Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

#responsabilitate | Medicii ne răspund: Cum să ne purtăm cu vecinii aflați în izolare sau autoizolare. Laptele matern transmite noul coronavirus?

Vitamina C, mierea de albine, ceaiurile de fructe de pădure, apa plată consumată din cinci în cinci minute, alimentele care curăță plâmânii în câteva zile, suplimentele care vă fac imuni la infecția cu coronavirus- pandemia oferă oportunități mai ales comercianților de rețete și suplimente minune care garantează rezultatele, profitând de naivitatea și stările de anxietate ale oamenilor.

Însă care sunt opiniile specialiștilor și experților despre aceste leacuri miraculoase? 

Există vreo combinație ideală de alimente sau substanțe care ne pot face mai puternici în fața unei eventuale infecții cu COVID-19?

Deși sună banal, cei mai mulți oameni de știință spun că o viață echilibrată aduce cu sine și o stare bună din punct de vedere al imunității.

Alimentația trebuie să fie una variată, fără excese de niciun fel. Orele de activități sedentare care presupun șederea într-o poziție mai mult timp trebuie alternate cu câteva minute de mișcare. Și- poate cel mai important aliat al imunității este somnul. 

Continuăm dialogul cu dr. Mihaela Oros, medic primar pediatrie și dr. Gabriel Gurguță, medic specialist în boli infecțioase în cadrul campaniei #responsabilitate, realizate de platforma Republica împreună cu Rețeaua de sănătate Regina Maria. 

Astăzi câteva sfaturi despre cum să ne purtăm cu vecinii aflați în izolare sau autoizolare. Laptele matern transmite noul coronavirius? Răspunsul îl aflați în clipurile de mai jos.

Iată și cum trebuie să ne spălăm corect pe mâini, într-un clip realizat urmând pas cu pas recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In ce fel ajută portul unei cârpe îmbibate în aburii propriei respirații? Dacă aș fi virus, o cârpă umezită cu salivă e perfecta fata de deplasarea prin aer, cu aerosolii de salivă care s-ar usca în câteva minute ;)
    • Like 1
  • Parerist check icon
    Încerc să-mi imaginez cine și-a pus întrebarea din titlu, cu laptele matern, ținând cont ca niciun copil n-a fost pana acum afectat serios, nici măcar sugar. Unul din scenarii ar fi ca laptele respectiv e consumat de o persoana de +70 ani.
    Sau poate e o mama îngrijorată, care a eliminat absolut orice alta posibilitate prin care și-ar putea contamina copilul și ultima rămasă pe lista e asta cu laptele...
    • Like 2


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult