Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Reacția lui Liviu Dragnea după ce șeful senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a anunțat grațiere pentru corupți: „Nu e cazul să ne inflamăm, nu susțin...”

Liviu Dragnea - primari

Foto: Inquam Photos

Președintele PSD a declarat că nu susține o lege a grațierii pentru acte de corupție și că inițiativa senatorului Ștefan Nicolae nu a avut girul partidului, potrivit Digi24.

„Nu susțin o lege a grațierii pentru acte de corupție. Nu este cazul să ne inflamăm pentru că oricine poate depune amendamente, dar eu spun acum Guvernului și ministrului Justiției, doar legea grațierii nu rezolvă problema. Trebuie conceput un plan complex pentru rezolvarea problemelor penitenciarelor. Nici nu cred că este o grabă foarte mare pe această lege, deoarece doar această lege nu rezolvă problema. Oricine poate depune amendamentele, oricum este cale lungă până la decizia finală”, a spus președintele PSD Liviu Dragnea.

Liderul senatorilor PSD Șerban Nicolae, care este și președinte al Comisiei Juridice, a transmis luni colegilor săi din comisie amendamentele pe care le va depune marți la proiectul legii grațierii, iar unul dintre acestea prevede faptul că se grațiază și cei condamnați pentru infracțiuni de corupție, inclusiv luare de mită, dare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu, potrivit unui document obținut de HotNews.ro. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • După ministrul justiției „altă întrebare”, acum plătește Șerban Nicolae, dar oare cine a lăsat toți senatorii PSD să voteze LEGEA GRAȚIERII CORUPȚILOR!
  • Like 0
 • check icon
  „ ... să ne inflamăm ...”: șeful celui mai puternic partid din țară îmi vorbește mie, alegător, de parcă aș fi golanul din colț pe care l-a trimis cineva în piață să se bată cu jandarmii?
  Este evident că oamenii ăștia ne consideră pe toți o turmă!
  Sau chiar suntem, în medie, o turmă?
  • Like 0
 • bluenavy check icon
  Interesanta povestea cu "calea lunga". Legiferarile "adoptate tacit" spun altceva.
  • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult