Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

PSD vrea să conteste raportul MCV - surse Digi24

Tudorel Toader - Florin Iordache (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

(Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

PSD intenționeză să conteste la Curtea Europeană de Justiție raportul MCV, potrivit Digi24. Conform primelor informaţii, ministrul Justiţiei nu ar vrea să-şi asume o asemenea acţiune la Curtea Europeană.  

O altă variantă ar fi ca acțiunea de contestație să fie făcută de un secretar de stat din Ministerul de Externe, care are în atribuțiile sale relația cu Curtea Europeană de Justiție.

Liviu Dragnea și-ar fi dorit ca raportul MCV să fie contestat de Guvern, iar această contestație să fie făcută de ministrul Justiției, Tudorel Toader, mai anunță postul de știri. Liderul PSD a discutat despre contestarea raportului MCV și cu premierul României.

Întrebat miercuri de jurnaliști despre intenția PSD, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a spus că social-democrații nu pot face un astfel de demers pentru că raportul MCV nu este un act juridic.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a prezentat marți concluziile rapoartelor care consemnează evoluția înregistrată de România și de Bulgaria în cadrul Mecanismului de cooperare și verificare (MCV). În timp ce Bulgaria a fost lăudată pentru progresele făcute și a primit ca termen pentru ridicarea MCV anul 2019, România a fost criticată pentru pașii înapoi făcuți de sistemul de justiție în ultima perioadă.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mai bine la onor ccr. Că dorneanu abia aşteaptă să dea o hotărâre favorabilă şi imediată, cerând celor care au scris raportul să-şi puie cenuşăn cap şi să meargă de bunăvoie la închisoare pe 10 ani, pentru crimă de lez-majestate.
    • Like 0
  • Al Lui Al Lui check icon
    PSD confunda Curtea Europeana de Justitie cu CCR-ul d-acasa, unde si-au pus oamenii lor si le dau dreptate aproape de fiecare data, chiar si cand nu au ! Hai dom' profesor Tudorel, formuleaz-o si p-asta, s-ajungem astfel niste penibili de talie internationala nu doar regionala, cum suntem acum.
    • Like 1


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult