Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

PSD, pe cai mari: Ciolacu va cere la Cotroceni funcția de premier pentru PSD ca să primească Finanțele, Sănătatea, Transporturile și Munca

Ciolacu și Cîțu la moțiunea de cenzură

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Sorin Grindeanu, Mihai Tudose şi Paul Stănescu au cerut insistent, în discuţiile din partid, ca PSD să intre la guvernare într-o coaliție cu PNL doar dacă primește funcția de premier, susţin surse politice pentru News.ro.

„Grindeanu şi Tudose sunt cei mai vocali, joacă cel mai dur. Vor ca PSD să intre la guvernare doar dacă primeşte funcţia de prim-ministru. Şi Paul Stănescu e de aceeaşi părere, însă pe un ton mai moderat. Marcel Ciolacu ar negocia mai degrabă mai multe portofolii cu greutate pentru partid, nu neapărat funcţia de premier”, au declarat surse din conducerea PSD pentru News.ro, care au adăugat că prima opțiune de prim-ministru este Marcel Ciolacu. Potrivit acestora, social-democrații vor jumătate din ministere, între care Finanțele, Sănătatea, Transporturile și Munca.

Marcel Ciolacu: PSD va merge la Cotroceni cu o propunere de premier

PNL va relua miercuri negocierile cu USR, au declarat surse politice pentru Digi24.ro. De asemenea, liderul PNL, Florin Cîțu, l-a sunat marți pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru a stabili o întâlnire, însă cel din urmă a spus că îl va suna miercuri înapoi, deoarece are „agenda ocupată”, scrie Digi24. 

Miercuri, liderul social-democraților a anunțat că PSD este dispus să își asume actul de guvernare, astfel că va merge la consultările cu Klaus Iohannis de la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru.

„Cred că acest bâlci, de două luni de zile, cu desemnări de prim-miniştri, ştiind că nu vor trece, cu programe de guvernare, cu rezoluţii în miezul nopţii care nu au nicio legătură cu problemele românilor cred că este cazul să înceteze”, a spus Ciolacu.

„Să nu credeți vreo clipă că eu nu o să cer mandat ca PSD să propună un premier. Să nu credeți că noi vom face o construcție politică aberantă. PSD va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru”, a continuat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Mai intelege cineva ceva?
  Lui Klaus nu i-a ajuns cu Catu la guvern, il vroia si sef la PNL.
  P-acolo-s multe clanuri ca-n orice partid mare si alora le-a ajuns ficusul la os.
  • Like 0
 • "Malgambistul" și "analfabetul economic" ,doi superconducăori ai preacinstitului ,le-o trag celor din fostul, prea istoric ,peneleu,ajuns pe mina unor demne personaje de benzi desenate, sub oblăduirea cavalerului ,prea putin, teuton. Nu știu cui (noua sau peneleului ) ,dar bine NE face! Forza aur, sunteți cei mai speculanți urmași ai "omului nou " ! usr ,cu putin noroc poate se califica in faza comunala a campionatului de șotron! Iar tu , cititorule "te iei de mine"(BUG MAFIA)....continua versurile ,mai departe, și hai sa îi plătim într-o hora a UNIRII prostiei !
  PS:cu majuscule numai pentru cine merita !
  • Like 0
 • Gecaba Gecaba check icon
  Asta este studiu de caz, cand nebunia puterii iti ia mintile si ajungi sa ai un partid irelevant,in schimb PSD-ul demonstreaza ca stie sa joace bine.
  • Like 0


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult