Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Provocările de sărbători fac parte din tradiție. Primește-le cu bucurie!

Heineken Festive Podcasts

photo icon Provocările de sărbători sunt deja parte din tradiție. Primește-le cu bucurie! Sursa: Heineken

Știți câte zile mai sunt până la Crăciun? Pentru că cei care așteaptă cu entuziasm perioada sărbătorilor de iarnă au început deja numărătoarea inversă. Probabil au deja bradul împodobit, cadourile cumpărate și împachetate iar lista de cumpăraturi și meniul pentru masa de Crăciun sunt și ele bifate. De cealaltă parte, stau cei care nu au început încă pregătirile și sunt convinși că mai e timp să le rezolve pe toate pe ultima sută de metri, chiar dacă asta înseamnă mult timp petrecut în trafic, în magazine și, implicit, multe emoții. Așa a fost și în anii trecuți, când și-au promis că anul viitor vor începe pregătirile din noiembrie. Poate anul viitor, cine știe?

Heineken® deschide conversația și vorbește despre provocările de care poți avea parte în perioada sărbătorilor, dar pe care reușim, de multe ori să le transformăm în amintiri frumoase pe care le povestim cu prietenii la un Heineken. Perspectiva face parte dintr-o poveste de Crăciun cu un final fericit, de aici și: Provocările de sărbători sunt deja parte din tradiție. Primește-le cu bucurie!

Indiferent de categoria din care faci parte, perioada Crăciunului este o provocare. Atât pentru cei prevăzători și bine organizați, cât și pentru iubitorii de adrenalină, care încearcă să bifeze toate activitățile într-o zi sau două. Uneori, reușesc. Alteori, nu, pentru că este aproape imposibil să traservezi această perioadă într-o armonie perfectă, în care totul merge conform planului. Și nu e rău deloc că se întâmplă așa. Pentru că tocmai micile provocările și elementele surpriză ale acestor zile sunt cele de care îți vei aminti cu plăcere peste ani. Primește-le, așadar, cu bucurie!

Să zicem că ți-ai propus, de exemplu, să faci cozonac. Știi că sunt șanse să nu crească sau să nu îl coci suficient? Te vei consola că măcar nu ai uitat friptura în cuptor. Pentru că se putea întâmpla, nu?

În regulă, ai fost prevăzător și ai cumpărat deja bradul. Și decorațiunile, bineînțeles. Numai că atunci când îl desfaci, constați că este mai înalt decât camera. Nu-i nimic, mai tai puțin din vârf. Ce contează că se termină brusc, în tavan? În fotografii nu se va vedea. Plus că, peste ani, când te vei uita la ele, amintirea asta îți va smulge un zâmbet. Cel puțin.

După ce ai măsurat și camera și bradul totul pare a fi în grafic: culorile se armonizează perfect, globurile sunt așezate simetric, funcționează toate beculețele instalației și… apare pisica și dă cu el de pământ.

Să nu uităm de cadouri. Fie că le-ai cumpărat acum o lună, fie în ultimul moment, important e că sunt la locul lor: sub brad, frumos împachetate și etichetate cu numele celor dragi. Nu ai să înțelegi niciodată cum doi dintre prietenii tăi au deschis două cutii de cadouri împachetate... goale. Unele lucruri nu au o explicație, dar au un final fericit.

Există și varianta de a petrece sărbătorile departe de casă, la munte, pe o pârtie de schi, sau chiar în străinătate. Situație în care, teoretic, poți să renunți la a mai împodobi un brad și scapi cu siguranță de pregătirile cu masa de Crăciun. De cadouri de poți ocupa când te întorci. Vei avea cu siguranță mai mult timp la dispoziție să le etichetezi corect. Așadar, de ce provocări ai putea să mai ai parte dacă tot te-ai retras departe de agitația de acasă? Poți ajunge să schiezi într-un costum roz fosforescent, cu două numere mai mari. Norocul tău că nu te va recunoaște nimeni.

Câte ore ai așteptat ultima oară când ți-a întârziat avionul? Probabil că nu mai știi exact, dar o zi întreagă petrecută în aeroport, de Crăciun, nu o vei uita cu siguranță niciodată.

Deja este o tradiție faptul că perioada sărbătorilor de iarnă vine la pachet cu cel puțin o provocare, așa că haideți să le primim pe toate cu zâmbetul pe buze și să le transformam în amintiri de care ne vom aduce cu drag aminte. Așadar, să fim mai mult și să ne amintim și mai mult.

Aceasta este provocarea pe care Heineken o lansează în această iarnă tuturor, având ca punct de pornire provocările cu care s-au confruntat în perioada sărbătorilor șapte influenceri – Monica Bârlădeanu, Nicolai Tand, Corina Caragea, Lavinia Petrea, Cătălin Striblea, Vlad Petreanu și Alice Cavaleru. Iar provocările enumerate mai sus sunt provocări prin care ei chiar au trecut. Și suntem siguri că și tu te poți regăsi în cel puțin una dintre ele.

Află mai multe pe rețelele lor de socializare (Facebook și Instagram) și pe platforma Spotify, prin intermediul celor două podcast-uri dedicate provocării Heineken, în care Monica Bârlădeanu și Nicolai Tand descriu cu entuziasm momentele imperfecte care transformă perioada sărbătorilor într-una perfectă. Ascultă-le aici:

o Podcast Monica Bârlădeanu.

o Podcast Nicolai Tand.

Ție ce provocare îți amintește de perioada sărbătorilor de iarnă?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult
Heineken | Festive Podcasts Cătălin Striblea/ Nicolai Tand
sound-bars icon