Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Răspunsul lui Eugen Iancu, după ce Dan Puric a vorbit despre „haimanalele" de la Colectiv: „Domnule Dan Puric, eu şi copilul meu Alex te iertăm. Important însă este să te poţi ierta şi tu”

Dan Puric

Foto captura

Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, i-a transmis actorului Dan Puric că atât el, cât şi fiul său Alex, mort în urma incendiului de la Colectiv, îl iartă după ce a vorbit despre „haimanalele" de la Colectiv, scrie News.ro. „Important însă este să te poţi ierta şi tu", a afirmat Eugen Iancu.

„Domnule, Dan Puric, eu şi copilul meu Alex te iertăm. Important însă este să te poţi ierta şi tu", a scris pe Facebook Eugen Iancu, tatăl tânărului Alexandru Iancu (22 de ani), care a murit, din cauza infecţiilor nosocomiale, în spitalul Sf. Ioan din Capitală, la trei săptămâni după incendiul de la clubul Colectiv din 30 octombrie 2015.

Reacţia lui Eugen Iancu vine după ce actorul și regizorul Dan Puric a vorbit, sâmbătă seara, la Realitatea Plus, despre „haimanalele" de la Colectiv.

„Biserica a reacționat foarte bine, foarte înțelept. Că-i trântea două babe la altar și zicea «A început Covid-ul în România». Cum a fost la Colectiv. Haimanalele alea abia se pregăteau cu «Jos Biserica, Jos Patriarhul!». Dacă ei sunt hrăniți. Noi nu vorbim aici de bacterii, noi vorbim aici de imunitatea poporului român. Tot ce ți-am spus aici face parte din imunitatea poporului român”, a spus regizorul.

Afirmațiile lui Dan Puric au provocat un val de reacții pe Facebook, mai mulți utilizatori ai rețelei sociale postând mesaje critice la adresa actorului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pt cine nu a inteles pt ca e analfabet functional: " Haimanalele alea abia se pregăteau cu «Jos Biserica, Jos Patriarhul!».".
  Se referea la postacii si hastagisti care dupa colectiv promovau mesaje de ura impotriva Bisericii de parca ea era vinovata pt ce s-a intamplat la colectiv.
  • Like 0
 • Prostule ,Colectiv arata cati paraziti de purici are tara asta.
  • Like 0
 • check icon
  A vazut cineva emsiunea cap-coada? Sau va este frica? Lasand vorbele lui Puric si p-ale voastre de-o parte cifrele vorbesc cel mai mult:
  80% din ce consumam este din import deci suntem dependenti de altii mult prea mult. Importam inclusiv paine!
  1 din 3 romani muncesc la p-afara in special munci refuzate de localnici. Sclavi.
  1/4 din tarfele europei sunt din Romania. Din calculele mele 1 din 25 de fete din Romania ajung tarfe FARA voia lor.
  Mai conteaza ce spune Puric? Uh... a lovit in hashtag-isti care la randul lor lovesc necontenit in biserica. Ce aveti mai oameni buni? Ne batem intre noi?

  • Like 0
 • Credeam ca are ceva in cap,dar puricul tot puric ramane.Sa iti fie rusine ca esti om batran!
  • Like 3
 • Dl Dan Puric este un om charismatic, cult, educat. Sper sa nu gresesc.
  Din pacate are influienta nociva asupra multor romani datorita afinitatilor(dupa umila mea parere dar fara dovezi concrete ci numai circumstantiale) legionare ale dansului, parerea mea. Nu-mi pot da seama daca dansul are vreun scop ascuns in a-i lega cu tot dinadinsul pe romani de legionarism sau pur si simplu este aerian la consecintele dezastruoase aduse neamului romanesc prin perpetuarea acestui demers legionar pe care=l imbraca in haina crestinismului pentru a-i da credibilitate.
  • Like 3
 • Nu a incercat nimeni sa atace biserica , biserica ortodoxa a fost aceia care a reactionat impropriu, lipsindu-i un ingredient elementar al crestinismului si anume compasiunea. Acei frumosi copii a caror singura "vina" era dragostea pentru muzica rock (in biserica rasariteana se stie a fi rocker este ca si cum ai avea o linie directa cu nosferatu) au fost etichetati si abandonati de catre biserica lor. Haimanalele adevarate au fost acei coruptii care au eliberat certificate de functionare isu cluburilor care nu indeplineau conditiile necesare in caz de calamitati
  • Like 6
  • @ Gabriel Ghiuzan
   check icon
   Negati ca exista anti-ortodocsi de profesie care stau la panda sa critice orice greseala si ca la Colectiv s-au activat toti ?
   • Like 0
  • @
   Nu neagă nimeni că există critici de profesie, în solda unuia sau altuia. Și la colectiv au apărut criticile la adresa bor, dar au fost îndreptățite, au apărut după atitudinea condamnabilă a "patriarhului" la adresa celor morți în eveniment. Acuzele aduse sunt aberații halucinante ale unui individ ce nu are ce căuta colo unde este. Ce ar fi spus individul in cazul unui incendiu dintr-o biserică in timpul unei slujbe, cu mulți "enoriași" ce nu s-ar fi putut salva? Au fost, din păcate, multe. Bor merită multe critici. Și asta din cauza atitudinii "șefilor" respectivei instituții în primul rând și a slujbașilor slugarnici mercantili, vicioși, prefăcuți.
   • Like 1
  • @ Zugravu Mircea
   check icon
   Cei care nu cred nu au dreptul sa dicteze ce contine teologia ortodoxa.

   Daca aceasta considera ca un anumit gen de muzica este incompatibil cu valorile crestine prin emularea primului rebel Lucifer, atunci asta e.

   De criticat sunt cei care se pretind crestini dar se mira ca femeile nu pot fi preoti sau ca biserica nu apreciaza niste rockeri pusi pe distractie. E ca si cum ai face parte dintr-un cult de asasini si te-ai mira cand cineva omoara.

   • Like 0
 • Cred ca Dan Puric sufera de sindromul "fanatism religios".
  • Like 5
  • @ Graziela-cleopatra Borode
   check icon
   Sa se ia de mana cu cei care sufera de sindromul "fanatism anti-religios" si sa ne lase.
   • Like 1
  • @ Graziela-cleopatra Borode
   Dan check icon
   Acest ,purece,,sufera de mai ,multe probleme !
   • Like 2
 • Am sesizat - oare numai eu? - că Dan Puric aci ridică în slăvi neamul românesc, aci dă cu el de pământ cu superioară scârbă! Fix ca ateii care ne contrează cu fix Biblia, luând mot-a-mot ceea ce scrie acolo, fapt adoptat și de unii clerici autohtoni, unii chiar cu statut înalt. Căci, luând de bune și exact așa tot ceea ce scrie în Biblie (Adam, Eva, pomul interzis, șarpele etc., apoi Potopul și refacerea lumi din neamul lui Noe - nu ne duc oare cu gândul că toată omenirea se trage dintr-un prost, o curvă și un fiu criminal - Cain - familia... model unde se practica cu deosebit succes curvăsăreala fiecăruia cu fiecare, ”fază” care se repetă cu familia lui Noe?; apoi, iadul, cazanele cu smoală în care fierb sufletele păcătoșilor, cu dracii țopăind în jurul lor și întețind din când în când focul etc., etc.), nu poți fi decât un imbecil care nu-și pune creierul din dotare la treabă, la fix treaba pentru care a fost ”proiectat”. Căci acolo, în Biblie, ba se spune că viața este cel mai mare dar făcut de Dumnezeu omului, ba că este o mare porcărie (”umbră și vis”), contradicția fiind la mintea.... cocoșului! Apropo, cine-mi spune că n-a avut niciodată momente în viața lui în care să aibă fix senzația acută că într-adevăr viața este o mare porcărie (a fost întrebat cineva dacă vrea să existe sau nu?; atunci de ce să răspundă doar el pe deplin de viața sa?), eu îi spun că minte cu nerușinare! Așa și cu acest Dan Puric: ba - o ține langa drept înainte, cu cât de nemaipomenit și extraordinar este neamul nostru românesc, ba o-ntoarce ca la Piatra Olt, făcându-l ”cu ou și cu oțet!. Îmi pare rău pentru el, dar nu pot nutri decât dispreț față de astfel de specimene umane! Sau ar fi trebuit să scriu ”inumane”?
  • Like 6
  • @ Pătraşcu Marian
   check icon
   Solutia este simpla. La fel cum unii sunt demni urmasi ai lui Cain si curvelor, iar altii nu, unii membri ai neamului romanesc sunt de toata lauda, iar altii de toata ocara.
   Oricum recititi bliblia, acolo nu se regasesc cazane cu smoala si draci topaind in jurul lor :)
   • Like 1
  • @ Pătraşcu Marian
   Dan Puric este un profund cunoscător al istoriei românilor, dar și al Scripturii. Poveștile tale referitoare la capitolul Facerea din Biblie, dragă Marian, sunt doar niște inepții bănuite, care forțează înțelesul biblic în registrul mundan. Eu nu știu care „și alte probleme” crezi că mai are dl Dan Puric, dar eu îl urmăresc de fiecare dată cu mare interes și și cu un sentiment că citește gândurile românilor. Adică, majorității românilor, mai puțin o minoritate derutată, animată de globalism, anti-românism „și alte probleme.”
   • Like 0
 • Dan Puric actor mut,cu logica și bun simt de mărimea numelui de familie!
  • Like 7
  • @ Stefan Grozav
   Dan Puric, un mare actor, cu o logică impecabilă și mult bun simț! Părerea mea!
   • Like 1
 • Un gunoi putin spus
  • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult