Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

PSD propune eliminarea taxei pentru cazierul fiscal, care a fost deja scoasă de anul trecut

PSD a depus luni la Parlament un proiect de lege care prevede eliminarea, din ianuarie 2017, a 102 taxe nefiscale, între care și taxa pentru cazierul fiscal, care a fost scoasă însă din vara anului trecut. 

Pe lista taxelor la care s-ar putea renunța se numără taxa radio tv, timbrul de mediu pentru autovehicule, taxele consulare, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv și tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.  

„Dincolo de valoare, de număr, este vorba de o cantitate de timp uriașă pentru a plăti aceste taxe, unele care sunt foarte mici. Pentru toate aceste taxe eliminate, bugetul de stat va asigura sumele necesare pentru instituțiile care primeau aceste sume”, a spus Liviu Dragnea.

„E o cârpeală electorală care poate fi demontată în 3 secunde și două mișcări. În această inițiativă se prevede, de exemplu, faptul că va fi gratuit cazierul fiscal, bănuiesc că știți cu toții că din 2015 cazierul fiscal e gratuit în România. Altă gogoriță, cred că cineva l-a păcălit pe domnul Dragnea. Domnia sa, care nu-și scoate singur cazierul fiscal, a mușcat din această gogoașă”, a spus Alina Gorghiu, preşedinte PNL.

Guvernul a eliminat în vara anului trecut taxa pentru eliberarea cazierului fiscal.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • am auzit ca in psd se pregateste o revolutie, ceva asemanator cu revolutia din '89, caci ei inca nu au aflat exect ce a fost in '89 ! ponta va juca in rolul lui iliescu si ghita in rolul lui roman, posibil dragnea sa fie stanculescu :)
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Mda. Clar nu-mi mai place politica. Peisajul e dezolant.
  • Like 0
 • check icon
  Ei, și voi acuma, mai bine să se-ntreacă decît să nu se-ajungă. Sînteți cusurgii.
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult