Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Reacția lui „Daddy” Dragnea după ce mesajele cu circuit închis ale PSD au ajuns în presă: „Ar trebui făcută o sesizare, o plângere”

Liderul PSD Liviu Dragnea a susținut marți că ar dori să știe dacă discuțiile de pe WhatsApp ale Grupului operativ al PSD din timpul protestelor anti-OUG13 publicate de Rise Project „sunt adevărate” și cine le-a făcut publice, adăugând că „ar trebui făcută o plângere” pentru încălcarea secretului corespondenței. 

„Și eu aș vrea să văd dacă acele discuții sunt adevărate. Ăsta este un aspect. Un alt aspect, am vorbit cu colegii mei să consultăm câțiva avocați, cred că ar trebui făcută o sesizare, o plângere, ceva de genul acesta, să vedem, dacă acele conversații sunt adevărate, să vedem cum au fost obținute. Sigur că poate părea un moft, secretul corespondenței și al convorbirilor private trebuie respectat, să vedem dacă a fost respectat sau nu”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă el a scris pe acel grup și dacă a recunoscut mesajele care pare că îi aparțin, Dragnea a răspuns că nu își păstrează toate conversațiile pentru că „ar însemna să îi bubuie telefonul”.

„Eu nu îmi păstrez toate conversațiile pentru că ar însemna să îmi bubuie telefonul. Am mii de conversații și nu îmi mai aduc aminte ce am scris atunci, cuvânt cu cuvânt. Dar dacă acele conversații sunt adevărate, eu personal aș vrea să văd probe indubitabile, nu printscreenuri”, a continuat Liviu Dragnea.

La întrebarea dacă a inițiat, pe grupul de WhatsApp, organizarea filialelor PSD pentru contramanifestații în timpul protestelor anti-OUG13, Dragnea a negat. 

„Eu am făcut în permanență apel și public și în interiorul partidului la, mă rog, nu găsesc cuvântul acum, la a neîncuraja orice manifestație și nu era vorba de o contramanifestație, era vorba de organizarea unui miting. Am spus-o foarte clar, mi-am atras critici chiar din interiorul partidului. Erau foarte mulți colegi nervoși, pe bună dreptate, unii care sunt nervoși și acum, și cu toate astea nu am cedat. Nu am fost de acord ca oamenii să iasă în stradă organizați de către PSD”, a spus Liviu Dragnea.

Nici despre mesajul „Daddy's back” liderul PSD nu a dat mai multe detalii. 

„Haideți să discutăm lucruri serioase, vă rog”, a spus zâmbind președintele PSD atunci când a fost întrebat de jurnaliști dacă îi aparține. 

„Din câte știu PSD are vreo șase grupuri pe WhatsApp și pe Cameră și pe Senat. Suntem un partid foarte deschis și colaborăm din interior cu toate serviciile”, a încheiat el subiectul. 

Rise Project a publicat recent discuțiile avute de Grupul operativ de pe WhatsApp al PSD la începutul protestelor anti-OUG13.  Peste 20 de fruntași PSD s-au reunit într-un grup pe WhatsApp. Miniștri, foști și actuali deputați și senatori au funcționat atunci ca o celulă de criză, scrie Rise Project. 

„Pentru voi, am avut niște mega-întâlniri cu cercul zero din America (…) Daddy’s back!”, a anunțat Liviu Dragnea pe grup când s-a întors în țară, pe 19 ianuarie, de la ceremonia de instalare a lui Trump, menționează sursa citată.

Din discuțiile publicate de Rise Project reiese că pe 31 ianuarie 2017, când ministrul Justiției Florin Iordache anunța OUG 13, Dragnea cerea organizarea unui miting pentru „apărarea României”. 

Liviu Dragnea: „Marian Neacșu. Vorbiți deja din seara asta cu președinții de organizații să ne pregătim de un miting pentru apărarea României”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • După interpretarea pe care o înțeleg eu, poți sa scrii despre orice, oriunde. Despre cum sa organizezi un atentat, un genocid, o tranzacție cu arme sau droguri... un print-screen cu o astfel de discuție nu ar avea nicio relevanță, trebuie aduse probe indubitabile, ca de exemplu o filmare cu el în timp ce scria chestiile alea, în care sa și spună cum îl cheamă, în ce data se întâmplă treaba și la ce oră. Siiiiiiiiiiiiiiiiigur!
    • Like 1
  • ...are curaj,( ca întotdeauna )....o dă anonimă...
    • Like 1
  • Mai bine ii faci doamnei Firea o plangere ca a 'mintit' cu gurita ei ca sunt adevarate si e suparata pe Jianu, detractorul polinomului, mai whatsappistule stirb si (inca) liber.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult