Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Reabilitarea fațadei Cazinoului din Constanța, finalizată. Previziuni privind posibila inaugurare a emblemei litoralului românesc. Foto

cazinou Constanta.

Foto Facebook Vergil Chițac

Reabilitarea fațadei cazinoului din Constanța a fost finalizată, iar schelele au fost îndepărtate, potrivit unor imagini surprinse de Cazino Constanța și de Info Sud-Est. Imagini cu fațada cazinoului a postat și primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, care în luna mai anul anunța că termenul de finalizare a tuturor lucrărilor la cazinou este iulie 2024. 


          Foto Facebook Vergil Chițac

             Foto Facebook Vergil Chițac

            Sursa foto: Info Sud Est

Lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța erau finalizate în proporție de 67% în luna mai, conform unor informații transmise de Compania Națională de Investiții, la solicitarea Info Sud-Est. 

Cazinoul Constanța este renovat de compania Aedificia, iar fondurile sunt asigurate de Compania Națională de Investiții prin Ministerul Dezvoltării.

Citiți și:

Citiți și: 

La interior, lucrările de reabilitare continuă. La sfârșitul lunii aprilie anul acesta, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a aprobat suplimentarea fondurilor pentru restaurarea Cazinoului din Constanța, valoarea totală reavizată pentru acest obiectiv de investiții fiind de 236.230.000 lei.

„Actul normativ este necesar întrucât, pe parcursul intervențiilor de punere în siguranță și restaurare a clădirii Cazinoului, s-au constatat aspecte care pun în pericol siguranța clădirii și care sunt interdependente cu lucrările deja contractate, atât pentru elementele structurale și arhitecturale, cât și pentru componentele artistice. Astfel, pe parcursul execuției lucrărilor, ca urmare a stabilirii cu exactitate a stării de degradare a imobilului, proiectanții de specialitate au propus noi soluții tehnice de intervenție, care au presupus, cu precădere, refacerea în integralitate a majorității elementelor structurale (planșee, stâlpi, pereți etc). Odată cu refacerea acestor elemente structurale, multe dintre soluțiile prevăzute inițial pentru lucrările de arhitectură și de componente artistice vor fi adaptate la situația nouă a elementelor structurale. Totodată, la nivelul componentelor artistice, s-a constatat starea avansată de coroziune a structurii metalice de susținere/prindere a acestora, care a impus adoptarea de lucrări de înlocuire”, se arăta într-un comunicat de la sfârșitul lunii aprilie transmis de Compania Națională de Investiții, care preciza că stadiul fizic al lucrărilor de execuție era de aproximativ 65%.

„Lucrările de reabilitare finalizate până acum subliniază unicitatea și eleganța arhitecturală a acestei superbe clădiri-simbol construite în stil Art Nouveau și, astfel, prin soluția adoptată astăzi, ne dorim ca, în final, să avem un monument care să dăinuie peste ani și care să redevină un reper istoric, cultural și turistic al României, așa cum merită”, preciza aceeași sursă.

Cazinoul de la Constanța este o clădire edificată în anul 1909, pe faleză, în vecinătatea bulevardului Regina Elisabeta. Este una dintre clădirile emblemă ale Constanței, construită în stil Art Nouveau, după planurile arhitectului Petre Antonescu.

Sursa foto: Facebook Cazino Constanta

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult