Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Reabilitarea fațadei Cazinoului din Constanța, finalizată. Previziuni privind posibila inaugurare a emblemei litoralului românesc. Foto

cazinou Constanta.

Foto Facebook Vergil Chițac

Reabilitarea fațadei cazinoului din Constanța a fost finalizată, iar schelele au fost îndepărtate, potrivit unor imagini surprinse de Cazino Constanța și de Info Sud-Est. Imagini cu fațada cazinoului a postat și primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, care în luna mai anul anunța că termenul de finalizare a tuturor lucrărilor la cazinou este iulie 2024. 


          Foto Facebook Vergil Chițac

             Foto Facebook Vergil Chițac

            Sursa foto: Info Sud Est

Lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța erau finalizate în proporție de 67% în luna mai, conform unor informații transmise de Compania Națională de Investiții, la solicitarea Info Sud-Est. 

Cazinoul Constanța este renovat de compania Aedificia, iar fondurile sunt asigurate de Compania Națională de Investiții prin Ministerul Dezvoltării.

Citiți și:

Citiți și: 

La interior, lucrările de reabilitare continuă. La sfârșitul lunii aprilie anul acesta, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a aprobat suplimentarea fondurilor pentru restaurarea Cazinoului din Constanța, valoarea totală reavizată pentru acest obiectiv de investiții fiind de 236.230.000 lei.

„Actul normativ este necesar întrucât, pe parcursul intervențiilor de punere în siguranță și restaurare a clădirii Cazinoului, s-au constatat aspecte care pun în pericol siguranța clădirii și care sunt interdependente cu lucrările deja contractate, atât pentru elementele structurale și arhitecturale, cât și pentru componentele artistice. Astfel, pe parcursul execuției lucrărilor, ca urmare a stabilirii cu exactitate a stării de degradare a imobilului, proiectanții de specialitate au propus noi soluții tehnice de intervenție, care au presupus, cu precădere, refacerea în integralitate a majorității elementelor structurale (planșee, stâlpi, pereți etc). Odată cu refacerea acestor elemente structurale, multe dintre soluțiile prevăzute inițial pentru lucrările de arhitectură și de componente artistice vor fi adaptate la situația nouă a elementelor structurale. Totodată, la nivelul componentelor artistice, s-a constatat starea avansată de coroziune a structurii metalice de susținere/prindere a acestora, care a impus adoptarea de lucrări de înlocuire”, se arăta într-un comunicat de la sfârșitul lunii aprilie transmis de Compania Națională de Investiții, care preciza că stadiul fizic al lucrărilor de execuție era de aproximativ 65%.

„Lucrările de reabilitare finalizate până acum subliniază unicitatea și eleganța arhitecturală a acestei superbe clădiri-simbol construite în stil Art Nouveau și, astfel, prin soluția adoptată astăzi, ne dorim ca, în final, să avem un monument care să dăinuie peste ani și care să redevină un reper istoric, cultural și turistic al României, așa cum merită”, preciza aceeași sursă.

Cazinoul de la Constanța este o clădire edificată în anul 1909, pe faleză, în vecinătatea bulevardului Regina Elisabeta. Este una dintre clădirile emblemă ale Constanței, construită în stil Art Nouveau, după planurile arhitectului Petre Antonescu.

Sursa foto: Facebook Cazino Constanta

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult