Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Răsturnare de situație în dosarul Caracal. DIICOT anunță că „nu s-a putut evidenția niciun profil ADN” în rămășițele ridicate din pădurea de lângă locuința lui Gheorghe Dincă

Luiza Melencu

DIICOT a anunțat sâmbătă că nu s-a putut evidenția niciun profil ADN în fragmentele osoase ridicate din pădurea de lângă locuința lui Gheorghe Dincă și expertizate de INML. 

Rămășițele, despre care inculpatul a declarat că aparțin Luizei Melencu, sunt mult prea calcinate pentru a putea fi identificată clar o victimă. Ceea ce se știe cu siguranță este că fragmentele de oase găsite la liziera pădurii sunt de natură umană. 

DIICOT subliniază însă că este vorba despre „o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului”.

„Precizăm că prin adresa emisă astăzi, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului”, se arată în comunicatul DIICOT citat de Digi24.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Primele 24 de ore de la declansarea investigatiilor in cazurile de rapiri de copii sunt critice.
    Pagina 8, Tabelul 1 din documentul de mai jos certifica un fapt stiut mai de toata lumea, politistii il stiu cu siguranta. Si totusi, nimeni din mass-media nu a mers pe firul asta de investigatie. Sau, nu am citit/vazut eu. De ce au intarziat autoritatile locale, in mod voit, declansarea cercetarilor? De ce autoritatile centrale nu spun nimic despre lucrul asta? O fi, poate, pentru ca este prea “fierbinte “ toata situatia asta?

    https://www.ncjrs.gov/pdffiles1/digitization/201253ncjrs.pdf
    • Like 0
  • Ni s-a spus vineri că DIICOT a primit de la IML rezultatul testelor genetice, dar că îl va face public numai după ce acesta va fi comunicat familiei Luizei. Dacă testele relevau fie că oasele aparțin Luizei, fie că nu, ar fi fost de înțeles. Dar dacă oasele erau atât de deteriorate încât nu s-a putut ajunge la niciun rezultat concludent, de ce era nevoie să fie anunțată mai întâi familia Luizei? Unde e logica în povestea asta?
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult