Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Răsturnare de situație în dosarul Caracal. DIICOT anunță că „nu s-a putut evidenția niciun profil ADN” în rămășițele ridicate din pădurea de lângă locuința lui Gheorghe Dincă

Luiza Melencu

DIICOT a anunțat sâmbătă că nu s-a putut evidenția niciun profil ADN în fragmentele osoase ridicate din pădurea de lângă locuința lui Gheorghe Dincă și expertizate de INML. 

Rămășițele, despre care inculpatul a declarat că aparțin Luizei Melencu, sunt mult prea calcinate pentru a putea fi identificată clar o victimă. Ceea ce se știe cu siguranță este că fragmentele de oase găsite la liziera pădurii sunt de natură umană. 

DIICOT subliniază însă că este vorba despre „o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului”.

„Precizăm că prin adresa emisă astăzi, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului”, se arată în comunicatul DIICOT citat de Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Primele 24 de ore de la declansarea investigatiilor in cazurile de rapiri de copii sunt critice.
    Pagina 8, Tabelul 1 din documentul de mai jos certifica un fapt stiut mai de toata lumea, politistii il stiu cu siguranta. Si totusi, nimeni din mass-media nu a mers pe firul asta de investigatie. Sau, nu am citit/vazut eu. De ce au intarziat autoritatile locale, in mod voit, declansarea cercetarilor? De ce autoritatile centrale nu spun nimic despre lucrul asta? O fi, poate, pentru ca este prea “fierbinte “ toata situatia asta?

    https://www.ncjrs.gov/pdffiles1/digitization/201253ncjrs.pdf
    • Like 0
  • Ni s-a spus vineri că DIICOT a primit de la IML rezultatul testelor genetice, dar că îl va face public numai după ce acesta va fi comunicat familiei Luizei. Dacă testele relevau fie că oasele aparțin Luizei, fie că nu, ar fi fost de înțeles. Dar dacă oasele erau atât de deteriorate încât nu s-a putut ajunge la niciun rezultat concludent, de ce era nevoie să fie anunțată mai întâi familia Luizei? Unde e logica în povestea asta?
    • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult