Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Rapița și japița. Cioloș iese la atac

Se întâmplă ceva la Guvern care neliniștește profund clasa politică. Relațiile transpartinice osificate într-un sfert de veac de democrație mimată, în care puterea și opoziția au fost două fețe ale aceleiași monede coclite, sunt zdruncinate de o serie de acțiuni de neînchipuit acum un an.

1. Se pare, de pildă, că devoalarea impostorilor cu diplomă de doctor în științe este o operațiune ireversibilă: a început cu V. Ponta, a continuat cu G. Oprea, R. Negoiță și-a recunoscut sincer furtul academic (ceea ce a deschis azi o acțiune penală), o parte din intelectualii partidelor făcuți la apelul de seară își aruncă pe fereastră doctoratele, într-o încercare tragicomică de a scăpa de responsabilitate. Demonstrarea furtului academic trebuie să continue până când și ultima suspiciune de plagiat va fi rezolvată. Doar așa ne putem gândi la o restartare a sistemului academic românesc, pe baze mai sănătoase.

Sigur că mulți, începând cu fostul premier, se întreabă retoric dacă doctoratele lor chiar sunt principala problemă a acestei țări. N-or fi, dar furtul e. Economia nu va merge mai bine, rapița va crește și singură. Dar, vorba poetului „S-o iau, se strică/ S-o las, mi-e frică/ Că vine altul și mi-o ridică”. Într-o țară în care toți fură, începând de la Vodă, cum să te mai apuci să cultivi ceva? Așadar, un hoț mai puțin, o șansă în plus pentru cultura de rapiță!

2. La o scară mult mai mare, unii prin Guvern s-au apucat să plivească la contractele IT, câmpul mănos din care grupul Pontaghiță și-a extras, în ultimul cincinal, milioanele și tupeul. Asta doare. Rând pe rând, miniștrii descoperă că instituțiile lor sunt captive în rețeaua unor contracte informatice atât de supraevaluate, încât și cel mai scump programator din lume ar lua un preț de 10 ori mai mic pe aceste lucrări plătite din banii noștri. Dacian Cioloș a anunțat azi că „există doar 3-4 firme IT care câștigă toate licitațiile din administrație” și a anunțat, în disperare de cauză, că va apela la soluția voluntarilor, cărora Guvernul le va oferi o bursă de 2000 de euro pe lună ca să facă treaba pe care firmele Sistemului o fac pe milioane de euro. Un ministru îmi spunea acum câteva săptămâni că una dintre aceste firme i-a cerut o sumă uriașă pentru un mic proiect pe care l-a făcut gratis cu niște voluntari din minister. Adevărul e că în țara aceasta, care are o resursă fantastică de specialiști tineri în IT, felul dezastruos în care merg sistemele informatice publice, făcute la prețuri exorbitante, arată nivelul real al jafului.

În această atmosferă, continuă neabătut campania mediatică „Tehnocrații nu iubesc oamenii”. Construită la comanda lui Liviu Dragnea, ea se trage din aceleași minți creative care i-au făcut lui Victor Ponta campania „Mândru că sunt român”. Pe scurt, tehnocratul este un termen care trebuie conotat negativ în permanență, astfel încât în mintea oamenilor să declanșeze o spaimă cataclismică. Vă mai amintiți cum Victor Ponta le trimitea pensionarilor fluturași electorali, atașați la talonul de pensie, cum că „străinul” Iohannis le va lua din bani? Priviți câteva seri la rând la televiziunea lui Sebastian Ghiță și veți vedea că tehnocratul, acest cyborg alogen periculos, taie pensiile, ucide oamenii, ia pruncii de la țâța mamelor și strepezește laptele în ugerul vacii. La câteva zile, apare Liviu Dragnea cu litania. Atacul cu eroii necinstiți de tehnocrați este ultimul episod al acestei campanii: pentru că Guvernul tehnocrat ar fi „luat banii veteranilor”, Liviu Dragnea a scos degrabă de la cingătoare hangerul moțiunii de cenzură, moment în care premierul Cioloș a avut prima răbufnire nervoasă de când e în funcție:

„Sunt multe inepţii pe care acest guvern a trebuit să le corecteze. Aceasta va fi încă una dintre ele. Am discutat cu ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu şi vom modifica prin ordonanţă de urgenţă legea Codului Fiscal, astfel încât să reparăm această greşeală făcută de guvernul Ponta şi votată în parlament. Din punctul meu de vedere, aceste scutiri de impozite sunt un gest minim de reparaţie morală şi compensaţie financiară pe care statul român îl poate face pentru veterani şi pentru familiile lor. (...)

Chiar nu am nevoie de domnul Dragnea ca să ştiu ce înseamnă respectul pentru veterani. Am învăţat asta de copil, pentru că am unul în familie, bunicul meu de la Pericei, un veteran care m-a format ca om şi căruia îi datorez în mare parte ceea ce sunt azi. Am crescut cu aceste repere, cu respectul faţă de oamenii cărora le datorăm această ţară. (...)

Astfel de abordări populiste, cu tuşe groase, sunt dincolo de orice comentariu. Aş fi invitat conducerea PSD ca, înainte de a se lansa în declaraţii care nu le fac cinste, să verifice cine este responsabil pentru situaţia semnalată de veteranii de război. Să-şi întrebe colegii de partid care au făcut parte din guvernul Ponta şi au elaborat şi votat Codul Fiscal în forma actuală. Este cel puţin lipsit de eleganţă, şi nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, să călcăm pe mine îngropate de PSD şi tot de-acolo să fim întrebaţi de ce am călcat pe ele şi de ce au explodat”. (Sursa: Mediafax)

De ce și-a fixat PSD-ul ca țintă politică Guvernul Cioloș? Răspunsul este în punctele 1 și 2. Adăugați dvs. punctele 3, 4, 5... Și-apoi cu cine să se bată dl. Dragnea? Cu doamna Gorghiu? Cu dl. Băsescu? În multe privințe, și ei sunt deranjați de faptul că Guvernul acesta își permite cam multe pentru un mandat atât de scurt.

Dar marea durere a „premierului” Dragnea și a PSD-ului este că lucrurile nu se vor opri în toamnă și că președintele Klaus Iohannis l-ar putea pune prim ministru, în funcție de distribuția mandatelor în Parlament, tot pe Dacian Cioloș. Iar un Cioloș reîncărcat, cu un nivel politic în creștere, dacă citim declarația de mai sus, este mult mai periculos pentru dl. Dragnea decât un simplu tehnocrat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Stimate domnule Negruțiu, aștept să remarc în paginile Republicii.ro analize la adresa măsurilor actualului guvern, în aceeași manieră critică. Sunt de acord că modestia afirmată sincer de dl Cioloș este un bun început pentru clasa politică. În același timp sunt extrem de îngrijorat de conservarea de către actuala guvernare a unei forme cancerigene utilizată de mai toate guvernele și anume promovarea O.U.G. cu mari probleme de constitutionalitate. Poate mai putin spectaculos pentru publicul dvs., prăbusirea în mod constant a unor OUG la CURTEA CONSTITUTIONALĂ determină probleme imense de gestiune viitoare a unor domenii cu importantă extremă față de care ar trebui să luați atitudine.
  În condițiile în care intenționați un demers publicistic mai serios, vă recomand a parcurge analizele deja prezente in net relativ la debandada legislativă. Vă sigur că impactul desființării OUG-urilor emise cu atâta ușurință de executiv aruncă în aer domenii cu un impact uriaș. Vă stau la dispoziție pentru detalii: liviustancu@legalasist.ro
  • Like 0
 • România este condusă de oameni incapabili , necalificați ci făcuți politicieni doar ca sa-si apere imperiile , afacerile si sa poată fura in continuare își fac legile dupa ei .. Avem o tara frumoasa păcat ca nu avem conducători ci doar trădători ..:(
  Iar daca Cioloș trece in oricare partid este obligat de corupție sa execute comenzile mafioților ...
  Cred ca avem nevoie de încă 4 ani de un acest guvern tehnocrat
  • Like 0
 • Sistemul politic sprijinit de media obediență ne transmite: Tehnocrații "este rai" cum ar zice Marean , loveste in populație.Votati-ne pe noi PSD chiar daca suntem toți penali dovediți , noi ce dăm.Da ! ne dati sărăcie , corupție , doctorate plagiate. In 27 de ani v-ati dovedit valoarea. O.
  • Like 0
 • check icon
  Comisia CNDATCU sau cum se numeste ea , a dat si un procent de "plagiat" , anume 30 % ! Deci cine are contributie personala si originala de peste 70 % la propria lucrare de licenta sau doctorat sa arunce primul piatra ! Desigur trebuie sa vina cu propria lucrare dar nu si cu propria comisie de evaluare ! :) Sa vedem cati "academicieni" se mai inghesuie ! D-na kovesi sigur nu poate pt ca este deja descalificata , avand un procent de plagiat de 60 % ! N-am mai pus ghilimele la "plagiat" pt ca asta inseamna copiere integrala , ori 60 % se apropie binisor de sensul real al cuvantului ! Cred ca putem face o analogie foarte buna cu o linie melodica , cat anume din ea se poate inspira din altele existente ca sa fie declarata copie sau plagiat !
  • Like 0
  • @
   Tudor check icon
   Stai putin boss, despre ce vorbim aici? Plagiat inseamna copiatul verbatim din lucrarea altuia fara a indica sursa. Nu are nici o treaba cu "contributia originala". O lucrare cu 0% plagiat si 20% contributie originala e un doctorat valid. 30% COPIAT e plagiat fara doar si poate. Si la urma urmei "contributia originala" sta in idei, nu in cat % din lucrare ocupa. Ca poti avea 100% contributie originala si sa fie o porcarie.
   • Like 0
  • @ Tudor
   check icon
   Daca e vorba doar de ghilimele , in afara de mentionarea la sfasrsitul lucrarii cum s-a procedat , atunci se reface lucrarea cu ghilimele maistre ! Nu era nevoie de retragerea titlului ci doar de refacerea lucrarii ! Abia acum -am lamurit ca e doar o culpa etica , lipsa ghilimelelor , probabil altii au 80 % pasaje cu ghilimele si 20 % contributie proprie si aia nu e plagiat nu ?! :) Deci asta spune mai multe despre voi decat despre Ponta ! :)) Sunteti voi niste caractere mici , mici , mici si invidioase pe capacitatea intelectuala si pe competenta si performanta guvernamentala a lui Ponta ! ASTA este TOATA problema , nu e nici un plagiat , nici liposa ghilimelelor , nici procentul de citare, care este absolut rezonabil , chiar mic fata de multe, multe alte doctorate, pot sa pun ramasag cu oricine !! :)
   • Like 0
  • @
   haoleu, sa moara mama, si eu am zis la fel cand m-au prins la furat : taica daca dau tot inapoi de ce sa merg la puscarie ? adica apuci o placinta de pe taraba, si o inghiti, daca te prinde, o vomiti, si gata, ca naiba bre ca daca ii da cu pudra o vinde ca noua, daca e muscat sunt 2 acuma ! esti smecher de meserie maestre, se cunoaste ca ai scoala inalta !
   • Like 2
  • @
   se pare ca nu le aveti cu studiile. toate cartile se fac din carti. pui ghilimele si citezi autorul. dar interpretarea este numai si numai a ta. dar ce te faci cand interpretarea este luata din alta carte si autorul nu apare la citari ? pai taticu', asta e plagiat ! sau va dati ca nu stiati ca aveti 5 pantaloni trasi unii peste altii la iesirea din magazin :)
   • Like 1
  • @
   Asta e ca chestia aia cu gravida: nu poti sa fii putin gravida, esti gravida sau nu.
   • Like 0
  • @ Andriescuus Lucian
   cazacule, la asta cu studiile pe care nu le au altii m-ai dat pe spate; tu le-ai facut la stefan gheorghiu, sunt sigur!
   • Like 0
  • @ Florin Oprea
   corect ! ai 100 de puncte ! si la stefan si la cepeca am fost, dar si la altii, mai cu mot, stele si linii, ca ma fost mai iute de picior si cine stie cunoaste. adica pana nu omori gaina nu mananci friptura de gaina, si acuma poti manca si friptura de curcan ! cine e fraier, asta este, linge piciorul mesei la scoala de vara/iarna. am ghicit ?
   • Like 0
 • Venom check icon
  Profesorii universitari,comisiile care au girat doctoratele sau diplomele dovedite ulterior false, ar trebui să răspundă penal cel puțin pentru fals și favorizarea unei infracțiuni. Dacă un doctor pe bune, în domeniul său, nu știa că lucrarea lui Ponta era furată, ce mai caută la universitate, ditamai cadru didactic?
  • Like 2
  • @ Venom
   Venom check icon
   Exemplul lui Ponta mi se are edificator fiindcă furtul a avut consecințe mult mai grave, el intrând în barou, pe baza titlului fals de doctor. Hai odată, spargeți puroaiele, mai ales de prin facultăți!
   • Like 3
  • @ Venom
   cum sa se transforme o societata bazata pe pcr - pile, cunostinte, relatii si sustinuta se tractoristi "montati" in parlament ? numai cuptoarele naziste ar mai putea face din ei oameni cinstiti :)
   • Like 3
  • @ Venom
   check icon
   "Consecinte mult mai grave" decat ce Venin ? Daca nu avea doctoratul in drept international nu putea intra in barou ?! Eu cred ca era deja in barou ! Daca s-ar vrea o economie REALA la buget atunci s-ar reevalua doctoratele BUGETARILOR nu ale avocatilor, pt ca bugetarii sunt platiti in plus daca au un doctorat !! Insa din cele probabil 10 000 de doctorate doar astea 3 "de stanga" au trebuit suspendate , asa ca mai asteptati cu doctoratele din facultati ! Nu se va intampla in timpul vietii noastre ! Ceea ce s-a dorit s-a facut : Ponta , Oprea si Negoita ! Ei erau piedica si problema Romaniei ! Ma duc sa verific daca curge apa calda la baie acuma ! :)
   • Like 0
  • @
   si ponta ca prim ministru era privat ? hopa ! e apa fierbinte, la vecini, oparita chiar :)
   • Like 1
  • @ Andriescuus Lucian
   check icon
   Retrage=te intr-un loc ferit si mori linistit batrane comunist si chibit "de dreapta" ! Nu-ti mai consuma timpul cu prostii , fa-ti rugaciunea si du-te la Domnul linistit ! :)
   • Like 0
  • @
   1. comunistii nu-si fac cruce si nu au cum sa se duca cu Domnul, ca ei nu au nici un Dumnezeu :), 2. dar corect este "Nu-ti mai consuma timpul cu prostii" :) ramane asa : ceva recunoscut este 1/2 iertat :) 3. "batrane comunist si chibit "de dreapta"", iarasi nu se potriveste, odata ca nu am fost comunist nici macar in gand, desi am ocupat functii importante, o 2-a ca as fi "de dreapta", am fost tentata in tinerete, recunosc, dar am descoperit, si ei pe mine, o alta grupare :) mult mai interesanta, universala si lipsita de constrangerile unei miscari limitate de platforme istorice. gasca asta "face toti banii" :) la propriu si la figurat :)
   • Like 0
  • @
   cazacule, iar te faci ca ploua: a intrat in barou (cu derogare) pentru ca avea doctorat. Se pare ca faci parte din categoria alora din Cel mai iubit dintre paminteni: cind un militian se lauda ca el are facultate, Gheorghidiu i-a replicat: da, asa e, ai facultate dar cu liceul nu stai prea bine!
   • Like 0
  • @ Florin Oprea
   check icon
   Nu stiu cum sta cu baroul dar a fost cel mai bun prim-ministru de dupa "90 ! Asta se pune ?! :)
   • Like 0
  • @
   clar, ponta a fost de departe cel mai bun prim ministru. adica e ca la vatman, cel mai bun opreste in statii, la stop, ia cubele pe sina si intorce la cap de linie. acuma, daca il cunostem il punem prim ministru :) sau invers, ala de a fost prim ministru il punem vataman :)
   • Like 1
  • @
   si mai este ceva ... ca prim ministru a furat cel mai repede si cel mai mult, deci a fost cel mai bun :)
   • Like 0
 • Este timpul ca acesti derbedei impertinenti si responsabili de tot dezastrul din Romania, accesti pesedisti,aldisti, resturile peuneriste,inghitite de psd, sa fie pusi la locul lor, unii pe tusa,iar infractorii dovediti in puscarie, nu ccu suspendare sau la domiciliul de lux,facut din furturi. Gata,ajunge, ne-am saturat de "jmecheria" lui dragnnea si obraznicia,fara margini, pupilului lui a. nastese, numitul ponta, o nulitate,un impostor, un parazit. Acesta din urma a desavarsit tot raul facut de i. iliescu si sleahta lui. E timpul sa-si primeasca pedepsele si sa dea inapoi totce au furat. Sper ca la alegerile din toamna sa dispara psd-ul cu toti acolitii lor.
  • Like 2
 • 1. "doctoratele chiar sunt principala problemă a acestei țări" ? Nu, dar SCARA DE VOLORI, da ! 2. "țara aceasta, are o resursă fantastică de specialiști tineri în IT" ! Nu, țara aceasta, are o resursă fantastică de specialiști tineri în TOATE DOMENIILE ! dovada : priviti la romanii care muncesc in afara tarii. 3. "Sunt multe inepţii pe care acest guvern a trebuit să le corecteze. " incorect ! guvernul este executiv, nu are dreptul sa se amestece in legislatie, legislativul este cel care produce si corecteaza legi. deci, curtea constitutionala, mi si justitia trebuie sa se aplece cu mai mare atentie asupra legislatie pentru a reduce nr legilor cu "adresa". 4. "De ce și-a fixat PSD-ul ca țintă politică Guvernul Cioloș?" simplu, pt ca inca nu a fost condamnat nici un ministru, secretar de stat sau functionar al statuli pentru "actiuni impotriva cetateanului" - intarziere, aplicare gresita, neaplicare, etc a legislatiei.
  • Like 0
  • @ Andriescuus Lucian
   GS check icon
   Corectarea nu este tot o actiune executiva? Daca exista instrumentul (ordonanta de urgenta), de ce sa nu fie folosit? Toti suntem constienti de faptul ca parlamentul este un mare grup de infractori (nu sunt toti, dar majoritatea). In aceste conditii sa-i lasam in continuare sa gaseasca parghii de rotunjire a veniturilor prin modificarea legilor astfel incat sa poata fura fara sa fie pedepsiti? Cuvintele mari au in spate idei mici. Nu conteaza ce spun, important sa dea bine...SCARA DE VALORI...RESURSA FANTASTICA IN TOATE DOMENIILE (inclusiv in frauda, analfabetism, incultura)...meandrele concretului masii...
   • Like 0
  • @ GS
   sunteti cetatea al unei tari civilizate ? daca DA trebuie sa cunosteti cateva elemente minimale are sistemului numit DEMOCRATIEI. pe scurt : nu exista corectare a legislatiei, in vigoare, realizata de dumneavoastra sau de mine, sau de un guvern. exista o constitutie, in cazul de fata CONSTITUŢIA ROMÂNIEI, si conform ei fiecare organism component al sistemului democratic are rolul si indatoririle lui, specifice si unice. altfel, rezulta barabuceala si brambureala tipic romanesca in care 2 legi au ac obiect : pensia (si pe pucte, si pe ani, si pe functii, si pe meserii, si pe apucatelea). va recomand : CAPITOLUL IV - Avocatul Poporului; TITLUL III - Autorităţile publice CAPITOLUL I - Parlamentul ARTICOLUL 61 - Rolul şi structura - SECŢIUNEA a 3-a - Legiferarea; CAPITOLUL II - Preşedintele României - ARTICOLUL 80 - Rolul Preşedintelui ; CAPITOLUL III - Guvernul - ARTICOLUL 102 - Rolul şi structura ; CAPITOLUL IV - Raporturile Parlamentului cu Guvernul ; .... cititi si apoi vorbiti : http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339
   • Like 0
  • @ Andriescuus Lucian
   GS check icon
   Multumesc. La capitulul teorie... Dar sa trecem peste teorie si si facem ceva practic ("baietii destepti" stiu). Si ei asta fac....FAC, nu teorie, nu Constitutia, nu presedintele, nu primul ministru. Eu ma opresc. Multumesc
   • Like 0
  • @ Andriescuus Lucian
   GS check icon
   Inca ceva. Nu am spus "corectare", am spus "modificare" - "modificarea Constitutiei". Dar oricum, modificarea are scopul corectarii "in ambele sensuri"...in bine sau in rau...depinde in ce parte te prinde. Multumesc inca o data. O zi buna!
   • Like 0
  • @ GS
   practic, plecati in lumea larga si traiti-va viata !
   • Like 0
  • @ Andriescuus Lucian
   Ce vorbești dom'le?
   • Like 0
  • @ Mircea Ion
   eu vorbesc din proprie experienta ! dumneavostra ? platit sau garagarist pe persoana fizica ?
   • Like 0
 • Buna ziua ! Eu imi doresc din suflet, cu tot dragul si respectul sa putem face ceva concret pentru al ajuta, noi oamenii de rand, pe dl. Prim ministru Dacian Ciolos ! Toate cele bune, o zi faina !
  • Like 4
  • @ Stela Rusu
   check icon
   Il ajutati doamna , prin simpla dvs. existenta il ajutati ! O zi faina !
   • Like 0
 • check icon
  " Într-o țară în care toți fură, începând de la Vodă, cum să te mai apuci să cultivi ceva? Așadar, un hoț mai puțin, o șansă în plus pentru cultura de rapiță!" Cred ca va referiti la casele luate de Iohannis practic cu uz de acte false ?!! Urat , urat din partea matale nea Negrutiu , credeam ca aici pe Republica il aparam pe Voda si ne luam doar de partea stanga a esichierului politic si ii menajam pe cei de dreapta ! Sunt dezamagit sa stiti !

  :))
  • Like 0
  • @
   Tu esti Mara? sau de fapt tu esti Dragnea?
   • Like 1
  • @ Florin Oprea
   check icon
   Pentru matale ce conteaza mai mult , persoana sau argumentul ? Daca sunt un anonim inseamna ca nu pot sa am o opinie argumentata ? Matale esti om sau strut , care-si baga capul in nisip ca sa nu vada sentinta definitiva ,si pusa in aplicare dealtfel de ANAF , de confiscare a proprietatii dobandite fraudulos de Iohanila ?
   • Like 0
  • @
   Da' MATALE te-ai uitat care este tema? Sau esti legat de un cuvint cheie si reactionezi dupa cum esti programat?
   • Like 1
  • @
   sa lamurim cateva idei : 1. johannis nu a furat de la popor prin intermediul statului 2. johannis nu a organizat o grupare de deligventi 3. johannis nu a produs si aplicat legi in scopul de a furat de la popor prin intermediul statului. asta nu inseamna ca dumneavostra nu va doriti sa participati la achitarea taxelor si impozitelor pentru cate un jacuzii dotat cu o boarfa in biroul fiecarui ministru.
   • Like 1
  • @ Andriescuus Lucian
   check icon
   Bai doctore Lucian , Iohanila a facut mult mai multe ma , printre altele a retrocedat Muzeul Bruckenthal si MUUULTE alte institutii , pt care Primaria Sibiu plateste chirii grele mai academiciene ! Deci Iohannis a furat de la stat prin intermediul poporului , ca oricum taxele locale nusunt suficiente pt toate cheltuielile unei primarii , deci nu il acuz ca a furat "de la popor" ! DAR Basescu a furat si de la popor si a dat amicilor miliarde de lei cash din ANRP , dar totusi tu cred ca l-ai vota si astazi , asta este diferenta dintre noi "dottore" ! Esti un ratacit in propriile idei , ca multi altii de aici de pe site ! Pari batran dar sper totusi sa-ti revii la normalitate , luciditate si obiectivitate in ACEASTA viata ! Putin probabil dar sper totusi !
   • Like 0
  • @
   gresit, sunt fan ion iliescu ! adevarat ca sunt batran, ramolit si sclerozat (personal atata-mi permit, conform rezultatelor analizelor medicale, dar dumneavostra mai puteti aduga si cateva insulte). in trecut am fost fan nicolae ceausescu ! speram sa aplice solutia finala, a fost un tradator al cauzei, si-a meritat soarta ! de revenit, la mine nici o speranta. singura speranta o am la reprezantantii alesi ai poporului roman, sa fie din ce in ce mai cretini si imbecili :)
   • Like 1
  • @ Andriescuus Lucian
   check icon
   Cum esti si tu asa e si reprezentantul tau ! Nu poate fi mai bun decat tine daca-l votezi pe principiul rezonantei personale ! De asta ne si merge prost atunci cand majoritatea tine mortis sa voteze Basescu de 2 ori la rand apoi pe fanul sau numarul 1 , Iohannis - copia usor imbunatatita (ca aparenta fizica) a lui Base !
   • Like 0
  • @
   personal am votat geoana, parea prostul lui iliescu ! apoi am votat ponta, tot in speranta unei solutii finale. chiar mi-a placut tentativa de lovitura de stat la adresa lui base si speram ca daca ajunge presedinte romania va avea un dictator adevarat care va scoate romania din ue si nato. ghinion !
   • Like 0
  • @ Andriescuus Lucian
   ai votat numai gloabe ...
   • Like 0
 • check icon
  Pai ziceti asa musiu Ciolos , va angajam tot "guvernul" pe posturi de experti IT pana mea , nu sa introduceti politici economice , de educatie si sanatate ! Deci sistemele IT nu functioneaza cum trebuie , bine ca stim acum de ce e absorbtia fondurilor mai mare sau egala cu zero iar salariile se vor mari de la anul si nu de la inceputul mandatului vostru cum era de asteptat !
  • Like 0
  • @
   Ia uite aici sa stii si tu: Vestita firma Teamnet din ograda lui Ghita are 71 de clienti din care unul singur o firma privata. Restul numai sinecuri de la stat. O alta firma vestita a lui Ghita, Bcom facea calculul impozitelor locale acordind bonusuri si la sumele restante din anii tecuti. Timpiti sadea!
   • Like 3
  • @
   Tudor check icon
   Delir total, altceva nu pot zice despre comentariul asta. Cu mentalitatea asta de 2 lei nu ajungem niciunde. Te pomenesti ca doctoratul lui Ponta nu trebuia retras, ca avem probleme mai mare in tara asta, nu?
   • Like 1
  • @ Tudor
   check icon
   Pai eu zic sa nu se retraga , daca vrem sa facem ceva constructiv in domeniul asta atunci dam frumos o lege , stabilim in ea niste CRITERII , dupa care infiintam comisii care vor reevalua TOATE lucrarile susceptibile ! Altfel nu stiu daca de la tine de acasa se vede, dar din restul locurilor din tara asta se vede ca RAZBOI si RAZBUNARE POLITICA !!! De lucrarea lui Kovesi ce comisie se ocupa , caci la un simplu test cu un soft antifrauda 60 % ,nu 30 % la suta ca la Ponta , lucrarea ei apare copiata !! Deci cum e cu retrasul doctaratelor, E pentru toti sau doar pt indezirabili si adversari politici , adica Ponta , Oprea si Negoita ?
   • Like 0
  • @
   Tudor check icon
   De la mine se vede simplu: a plagiat, s-a dovedit, sa-i fie retras doctoratul. Restul e can-can.
   • Like 1
  • @ Tudor
   check icon
   Nici asta nu se va intampla , un verdict al unei comisii poate fi partinitor , POLITIC ! Ponta are deja o sentinta irevocabila ca nu a plagiat si mai face inca o actiune in instanta ! 30 % bibliografie rrecunoscuta ca atare de autor si indrumator nu cred ca e procent care sa justifice notiunea de "plagiat" ! DOAR un judecator poate aprecia o asemenea acuzatie subiectiva ! Si desigur licentiatii si doctoranzii de aici de pe Republica (si odraslele si rudele voastre) care sunt sigur ca aveti lucrari 95-100 % originale , altfel nu-mi inchipui ca ati putea critica un continut neoriginal de 30 % ! :)
   • Like 0
  • @
   Tudor check icon
   Nu se va intampla? S-a intamplat deja. I-a fost retras doctoratul luni dimineata.
   • Like 0
  • @ Tudor
   check icon
   Da ?! Atunci inseamna ca e graba mare moncher , e graba mare ! S-au dat niste ordine si trebuiau duse la indeplinire in vacanta , exact cum a fost si in dosarul "Telepatia" , sa nu ne apuce toamna cu "probleme" nerezolvate ! Se apropie alegerile si nu erau pietre de aruncat in Ponta si PSD , caci guvernarea lor a fost cea mai performanta de dupa Revolutie ! Noi sa fim sanatosi !
   • Like 0
  • @
   Tudor check icon
   Mda, mare graba. De cand s-a sesizat plagiatul si pana acum au trecut 4 ani. Mare graba.
   • Like 0
  • @ Tudor
   check icon
   De-acum poti dormi linistit , in sfarsit ! Viata ta o sa capete un curs cu totul nou , s-a rezolvat problema doctoratului , nu a doctaratelor care sunt mii sau chiar zeci de mii ! Nu ti se pare ca si respiri mai bine , s-a limpezit atmosfera incepand de luni ?! :))))
   • Like 0
  • @
   Tudor check icon
   Sa stii ca ma simt chiar bine, numa' de-a dracu'. La cat ne-a luat de prosti parazitul asta merita sa ramana fara nimic.
   • Like 0
  • @ Tudor
   check icon
   Ah , inteleg suntetiti o duamna si ce nu facem noi pt o duamna ! Auziti daca va simteti mai bine dupa retragerea plagiatului "parazitului" ce ziceti nu vreti sa punem la cale un complot sa-l otravim sau macar sa-l iradiem ? :) Asta pana nu ne-o ia DNA-ul inainte si il baga cumva la puscarie pe nemernic ! Ti-a furat si tie zaharul din ceai nu-i asa ?! As vrea sa te fac sa sari intr-un picior , in general imi place sa vad cat mai multa lume ca se simte bine ! La psiholog ai incercat sa mergi vreodata ?
   • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult