Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Răspunsul surprinzător al lui Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD, întrebat „cu cine ține" în meciul dintre Drulă și Rădoi: „Niciodată nu mi-a plăcut Rădoi"

Vasile Dancu FB

Foto: Facebook Vasile Dancu

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD, a fost întrebat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 „cu cine ține" în meciul dintre ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, fost parlamentar social democrat.

„Vă spun foarte sincer aici, nu mi-a plăcut niciodată Rădoi, cu toate că făcea parte din partidul acesta. Pe Drulă îl cunosc de când eram în guvern. Cred că Drulă a avut dreptate, însă cred că de asemenea nu ar fi trebuit ca toată media și chiar toată clasa politică să nu se uite măcar la revendicările sindicale. Sunt un om de stânga și aș fi ascultat și pe cei de la metrou, măcar așa, să vedem ce părere au ei despre asta. Dincolo de magazine, dincolo de rețele și altele. Aici a avut dreptate Drulă, ca să fiu sincer în această chestiune. Și nu are nicio conotație politică ceea ce spun”, a declarat Vasile Dâncu.

Conducerea Metrorex a început în urmă cu mai bine de o săptămână eliberarea spațiilor comerciale din stațiile de metrou, despre care ministrul Cătălin Drulă spune că ocupau ilegal suprafațele. Ministrul a declarat că scandalul declanșat de evacuări sunt „o ultimă zvâcnire a mafiei”, referindu-se la sindicatul de la metrou condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi. Metroul bucureștean a fost blocat, pe 26 martie, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM. Aceştia au coborât în tunel, pe șine, în stația Piata Unirii, şi au blocat circulația trenurilor de metrou. Protestul a avut loc după ce, anterior, conducerea Metrorex anunţase că a notificat firma care administrează spaţiile comerciale din incinta staţiilor de metrou să elibereze spațiile.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită la Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:00. 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu am să scriu prea multe lucruri acum. Mă surprinde atitudinea domnului Dâncu. După părerea mea, dl. Drulă trebuia sî ceară organelor în drept să acționeze . Cum vii tu, un ministru , și începi să dai cu ranga? Se compromite prin acest comportament huliganic, Ce o fi învățat el de la părinții lui ? Un ministru trebuie să cunoască legile și să nu le încalce
    • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult