Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Raed Arafat, despre cei care nu cred în coronavirus şi au protestat în Piaţa Victoriei: Îi aşteptăm la spital

protest covid - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, duminică seara, că îi aşteaptă la spital pe cei care nu cred în coronavirus şi protestau duminică în Piaţa Victoriei, scrie News.ro.

„O parte din ei sunt convins că nu or să scape, pentru că într-un grup din acesta există un procent care are virusul şi care nu se ştie. Şi vor transmite, dacă sunt fără măşti, dacă sunt fără protecţie, vor transmite la alţii. Ştiu că ei nu cred şi nu vor să creadă, dar când apare boala nu mai ai decât să spui că medicul ţi-a făcut diagnosticul greşit. Asta o să auzim, că medicul mi-a pus diagnosticul greşit. Nu. Dacă te duci în astfel de mitinguri, fără măşti şi uitaţi-vă cât de aproape sunt unii faţă de ceilalţi. Nu există câteva persoane să nu se infecteze. Avem şi unii care au plecat de la spitale şi de la izolare”, a spus Raed Arafat la Antena3.

Când i s-a atras atenţia că abordarea sa este cinică, Arafat a spus: „Este cinică, dar asta e realitatea. Dacă te duci în stradă şi faci acest lucru şi nu respecţi regulile de protecţie într-o situaţie în care toată lumea îţi spune că trebuie, unde ajungi? Ajungi să te îmbolnăveşti”.

Un protest la care au participat persoane care reclamă abuzuri ale autorităţilor în legătură gestionarea pandemiei de coronavirus a avut loc, duminică, în Piaţa Victoriei. Oamenii au protestat faţă de „dictatura sanitară”, iar cei mai mulţi nu au purtat măşti de protecţie şi nu au respectat distanţa fizică.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  Păi nici de spital n-aveți nevoie, nu?
  O idee: pentru a vă feri de dictatura medicală, aveți o șansă: în pădure, dle! Acolo se poate trăi liber de tot. Ar fi o situație win-win: noi scăpăm de voi si voi de noi!
  • Like 2
  • @ Delia MC
   Dintre acesti inteligenti-iresponsabili,oare in viata lor n au fost odata la medic ca i doare intr o parte,nu la cea de sus,adica ,acea cu capu,atunci sa i credem ca au totala dreptate ca sunt roboti la minte.
   • Like 0
 • John check icon
  Se pare ca au mai multa incredere in frizerita de cartier si in administratorul de bloc decat in marea majoritate a comunitatii medicale si stiintifice
  • Like 3


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult