Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

PSD vrea să conteste raportul MCV - surse Digi24

Tudorel Toader - Florin Iordache (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

(Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

PSD intenționeză să conteste la Curtea Europeană de Justiție raportul MCV, potrivit Digi24. Conform primelor informaţii, ministrul Justiţiei nu ar vrea să-şi asume o asemenea acţiune la Curtea Europeană.  

O altă variantă ar fi ca acțiunea de contestație să fie făcută de un secretar de stat din Ministerul de Externe, care are în atribuțiile sale relația cu Curtea Europeană de Justiție.

Liviu Dragnea și-ar fi dorit ca raportul MCV să fie contestat de Guvern, iar această contestație să fie făcută de ministrul Justiției, Tudorel Toader, mai anunță postul de știri. Liderul PSD a discutat despre contestarea raportului MCV și cu premierul României.

Întrebat miercuri de jurnaliști despre intenția PSD, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a spus că social-democrații nu pot face un astfel de demers pentru că raportul MCV nu este un act juridic.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a prezentat marți concluziile rapoartelor care consemnează evoluția înregistrată de România și de Bulgaria în cadrul Mecanismului de cooperare și verificare (MCV). În timp ce Bulgaria a fost lăudată pentru progresele făcute și a primit ca termen pentru ridicarea MCV anul 2019, România a fost criticată pentru pașii înapoi făcuți de sistemul de justiție în ultima perioadă.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mai bine la onor ccr. Că dorneanu abia aşteaptă să dea o hotărâre favorabilă şi imediată, cerând celor care au scris raportul să-şi puie cenuşăn cap şi să meargă de bunăvoie la închisoare pe 10 ani, pentru crimă de lez-majestate.
    • Like 0
  • Al Lui Al Lui check icon
    PSD confunda Curtea Europeana de Justitie cu CCR-ul d-acasa, unde si-au pus oamenii lor si le dau dreptate aproape de fiecare data, chiar si cand nu au ! Hai dom' profesor Tudorel, formuleaz-o si p-asta, s-ajungem astfel niste penibili de talie internationala nu doar regionala, cum suntem acum.
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult