Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Răsturnare de situație la Ditrău. Patronii brutăriei anunță că îi vor păstra pe cei doi singalezi în procesul de producție a pâinii

Brutari Ditrău

Cei doi lucrători din Sri Lanka vor rămâne în continuare la brutăria din Ditrău și vor continua să facă pâine, a declarat, pentru Digi24.ro, Kollo Katalin care administrează, împreună cu soțul ei, firma din județul Harghita care i-a angajat.

Kollo Katalin spune că „pentru liniștirea localnicilor” a propus inițial ca cei doi brutari din Sri Lanka să continue să lucreze la brutărie, dar „să nu mai facă pâine”. Însă localnicii nu s-au mulțumit cu atât și au cerut ca cei doi singalezi să fie dați afară. Atunci, patronii brutăriei au decis să îi păstreze pe aceeași poziție,

„Noi, doar pentru liniștea localnicilor, am spus că o să îi punem în altă etapă de producție, că brutăria e mare. Dacă cea mai mare problemă a lor (a localnicilor) e faptul că ei (singalezii) ating pâinea, o să-i putem pune ca ajutor de brutari.

Am propus, pentru liniștirea localnicilor, ca (cele două persoane din Sri Lanka) să nu mai facă pâine, dar localnicii nu s-au liniștit. Vor petiție, vor nu știu ce. De ce să îi trimiți acasă (pe singalezi), dacă ei (localnicii) vor altceva?”, a declarat Kollo Katalin pentru Digi24. 

Aceasta a adăugat că și-a luat angajamentul în fața localnicilor să nu mai angajeze încă un brutar din Sri Lanka și patru din Nepal în cazul în care în următoarele 6 luni vor găsi șase brutari calificați printre locuitorii comunei. Însă spune că nu crede că acest lucru se va întâmpla. 

„Ei (localnicii) nu sunt mulțumiți de salariile pe care le dăm, nu sunt mulțumiți de comportamentul nostru față de localnici, dar acuma, ei (localnicii) zic să plece cele două persoane pentru ca ei (localnicii) să vină la noi. Nu înțeleg!”, a afirmat Kollo Katalin, care susține că își plătește „bine” angajații.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult