Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

PSD: O nouă retragere din cursa pentru Președinție. Secunzii lui Dăncilă îi fac pârtie pentru nominalizarea oficială

Viorica Dancila - PSD - Foto Inquam Photos / Justinel Stavaru

 Foto Inquam Photos / Justinel Stavaru

Mihai Fifor a anunțat că se retrage din cursa internă din PSD pentru selectarea prezidențiabilului. Decizia sa vine după o hotărâre similară a lui Eugen Orlando Teodorovici.

Retragerea lui Fifor în ajunul Congresului pentru alegerea prezidențiabilului PSD se înscrie într-o strategie prin care contracandidații Vioricăi Dăncilă se retrag pentru a-i face acesteia pârtie pentru candidatură. 

Fifor și Teodorovici, aleși la ultimul Congres drept secunzi ai Vioricăi Dăncilă la conducerea partidului, au alergat în cursa internă pe post de „iepuri” care să potențeze sprintul premierului. Tabăra ostilă Vioricăi Dăncilă are propriile candidaturi lansate în competiția internă: Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae și, mai nou, Gabriela Firea.

Surse din PSD citate de Digi24 spun că, cel mai probabil, Viorica Dăncilă va fi desemnată marţi la CEx prezidenţiabilul PSD. 

Gabriela Firea a lansat duminică la Antena3 noi atacuri la adresa premierului Viorica Dăncilă, pe care nu o vede candidatul de succes al PSD la alegerile prezidențiale. „Mi se pare că se supraapreciază”, a spus Firea despre Dăncilă. 

„Câtă vreme doamna premier, cu tot respectul, de trei-patru ani, nu de ieri, azi, nu a ajuns nici măcar la jumătate din scorul partidului, nu are cum să fie candidatul PSD de succes şi nici nu are şanse să crească”, a declarat duminică vicepreședintele PSD Gabriela Firea.

Dumitru Buzatu: Gabriela Firea m-a iritat și pe mine

Gabriela Firea e dezagreată de persoane cu state vechi în PSD. Firea ar trebui să fie mai modestă, a declarat la RFI liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, după ce primarul Capitalei a anunțat că vrea să candideze la Cotroceni.

Liderul PSD Vaslui se declară iritat de primarul general al Capitalei: „Gabriela Firea este o persoană vizibilă, dar în ceea ce privește capacitatea de a genera iritare este foarte ridicată, pentru că m-a iritat și pe mine. Nu poți tot timpul… de unde ai atitudinea aceasta de cel mai bun, cel care știi totul, care-i culpabilizezi pe toți ceilalți? Am văzut că este în mare pericol PSD-ul, dacă nu o va desemna drept candidat (…). Un pic de modestie poate nu strică unui candidat la alegerile prezidențiale”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Este un circ tot ce fac. Mai nou s-a retras și cretina hoață de firea. E foarte bine. Numai că, eu cred că este o stratagemă de retragere a psd-ului. Sunt conștienți că nu au nicio șansă. Se retrag prin pierderea alegerilor, "așa a vrut poporul", lasandu-i pe liberali și usr-ul să-și rupă gâtul rapid. Au mai făcut asta cu cdr-ul, când ne-am pricopsit cu țărăniștii și nulitatea de constantinescu. Rezultatul: s-au făcut de râs, am pierdut 4 ani, dar ce contează?, țărăniștii au dispărut de pe esicheriul politic, prostimea a votat, cu încăpățânare, psd-ul. Am mai pierdut niste ani, mulți, ne-am făcut de râs, dar ei și-au făcut mendrele. Prin masurile reparatorii pe care trebuie să le ia noua conducere, se vor eroda rapid, vor fi urâți si huliți de majoritatea celor care i-au ales. Va avea grijă " noua opoziție" să submineze și să denigreze. Sunt infiltrați peste tot. O primă măsură, de urgență, ar fi legea lustrației, apoi curățarea sistemului de toți foștii eternizati în funcții, trimiterea sabotorilor, rapid, în pușcării, fara drept de eliberare înainte de termen, iar termenele ar trebui să fie mari ca să nu mai apuce să iasă. Apoi, rapid, micșorarea numărului de paraziti, parlamentarii, desființarea actualei ccr, un adevărat avocat al poporului și tragerea la raspundere a actualului, corectarea constituției, desființarea privilegiilor. Totul făcut rapid. Redresarea economică este o treabă grea și de durată, dar care se va putea face prin eliminarea trădătorilor, vânzătorilor de țară, a paraziților și pomanagiilor trântori. !!!???
  • Like 0
 • Cand vad poza din header si titlul, primele cuvinte care imi vin in minte sunt "opincari semidocti ridicoli". Cred ca am spus tot.
  • Like 0
 • Lui Fifor nu reusesc sa-i construiesc nici un reper , il confund tot timpul cu Grindeanu si vice versa. Reusesc sa-i deosebesc numai cind zimbesc , Grindeanu are placa aia dentara deosebita.
  Vai de mama lor...
  Cit despre Viorica , eu o sustin la prezidentiale din toata inima si mai ales ii doresc sanatate multa ca mama , gospodina , presedinte si doritoare de consens. Sa fie longeviva la conducerea PSD.
  Cit despre Firea ar trebui s-o dezbrace ,s-o tavaleasca in smoala si pene s-o suie pe bicicleta si sa le dea drumul prin Bucuresti.
  Auzi ce tupeu sa zica despre Viorica ca se supraaprecieaza , Mai foloseste si cuvinte lungi , greu de inteles ...
  • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult