ( vezi măruță, teo trandafir, capatos si alții mulți ), guriști vulgari, fara voce și alte multe porcării. Toate astea în numele libertății. Punând învățământul pe butuci, cu ajutorul "somităților" de doi bani, derutând copii cu privire la programă, instaurând indisciplina in învățământ, atât din partea elevilor cât și a profesorilor, mercantilismul, mai noul "buling". S-a făcut totul pentru pervertirea noilor generații și pentru menținerea, chiar coborârea majorității vechii generații în incultură. Asta, coroborată cu lipsa siguranței obținerii strictului minim necesar, a creat o imensă masă de votanți pomanagii, dependenți de cine " dă ceva". De oroarea pesedistă, care, greșit, este considerată urmașa comunismului. Este urmașa burgheziei roșie, niște ticăloși, hoți, trădători și vânzători de țară.
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult