Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

PSD vrea să conteste raportul MCV - surse Digi24

Tudorel Toader - Florin Iordache (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

(Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

PSD intenționeză să conteste la Curtea Europeană de Justiție raportul MCV, potrivit Digi24. Conform primelor informaţii, ministrul Justiţiei nu ar vrea să-şi asume o asemenea acţiune la Curtea Europeană.  

O altă variantă ar fi ca acțiunea de contestație să fie făcută de un secretar de stat din Ministerul de Externe, care are în atribuțiile sale relația cu Curtea Europeană de Justiție.

Liviu Dragnea și-ar fi dorit ca raportul MCV să fie contestat de Guvern, iar această contestație să fie făcută de ministrul Justiției, Tudorel Toader, mai anunță postul de știri. Liderul PSD a discutat despre contestarea raportului MCV și cu premierul României.

Întrebat miercuri de jurnaliști despre intenția PSD, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a spus că social-democrații nu pot face un astfel de demers pentru că raportul MCV nu este un act juridic.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a prezentat marți concluziile rapoartelor care consemnează evoluția înregistrată de România și de Bulgaria în cadrul Mecanismului de cooperare și verificare (MCV). În timp ce Bulgaria a fost lăudată pentru progresele făcute și a primit ca termen pentru ridicarea MCV anul 2019, România a fost criticată pentru pașii înapoi făcuți de sistemul de justiție în ultima perioadă.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mai bine la onor ccr. Că dorneanu abia aşteaptă să dea o hotărâre favorabilă şi imediată, cerând celor care au scris raportul să-şi puie cenuşăn cap şi să meargă de bunăvoie la închisoare pe 10 ani, pentru crimă de lez-majestate.
    • Like 0
  • Al Lui Al Lui check icon
    PSD confunda Curtea Europeana de Justitie cu CCR-ul d-acasa, unde si-au pus oamenii lor si le dau dreptate aproape de fiecare data, chiar si cand nu au ! Hai dom' profesor Tudorel, formuleaz-o si p-asta, s-ajungem astfel niste penibili de talie internationala nu doar regionala, cum suntem acum.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult