Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

#responsabilitate | Medicii ne răspund: Cum să ne purtăm cu vecinii aflați în izolare sau autoizolare. Laptele matern transmite noul coronavirus?

Vitamina C, mierea de albine, ceaiurile de fructe de pădure, apa plată consumată din cinci în cinci minute, alimentele care curăță plâmânii în câteva zile, suplimentele care vă fac imuni la infecția cu coronavirus- pandemia oferă oportunități mai ales comercianților de rețete și suplimente minune care garantează rezultatele, profitând de naivitatea și stările de anxietate ale oamenilor.

Însă care sunt opiniile specialiștilor și experților despre aceste leacuri miraculoase? 

Există vreo combinație ideală de alimente sau substanțe care ne pot face mai puternici în fața unei eventuale infecții cu COVID-19?

Deși sună banal, cei mai mulți oameni de știință spun că o viață echilibrată aduce cu sine și o stare bună din punct de vedere al imunității.

Alimentația trebuie să fie una variată, fără excese de niciun fel. Orele de activități sedentare care presupun șederea într-o poziție mai mult timp trebuie alternate cu câteva minute de mișcare. Și- poate cel mai important aliat al imunității este somnul. 

Continuăm dialogul cu dr. Mihaela Oros, medic primar pediatrie și dr. Gabriel Gurguță, medic specialist în boli infecțioase în cadrul campaniei #responsabilitate, realizate de platforma Republica împreună cu Rețeaua de sănătate Regina Maria. 

Astăzi câteva sfaturi despre cum să ne purtăm cu vecinii aflați în izolare sau autoizolare. Laptele matern transmite noul coronavirius? Răspunsul îl aflați în clipurile de mai jos.

Iată și cum trebuie să ne spălăm corect pe mâini, într-un clip realizat urmând pas cu pas recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Parerist check icon
    Încerc să-mi imaginez cine și-a pus întrebarea din titlu, cu laptele matern, ținând cont ca niciun copil n-a fost pana acum afectat serios, nici măcar sugar. Unul din scenarii ar fi ca laptele respectiv e consumat de o persoana de +70 ani.
    Sau poate e o mama îngrijorată, care a eliminat absolut orice alta posibilitate prin care și-ar putea contamina copilul și ultima rămasă pe lista e asta cu laptele...
    • Like 1


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult