Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

PSD propune eliminarea taxei pentru cazierul fiscal, care a fost deja scoasă de anul trecut

PSD a depus luni la Parlament un proiect de lege care prevede eliminarea, din ianuarie 2017, a 102 taxe nefiscale, între care și taxa pentru cazierul fiscal, care a fost scoasă însă din vara anului trecut. 

Pe lista taxelor la care s-ar putea renunța se numără taxa radio tv, timbrul de mediu pentru autovehicule, taxele consulare, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv și tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.  

„Dincolo de valoare, de număr, este vorba de o cantitate de timp uriașă pentru a plăti aceste taxe, unele care sunt foarte mici. Pentru toate aceste taxe eliminate, bugetul de stat va asigura sumele necesare pentru instituțiile care primeau aceste sume”, a spus Liviu Dragnea.

„E o cârpeală electorală care poate fi demontată în 3 secunde și două mișcări. În această inițiativă se prevede, de exemplu, faptul că va fi gratuit cazierul fiscal, bănuiesc că știți cu toții că din 2015 cazierul fiscal e gratuit în România. Altă gogoriță, cred că cineva l-a păcălit pe domnul Dragnea. Domnia sa, care nu-și scoate singur cazierul fiscal, a mușcat din această gogoașă”, a spus Alina Gorghiu, preşedinte PNL.

Guvernul a eliminat în vara anului trecut taxa pentru eliberarea cazierului fiscal.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • am auzit ca in psd se pregateste o revolutie, ceva asemanator cu revolutia din '89, caci ei inca nu au aflat exect ce a fost in '89 ! ponta va juca in rolul lui iliescu si ghita in rolul lui roman, posibil dragnea sa fie stanculescu :)
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Mda. Clar nu-mi mai place politica. Peisajul e dezolant.
  • Like 0
 • check icon
  Ei, și voi acuma, mai bine să se-ntreacă decît să nu se-ajungă. Sînteți cusurgii.
  • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult