Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Radiografia lui Celentano despre conducătorii țării: „Asasinează limba română. Au ucis acuzativul. Le lipsește onoarea. Sunt hoți și corupți. Unde e statul paralel că vreau să plec în concediu?…”

Poezia lui Celentano

Adrian Văncică, alias Celentano din serialul Las Fierbinți - producția românească ce atinge de 11 sezoane audiențe uriașe -, este invitatul lui Florin Negruțiu și al lui Claudiu Pândaru, duminică, la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24. Emisiunea poate fi urmărită în fi urmărită în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 13.30.

Unul dintre ultimele episoade din Las Fierbinți a ironizat „marele miting în alb” al PSD. Cu ceva vreme în urmă, milioane de români - telespectatori ai serialului - râdeau de domnul Dragu, politicianul cu mustață care a cumpărat un întreg județ din România. Iar cu altă ocazie, Aspirina făcea într-un monolog o radiografie dură a societății românești și a clasei politice. 

Vor continua  momentele de satiră politică în Las Fierbinți? „Sigur că da”, a spus în emisiunea „În fața ta” de la Digi24 actorul Adrian Văncică, interpretul lui Celentano. 

„În serial regăsești multe șopârle. De ce le strecurați?”, a fost întrebat Adrian Văncică. „Eu zic că atunci când pleci la război e bine să pleci cu armele pe care le știi. Dacă eu sunt profesionist cu nunceagul de ce să mă duc cu sabia? Și cred ca șopârlă e puțin zis, nimeni nu se mai sperie de șopârle. Sunt multe lucruri spuse direct. Ne mai ferim de cine când ei nu se feresc de nimeni?”, a răspuns el.

Acesta a povestit că interpretează pe YouTube un personaj inventat, Domnu' Analist Politic. „L-am întrebat pe Dragnea unde e capitala statului paralel, că vreau să-mi petrec vacanța acolo. Drept urmare mi-a fost închis contul”, a povestit Văncică. Este enervat când vede că politicienii le fac concurență actorilor de comedie: „Poți să îi spui prostie, comedie, dar lucrurile nu sunt pe făgașul corect”. Când se uită cum vorbesc politicienii români, vede personaje precum Geanina sau Giani din Las Fierbinți. „Asasinează limba română. Nu dăm nume, dar au ucis acuzativul oamenii cu funcții”. 

Ce au mai ucis politicienii noștri?

„Onoarea. E o chestie care le lipsește. Trec un pic la stand up, publicul cere în ultima perioadă foarte mult de la stand-up-eri moralitate. Prin fișa postului, ar trebui să ceară moralitate de la politicieni, că ăștia trebuie să fie corecți și cinstiți. Ei nu mai sunt așa, sunt hoți și corupți”, a spus Adrian Văncică.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată la Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 13:30.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult