Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

PSD, pe cai mari: Ciolacu va cere la Cotroceni funcția de premier pentru PSD ca să primească Finanțele, Sănătatea, Transporturile și Munca

Ciolacu și Cîțu la moțiunea de cenzură

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Sorin Grindeanu, Mihai Tudose şi Paul Stănescu au cerut insistent, în discuţiile din partid, ca PSD să intre la guvernare într-o coaliție cu PNL doar dacă primește funcția de premier, susţin surse politice pentru News.ro.

„Grindeanu şi Tudose sunt cei mai vocali, joacă cel mai dur. Vor ca PSD să intre la guvernare doar dacă primeşte funcţia de prim-ministru. Şi Paul Stănescu e de aceeaşi părere, însă pe un ton mai moderat. Marcel Ciolacu ar negocia mai degrabă mai multe portofolii cu greutate pentru partid, nu neapărat funcţia de premier”, au declarat surse din conducerea PSD pentru News.ro, care au adăugat că prima opțiune de prim-ministru este Marcel Ciolacu. Potrivit acestora, social-democrații vor jumătate din ministere, între care Finanțele, Sănătatea, Transporturile și Munca.

Marcel Ciolacu: PSD va merge la Cotroceni cu o propunere de premier

PNL va relua miercuri negocierile cu USR, au declarat surse politice pentru Digi24.ro. De asemenea, liderul PNL, Florin Cîțu, l-a sunat marți pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru a stabili o întâlnire, însă cel din urmă a spus că îl va suna miercuri înapoi, deoarece are „agenda ocupată”, scrie Digi24. 

Miercuri, liderul social-democraților a anunțat că PSD este dispus să își asume actul de guvernare, astfel că va merge la consultările cu Klaus Iohannis de la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru.

„Cred că acest bâlci, de două luni de zile, cu desemnări de prim-miniştri, ştiind că nu vor trece, cu programe de guvernare, cu rezoluţii în miezul nopţii care nu au nicio legătură cu problemele românilor cred că este cazul să înceteze”, a spus Ciolacu.

„Să nu credeți vreo clipă că eu nu o să cer mandat ca PSD să propună un premier. Să nu credeți că noi vom face o construcție politică aberantă. PSD va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru”, a continuat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Mai intelege cineva ceva?
  Lui Klaus nu i-a ajuns cu Catu la guvern, il vroia si sef la PNL.
  P-acolo-s multe clanuri ca-n orice partid mare si alora le-a ajuns ficusul la os.
  • Like 0
 • "Malgambistul" și "analfabetul economic" ,doi superconducăori ai preacinstitului ,le-o trag celor din fostul, prea istoric ,peneleu,ajuns pe mina unor demne personaje de benzi desenate, sub oblăduirea cavalerului ,prea putin, teuton. Nu știu cui (noua sau peneleului ) ,dar bine NE face! Forza aur, sunteți cei mai speculanți urmași ai "omului nou " ! usr ,cu putin noroc poate se califica in faza comunala a campionatului de șotron! Iar tu , cititorule "te iei de mine"(BUG MAFIA)....continua versurile ,mai departe, și hai sa îi plătim într-o hora a UNIRII prostiei !
  PS:cu majuscule numai pentru cine merita !
  • Like 0
 • Gecaba Gecaba check icon
  Asta este studiu de caz, cand nebunia puterii iti ia mintile si ajungi sa ai un partid irelevant,in schimb PSD-ul demonstreaza ca stie sa joace bine.
  • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult