Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Provocările de sărbători fac parte din tradiție. Primește-le cu bucurie!

Heineken Festive Podcasts

photo icon Provocările de sărbători sunt deja parte din tradiție. Primește-le cu bucurie! Sursa: Heineken

Știți câte zile mai sunt până la Crăciun? Pentru că cei care așteaptă cu entuziasm perioada sărbătorilor de iarnă au început deja numărătoarea inversă. Probabil au deja bradul împodobit, cadourile cumpărate și împachetate iar lista de cumpăraturi și meniul pentru masa de Crăciun sunt și ele bifate. De cealaltă parte, stau cei care nu au început încă pregătirile și sunt convinși că mai e timp să le rezolve pe toate pe ultima sută de metri, chiar dacă asta înseamnă mult timp petrecut în trafic, în magazine și, implicit, multe emoții. Așa a fost și în anii trecuți, când și-au promis că anul viitor vor începe pregătirile din noiembrie. Poate anul viitor, cine știe?

Heineken® deschide conversația și vorbește despre provocările de care poți avea parte în perioada sărbătorilor, dar pe care reușim, de multe ori să le transformăm în amintiri frumoase pe care le povestim cu prietenii la un Heineken. Perspectiva face parte dintr-o poveste de Crăciun cu un final fericit, de aici și: Provocările de sărbători sunt deja parte din tradiție. Primește-le cu bucurie!

Indiferent de categoria din care faci parte, perioada Crăciunului este o provocare. Atât pentru cei prevăzători și bine organizați, cât și pentru iubitorii de adrenalină, care încearcă să bifeze toate activitățile într-o zi sau două. Uneori, reușesc. Alteori, nu, pentru că este aproape imposibil să traservezi această perioadă într-o armonie perfectă, în care totul merge conform planului. Și nu e rău deloc că se întâmplă așa. Pentru că tocmai micile provocările și elementele surpriză ale acestor zile sunt cele de care îți vei aminti cu plăcere peste ani. Primește-le, așadar, cu bucurie!

Să zicem că ți-ai propus, de exemplu, să faci cozonac. Știi că sunt șanse să nu crească sau să nu îl coci suficient? Te vei consola că măcar nu ai uitat friptura în cuptor. Pentru că se putea întâmpla, nu?

În regulă, ai fost prevăzător și ai cumpărat deja bradul. Și decorațiunile, bineînțeles. Numai că atunci când îl desfaci, constați că este mai înalt decât camera. Nu-i nimic, mai tai puțin din vârf. Ce contează că se termină brusc, în tavan? În fotografii nu se va vedea. Plus că, peste ani, când te vei uita la ele, amintirea asta îți va smulge un zâmbet. Cel puțin.

După ce ai măsurat și camera și bradul totul pare a fi în grafic: culorile se armonizează perfect, globurile sunt așezate simetric, funcționează toate beculețele instalației și… apare pisica și dă cu el de pământ.

Să nu uităm de cadouri. Fie că le-ai cumpărat acum o lună, fie în ultimul moment, important e că sunt la locul lor: sub brad, frumos împachetate și etichetate cu numele celor dragi. Nu ai să înțelegi niciodată cum doi dintre prietenii tăi au deschis două cutii de cadouri împachetate... goale. Unele lucruri nu au o explicație, dar au un final fericit.

Există și varianta de a petrece sărbătorile departe de casă, la munte, pe o pârtie de schi, sau chiar în străinătate. Situație în care, teoretic, poți să renunți la a mai împodobi un brad și scapi cu siguranță de pregătirile cu masa de Crăciun. De cadouri de poți ocupa când te întorci. Vei avea cu siguranță mai mult timp la dispoziție să le etichetezi corect. Așadar, de ce provocări ai putea să mai ai parte dacă tot te-ai retras departe de agitația de acasă? Poți ajunge să schiezi într-un costum roz fosforescent, cu două numere mai mari. Norocul tău că nu te va recunoaște nimeni.

Câte ore ai așteptat ultima oară când ți-a întârziat avionul? Probabil că nu mai știi exact, dar o zi întreagă petrecută în aeroport, de Crăciun, nu o vei uita cu siguranță niciodată.

Deja este o tradiție faptul că perioada sărbătorilor de iarnă vine la pachet cu cel puțin o provocare, așa că haideți să le primim pe toate cu zâmbetul pe buze și să le transformam în amintiri de care ne vom aduce cu drag aminte. Așadar, să fim mai mult și să ne amintim și mai mult.

Aceasta este provocarea pe care Heineken o lansează în această iarnă tuturor, având ca punct de pornire provocările cu care s-au confruntat în perioada sărbătorilor șapte influenceri – Monica Bârlădeanu, Nicolai Tand, Corina Caragea, Lavinia Petrea, Cătălin Striblea, Vlad Petreanu și Alice Cavaleru. Iar provocările enumerate mai sus sunt provocări prin care ei chiar au trecut. Și suntem siguri că și tu te poți regăsi în cel puțin una dintre ele.

Află mai multe pe rețelele lor de socializare (Facebook și Instagram) și pe platforma Spotify, prin intermediul celor două podcast-uri dedicate provocării Heineken, în care Monica Bârlădeanu și Nicolai Tand descriu cu entuziasm momentele imperfecte care transformă perioada sărbătorilor într-una perfectă. Ascultă-le aici:

o Podcast Monica Bârlădeanu.

o Podcast Nicolai Tand.

Ție ce provocare îți amintește de perioada sărbătorilor de iarnă?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
Heineken | Festive Podcasts Cătălin Striblea/ Nicolai Tand
sound-bars icon