Foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei
Vicepremierul Raluca Turcan a cerut Ministerului Educației să analizeze trei scenarii referitoare la anul școlar, în condițiile în care unitățile școlare sunt închise din cauza noului coronavirus.
„Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”, a declarat Raluca Turcan pentru RFI.
Ministrul Monica Anisei a declarat însă la Digi24 că ministerul Educației nu ia în calcul înghețarea anului școlar. Acesta a mai spus că există mai multe scenarii, care vor fi luat în calcul în funcție de evoluția situației.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Pentru învățământul preuniversitar anul școlar poate fi promovat de către toți elevii cu următoarele precizări:
1. Pentru toți elevii care nu sunt în ani terminali ( ultima clasă de gimnaziu și ultima clasă de liceu ) trecerea în anul următor este asigurată pentru toți elevii considerându-se necesară recuperarea materiei rămasă neparcursă de la data suspendării generale a cursurilor. Recuperarea se va realiza în cursul semestrului I al anului școlar 2020-2021 prin studiu individual și cursuri de recuperare în fiecare zi de sâmbătă din cadrul semestrului I.
2. Pentru elevii din anii terminali recuperarea se va efectua în prima jumătate a primei luni a semestrului I din anul școlar 2020-2021, folosindu-se inclusiv zilele de sâmbătă, urmând ca în a doua jumătate a lunii septembrie să se organizeze examenele specifice.
3. Anul școlar 2020-2021 va începe la 1 septembrie și va include ziua de sâmbătă ca zi de lucru normală.
Pentru învățământul universitar funcționează autonomia universitară.
"părinţii VĂD ce dezastru se întâmplă. Văd şi se îngrozesc." - de unde rezulta asta?
Ne aliniem şi noi.
"Deja se vor scoate materii din programă, se vor modifica examenele." - de unde rezulta asta?
Timp de 30 de ani, legea a fost facultativă, iar ”magistrații” și-au făcut de cap, mușamalizând fărădelegile. Politrucii au furat, împreună cu complicii lor, sănătatea a fost doar un alt mijloc de îmbogățire, școala a rămas o altă unealtă de control a generațiilor, în timp ce românii fugeau spre alte zări. Și, în toată acestă perioadă, mulți au fost ”ajutați” să rămână dependenți de bugetul public...
În concluzie, eu nu mă așteptam la o abordare profesionistă din partea instituțiilor statului corupt; profund corupt. Marea majoritate a angajaților statului nu-și merită salariile...
Cetățenii protejați de către haita politică locală au găsit de cuvință să petreacă pe străzile orașului chiar deunăzi, după ce ministrul anunțase ultima ordonanță militară... acestor oameni le-a fost permis totul, timp de 30 de ani, doar pentru că votează cum trebuie...
acum, având și susținerea formelor legislative suplimentare, instituțiile statului vor aplica sancțiunile legale, în toate situațiile?!
Cu nervii intinsi la maxim din toate partile din cauza situatiei si incertitudinii actuale, tanti asta, care ar fi trebui sa dispara de multi ani din politica, se apuca sa ne spuna ineptiile sale despre ce ar trebui facut.
Sunt curios daca amicul ei Orban o va aprostrofa in vreun fel, cel mai probabil nu...