Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Rafila, despre cum s-ar putea evita aglomerația la metrou: Soluția este una singură - decalarea programului de lucru

metrou - aglomeratie - captura video

Foto: imagini la metrou, Piața Victoriei, februarie 2019/captura video

Decalarea programului de lucru este soluția pentru ca aglomerația de la metrou să nu mai existe, a declarat sâmbătă seara la Digi24 Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie. 

Coordonarea între diverși angajatori mari, autoritățile locale și cei care se ocupă de activitatea de transport este foarte importantă pentru a evita aglomerația la metrou după relaxarea restricțiilor de deplasare, consideră specialistul în sănătate publică.

„Soluția este una singură: decalarea programului de lucru, dar trebuie coordonat. Oamenii încep, să spunem, între 6:30 și 9:30, deci fragmentarea orelor de începere și implicit a celor de terminare vor fi decalate. Suplimentarea transportului de suprafață este foarte importantă și trebuie să respecte același ciclu, de aceea coordonarea între diverși angajatori mari, autoritățile locale și cei care coordonează activitatea de transport este foarte importantă”, a explicat Alexandru Rafila.

„Despre ce discutăm noi, chiar dacă ai mască, la o astfel de înghesuială nici nu știu dacă reziști cu masca pe figură foarte mult. Este greu de crezut așa ceva”, a spus Alexandru Rafila, comentând în studio câteva imagini din perioada în care aglomerația la metrou era la ordinea zilei, dar care ar putea să reapară, în lipsa unor măsuri, după relaxarea treptată a restricțiilor de deplasare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    În Tokyo asemenea aranjamente între primărie și firme pt. a face traficului de persoane uriaș sunt făcute de foarte mulți ani.
    • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult