Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

PSD vrea să conteste raportul MCV - surse Digi24

Tudorel Toader - Florin Iordache (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

(Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

PSD intenționeză să conteste la Curtea Europeană de Justiție raportul MCV, potrivit Digi24. Conform primelor informaţii, ministrul Justiţiei nu ar vrea să-şi asume o asemenea acţiune la Curtea Europeană.  

O altă variantă ar fi ca acțiunea de contestație să fie făcută de un secretar de stat din Ministerul de Externe, care are în atribuțiile sale relația cu Curtea Europeană de Justiție.

Liviu Dragnea și-ar fi dorit ca raportul MCV să fie contestat de Guvern, iar această contestație să fie făcută de ministrul Justiției, Tudorel Toader, mai anunță postul de știri. Liderul PSD a discutat despre contestarea raportului MCV și cu premierul României.

Întrebat miercuri de jurnaliști despre intenția PSD, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a spus că social-democrații nu pot face un astfel de demers pentru că raportul MCV nu este un act juridic.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a prezentat marți concluziile rapoartelor care consemnează evoluția înregistrată de România și de Bulgaria în cadrul Mecanismului de cooperare și verificare (MCV). În timp ce Bulgaria a fost lăudată pentru progresele făcute și a primit ca termen pentru ridicarea MCV anul 2019, România a fost criticată pentru pașii înapoi făcuți de sistemul de justiție în ultima perioadă.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mai bine la onor ccr. Că dorneanu abia aşteaptă să dea o hotărâre favorabilă şi imediată, cerând celor care au scris raportul să-şi puie cenuşăn cap şi să meargă de bunăvoie la închisoare pe 10 ani, pentru crimă de lez-majestate.
    • Like 0
  • Al Lui Al Lui check icon
    PSD confunda Curtea Europeana de Justitie cu CCR-ul d-acasa, unde si-au pus oamenii lor si le dau dreptate aproape de fiecare data, chiar si cand nu au ! Hai dom' profesor Tudorel, formuleaz-o si p-asta, s-ajungem astfel niste penibili de talie internationala nu doar regionala, cum suntem acum.
    • Like 1


Îți recomandăm

Banca Transilvania-logo

Finanțăm spitale, fabrici, şcoli, universități de stat şi private, baraje şi hidrocentale, autostrăzi şi cabinete veterinare, dar şi sute de mii de oameni. Susținem tot atâtea planuri şi vise ale românilor. Suntem cel mai mare finanțator instituțional al Statului prin impozite şi titluri de stat, precum şi al mediului de business românesc. Facem asta cu capitalul şi datorită competențelor acumulate în cei 25 de ani, aici, în țara noastră.

Citește mai mult

Café Istanbul

Boabe de cafea Arabica Mocha din Yemen se adaugă boabelor din India și Indonezia și te poartă cu simțurile într-un bazar oriental din alte vremuri. Amestecul exotic, intens, cu ale sale note condimentate, ce amintesc de piperul negru, te invită într-o călătorie prin istorie al cărui punct terminus este veacul în care Istanbulul, numit pe atunci Constantinopole, era cel mai bogat și mai populat oraș din lume și forfotea de viață și de tentații.

Citește mai mult