Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Răsturnare de situație în dosarul Caracal. DIICOT anunță că „nu s-a putut evidenția niciun profil ADN” în rămășițele ridicate din pădurea de lângă locuința lui Gheorghe Dincă

Luiza Melencu

DIICOT a anunțat sâmbătă că nu s-a putut evidenția niciun profil ADN în fragmentele osoase ridicate din pădurea de lângă locuința lui Gheorghe Dincă și expertizate de INML. 

Rămășițele, despre care inculpatul a declarat că aparțin Luizei Melencu, sunt mult prea calcinate pentru a putea fi identificată clar o victimă. Ceea ce se știe cu siguranță este că fragmentele de oase găsite la liziera pădurii sunt de natură umană. 

DIICOT subliniază însă că este vorba despre „o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului”.

„Precizăm că prin adresa emisă astăzi, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului”, se arată în comunicatul DIICOT citat de Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Primele 24 de ore de la declansarea investigatiilor in cazurile de rapiri de copii sunt critice.
    Pagina 8, Tabelul 1 din documentul de mai jos certifica un fapt stiut mai de toata lumea, politistii il stiu cu siguranta. Si totusi, nimeni din mass-media nu a mers pe firul asta de investigatie. Sau, nu am citit/vazut eu. De ce au intarziat autoritatile locale, in mod voit, declansarea cercetarilor? De ce autoritatile centrale nu spun nimic despre lucrul asta? O fi, poate, pentru ca este prea “fierbinte “ toata situatia asta?

    https://www.ncjrs.gov/pdffiles1/digitization/201253ncjrs.pdf
    • Like 0
  • Ni s-a spus vineri că DIICOT a primit de la IML rezultatul testelor genetice, dar că îl va face public numai după ce acesta va fi comunicat familiei Luizei. Dacă testele relevau fie că oasele aparțin Luizei, fie că nu, ar fi fost de înțeles. Dar dacă oasele erau atât de deteriorate încât nu s-a putut ajunge la niciun rezultat concludent, de ce era nevoie să fie anunțată mai întâi familia Luizei? Unde e logica în povestea asta?
    • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult