Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Regizorul Tudor Giurgiu, după ce a văzut noul clip de promovare a României: „Este de o stupizenie și de un comic involuntar teribil”

Ilie Năstase, clip de promovare

Ministerul Turismului a lansat un nou videoclip al României în care turiștii străini sunt îndemnați să se scufunde „într-un amalgam efervescent de istorie, cultură și plăcere”.

Întrebat în emisiunea „În fața ta” de la Digi 24 despre noul clip de promovare a României, regizorul Tudor Giurgiu și-a pus mâinile în cap: „Este de o stupizenie și de un comic involuntar teribil, nu cred că vreun străin poate să vadă așa ceva și să spună wow, pun România pe hartă, nu m-a emoționat deloc, mi se pare de la ridicol de la un cap la altul să aduci o dronă să o plimbi”. 

În clip este menționat la un moment dat și contele Dracula. „Nu cred că ar trebui scos, dar de ce nu se face o reconstituire, să faci un filmuleț de un minut la hotelul de la Tihuța, nu știu dacă mai este, știu că sunt străini care vin, sărbătoresc Halloween, noi nu avem autoironie”, a spus Tudor Giurgiu.

Tudor Giurgiu, „În fața ta” (foto: Vlad Bâscă)

Și jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat felul în care Ministerul Turismului s-a gândit să facă reclamă României. „După ce ne-a sorcovit cu clipul de promovare a României, făurit de guvernul Dragnea la Centenar, același guvern deschide acum o altă poartă prin care urmează să dea năvală turiștii străini. Atrași de ce? De faptul că în România, zice vocea narativă a noului clip guvernamental, „orașele sunt vii și colorate, pline de oameni și lumini”. O adevărată revelație: într-adevăr, toate orașele de pe planetă sunt moarte și alb-negre, pline de babuini și canci lumini, cu excepția țării noastre, unde vizitatorii pot să dea peste oameni și, ce să vezi, lumini”, a scris jurnalistul.

Acesta a criticat și prezența lui Ilie Năstase în clip; „„Te aștept în țara mea”, anunță Ilie. Ca să facem ce? Păi, să consumăm niscai vinațuri românești de colecție, pe urmă să ne suim la volan și să refuzăm etilotestul înjurându-i cu sete pe polițiștii care au îndrăznit să ne oprească.”

Emisiunea „În fața ta” este difuzată la Digi24 sâmbăta și duminca, de la ora 13:30.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • La cat ma pricep Io, nu pot nici sa-l critic, nu pot nici sa-l laud.
    • Like 0
  • Da manelele de la Gala Gopo , cum au fost ???? Stupizenie, este putin spus.
    • Like 0
  • Va fi mereu cineva contra. Clip-ul este neutru - nu este genial, dar , nici rau.
    • Like 0
  • Imaginile sunt bune, îmi plac. Comentariul e enervant, strică totul... Era mult mai deștept dacă pe imaginile astea ascultam o Rapsodie enesciană...
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Mie mi se pare ok şi l-am testat pe câţiva prieteni din Olanda, SUA şi Canada. Oricum, au fost în România de multe ori şi singurul lucru pe care-l spune e... natură sălbatică. Asta le place. Cât despre Sighişoara, cetatea a servit ca decor pentru un serial de desene animate japonez, cu vampiri gen Twilight. Au copiat totul. până şi scara. Aşa că vine lumea prin România. Clipul nu mi se pare nici o capodoperă, dar nici penibil. E ok, îşi face treaba.
    • Like 2
  • asi fi vrut sa spun ca nastase (ilie nastase, pt a evita confuzii) nu mai e imaginea romaniei (dupa magariile debitate in lumea tenisului - tenisului,) dar gandindu-ma mai bine, se pare ca este
    • Like 0
  • Eu as vrea sa stiu despre cum s-a decis cine sa faca clipul, a fost cumva vreo licitatie? Apare pe undeva pe SEAP? prin alte locuri? Sau a fost dat la plezneala la niste "pretenari" cu ceva creier dar oricum nu destul ca sa starneasca cu adevarat interesul? Si, apropos, de ce e in limba romana?
    • Like 1
  • . oare cati bani a luat Ilie?!
    • Like 0
  • Daca ar fi fost si niste manele in clip, atunci marele Tudor Giurgiu ar fi fost extaziat. Serios, cata credibilitate mai are tipul asta dupa momentul de la Gopo? Si da, clipul e slab, dar nu neaparat pentru ca-s multe filmari cu drona.
    • Like 6
  • Este impardonabil sa nu apara Castelul Peles, Cazanele Dunarii, Delta si Maramuresul care sunt perlele turismului Romaniei, pentru care strainii viziteaza Romania ...
    • Like 0
    • @ Dina Dalea
      PARERI SI PARERI functie de cerebelul fiecaruia,dar ce i clar ii clar si anume ca Clujul este i fata capitalei monstruoase si a tuturor resedintelor de judet.Omul sfinteste lucru,mai excat oamenii din Cluj care raspund la tot felul de initiative ale comunitatii.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult