Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Răsturnare de situație la Ditrău. Patronii brutăriei anunță că îi vor păstra pe cei doi singalezi în procesul de producție a pâinii

Brutari Ditrău

Cei doi lucrători din Sri Lanka vor rămâne în continuare la brutăria din Ditrău și vor continua să facă pâine, a declarat, pentru Digi24.ro, Kollo Katalin care administrează, împreună cu soțul ei, firma din județul Harghita care i-a angajat.

Kollo Katalin spune că „pentru liniștirea localnicilor” a propus inițial ca cei doi brutari din Sri Lanka să continue să lucreze la brutărie, dar „să nu mai facă pâine”. Însă localnicii nu s-au mulțumit cu atât și au cerut ca cei doi singalezi să fie dați afară. Atunci, patronii brutăriei au decis să îi păstreze pe aceeași poziție,

„Noi, doar pentru liniștea localnicilor, am spus că o să îi punem în altă etapă de producție, că brutăria e mare. Dacă cea mai mare problemă a lor (a localnicilor) e faptul că ei (singalezii) ating pâinea, o să-i putem pune ca ajutor de brutari.

Am propus, pentru liniștirea localnicilor, ca (cele două persoane din Sri Lanka) să nu mai facă pâine, dar localnicii nu s-au liniștit. Vor petiție, vor nu știu ce. De ce să îi trimiți acasă (pe singalezi), dacă ei (localnicii) vor altceva?”, a declarat Kollo Katalin pentru Digi24. 

Aceasta a adăugat că și-a luat angajamentul în fața localnicilor să nu mai angajeze încă un brutar din Sri Lanka și patru din Nepal în cazul în care în următoarele 6 luni vor găsi șase brutari calificați printre locuitorii comunei. Însă spune că nu crede că acest lucru se va întâmpla. 

„Ei (localnicii) nu sunt mulțumiți de salariile pe care le dăm, nu sunt mulțumiți de comportamentul nostru față de localnici, dar acuma, ei (localnicii) zic să plece cele două persoane pentru ca ei (localnicii) să vină la noi. Nu înțeleg!”, a afirmat Kollo Katalin, care susține că își plătește „bine” angajații.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult