Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Rafila, despre cum s-ar putea evita aglomerația la metrou: Soluția este una singură - decalarea programului de lucru

metrou - aglomeratie - captura video

Foto: imagini la metrou, Piața Victoriei, februarie 2019/captura video

Decalarea programului de lucru este soluția pentru ca aglomerația de la metrou să nu mai existe, a declarat sâmbătă seara la Digi24 Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie. 

Coordonarea între diverși angajatori mari, autoritățile locale și cei care se ocupă de activitatea de transport este foarte importantă pentru a evita aglomerația la metrou după relaxarea restricțiilor de deplasare, consideră specialistul în sănătate publică.

„Soluția este una singură: decalarea programului de lucru, dar trebuie coordonat. Oamenii încep, să spunem, între 6:30 și 9:30, deci fragmentarea orelor de începere și implicit a celor de terminare vor fi decalate. Suplimentarea transportului de suprafață este foarte importantă și trebuie să respecte același ciclu, de aceea coordonarea între diverși angajatori mari, autoritățile locale și cei care coordonează activitatea de transport este foarte importantă”, a explicat Alexandru Rafila.

„Despre ce discutăm noi, chiar dacă ai mască, la o astfel de înghesuială nici nu știu dacă reziști cu masca pe figură foarte mult. Este greu de crezut așa ceva”, a spus Alexandru Rafila, comentând în studio câteva imagini din perioada în care aglomerația la metrou era la ordinea zilei, dar care ar putea să reapară, în lipsa unor măsuri, după relaxarea treptată a restricțiilor de deplasare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    În Tokyo asemenea aranjamente între primărie și firme pt. a face traficului de persoane uriaș sunt făcute de foarte mulți ani.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult