Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Răzvan Burleanu obține un nou mandat în fruntea FRF, în fața lui Ionuț Lupescu, susținut de Liviu Dragnea

Razvan Burleanu

(Foto: Inquam Photos / Mircea Manole)

Răzvan Burleanu a câştigat un nou mandat de preşedinte al Federației Române de Fotbal (FRF), cu 168 de voturi, față de minimul necesar de 128, anunță Digi24. Contracandidatul său principal, Ionuţ Lupescu, susținut de liderul PSD Liviu Dragnea, a reușit să obțină doar 78 de voturi.

„Recunosc că deși nu a fost chiar un fleac, i-am ciuruit!”, a declarat Răzvan Burleanu imediat după recâștigarea șefiei FRF. 

Funcția de președinte al FRF este considerată o poziţie importantă în România. Milioane de microbişti aşteaptă ca fotbalul românesc să ajungă din nou în finala unei competiţii europene sau în sferturile de finală ale unui Campionat Mondial. Pe de altă parte, Federația Română de Fotbal are un buget anual de 15 milioane de euro, cel mai mare buget al unui sport din România, potrivit sursei menționate.

Răzvan Burleanu a fost președinte al FRF din 2014. A jucat fotbal la nivel de juniori şi a înființat Federația de Minifotbal din România. A condus Federaţia Europeană de Minifotbal şi a pus bazele celei Internaţionale. Contracandidatul său, Ionuţ Lupescu, a fost component al „Generației de Aur a fotbalului românesc". Şi el a făcut parte din FRF timp de 6 ani. Spune că situația din fotbalul românesc este dezastruoasă şi că este nevoie de o revoluţie.

Liviu Dragnea declara, într-un interviu recent acordat Gazetei Sporturilor, că singurul candidat la preşedinţia FRF cu care a discutat a fost Ionuţ Lupescu, la solicitarea acestuia, şi l-a asigurat pe fostul internaţional de toată susţinerea sa dacă va câştiga alegerile. Ulterior Dragnea a revenit: „Eu nu am spus că îl susţin pe Ionuţ Lupescu. Eu am spus că, dacă informaţiile care mi-au fost transmise că se foloseşte o hârtie în care este semnătura mea pentru susţinerea domnului Burleanu sunt adevărate, mi se pare ceva incalificabil”, potrivit News.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Eu cred ca asta este alta manipulare marca Livache... Daca-l sustinea , pe Lupescu ,iesea fara nici o problema presedintele FRF , numai daca ne uitam pe cine trebuia sa influenteze . Dar eu cred ca treaba sta asa:
  a) Daca Dragnea iesea contra lui Lupescu isi mai adauga un pietroi la picior de care nu avea nevoie . Pe Dragnea il doare in spitz de fotbal si redresarea lui. S-a folosit si A3 is Dragnea de imaginea lui Lupescu sa-si spele un pic noroiul de pe ei.
  b) Eu cred ca nu l-a ajutat pe Lupescu deloc si nu m-ar surprinde sa vedem cum Burleanu devine "statul paralel" , pentru ca sincer sa fiu e un personaj antipatic si absolut negativ pentru omul de rind.
  Am putea sa vedem si mesajul lui Livache intr-o cheie corecta : " Daca Lupescu cistiga (!!!) , atunci il sustin " .
  • Like 0
 • O fi venit momentul acela cand i se arata lui Dragnea ca oamenii se impotrivesc doar pentru ca este vorba de el? Verificam ipoteza cu ocazia referendumului pentru familia traditionala. Acela ar fi primul prilej in care nemultumirea fata de ceea ce face Dragnea s-ar putea manifesta concret printr-o prezenta masiva si vot impotriva modificarii constitutiei.
  • Like 0
 • check icon
  Daca de Lupescu s-a lipit repede timbrul cu Dragnea de ce nu se spune nimic despre grupul de militieni de la Cluj ce-l sustin pe acest nimeni-in-drum?Ok,ambele tabere sunt nefrecventabile,dar macar spuneti ca si acest anonim(mai ales dpdv al performantelor fotbalului romanesc pe mult prea multi bani) are proptea politica...daca se poate in titlu.
  • Like 0


Îți recomandăm