Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

PSD propune eliminarea taxei pentru cazierul fiscal, care a fost deja scoasă de anul trecut

PSD a depus luni la Parlament un proiect de lege care prevede eliminarea, din ianuarie 2017, a 102 taxe nefiscale, între care și taxa pentru cazierul fiscal, care a fost scoasă însă din vara anului trecut. 

Pe lista taxelor la care s-ar putea renunța se numără taxa radio tv, timbrul de mediu pentru autovehicule, taxele consulare, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv și tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.  

„Dincolo de valoare, de număr, este vorba de o cantitate de timp uriașă pentru a plăti aceste taxe, unele care sunt foarte mici. Pentru toate aceste taxe eliminate, bugetul de stat va asigura sumele necesare pentru instituțiile care primeau aceste sume”, a spus Liviu Dragnea.

„E o cârpeală electorală care poate fi demontată în 3 secunde și două mișcări. În această inițiativă se prevede, de exemplu, faptul că va fi gratuit cazierul fiscal, bănuiesc că știți cu toții că din 2015 cazierul fiscal e gratuit în România. Altă gogoriță, cred că cineva l-a păcălit pe domnul Dragnea. Domnia sa, care nu-și scoate singur cazierul fiscal, a mușcat din această gogoașă”, a spus Alina Gorghiu, preşedinte PNL.

Guvernul a eliminat în vara anului trecut taxa pentru eliberarea cazierului fiscal.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • am auzit ca in psd se pregateste o revolutie, ceva asemanator cu revolutia din '89, caci ei inca nu au aflat exect ce a fost in '89 ! ponta va juca in rolul lui iliescu si ghita in rolul lui roman, posibil dragnea sa fie stanculescu :)
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Mda. Clar nu-mi mai place politica. Peisajul e dezolant.
  • Like 0
 • check icon
  Ei, și voi acuma, mai bine să se-ntreacă decît să nu se-ajungă. Sînteți cusurgii.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult