Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Răsturnare de situație în dosarul Caracal. DIICOT anunță că „nu s-a putut evidenția niciun profil ADN” în rămășițele ridicate din pădurea de lângă locuința lui Gheorghe Dincă

Luiza Melencu

DIICOT a anunțat sâmbătă că nu s-a putut evidenția niciun profil ADN în fragmentele osoase ridicate din pădurea de lângă locuința lui Gheorghe Dincă și expertizate de INML. 

Rămășițele, despre care inculpatul a declarat că aparțin Luizei Melencu, sunt mult prea calcinate pentru a putea fi identificată clar o victimă. Ceea ce se știe cu siguranță este că fragmentele de oase găsite la liziera pădurii sunt de natură umană. 

DIICOT subliniază însă că este vorba despre „o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului”.

„Precizăm că prin adresa emisă astăzi, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului”, se arată în comunicatul DIICOT citat de Digi24.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Primele 24 de ore de la declansarea investigatiilor in cazurile de rapiri de copii sunt critice.
    Pagina 8, Tabelul 1 din documentul de mai jos certifica un fapt stiut mai de toata lumea, politistii il stiu cu siguranta. Si totusi, nimeni din mass-media nu a mers pe firul asta de investigatie. Sau, nu am citit/vazut eu. De ce au intarziat autoritatile locale, in mod voit, declansarea cercetarilor? De ce autoritatile centrale nu spun nimic despre lucrul asta? O fi, poate, pentru ca este prea “fierbinte “ toata situatia asta?

    https://www.ncjrs.gov/pdffiles1/digitization/201253ncjrs.pdf
    • Like 0
  • Ni s-a spus vineri că DIICOT a primit de la IML rezultatul testelor genetice, dar că îl va face public numai după ce acesta va fi comunicat familiei Luizei. Dacă testele relevau fie că oasele aparțin Luizei, fie că nu, ar fi fost de înțeles. Dar dacă oasele erau atât de deteriorate încât nu s-a putut ajunge la niciun rezultat concludent, de ce era nevoie să fie anunțată mai întâi familia Luizei? Unde e logica în povestea asta?
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult