Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

#responsabilitate | Medicii ne răspund: Cum să ne purtăm cu vecinii aflați în izolare sau autoizolare. Laptele matern transmite noul coronavirus?

Vitamina C, mierea de albine, ceaiurile de fructe de pădure, apa plată consumată din cinci în cinci minute, alimentele care curăță plâmânii în câteva zile, suplimentele care vă fac imuni la infecția cu coronavirus- pandemia oferă oportunități mai ales comercianților de rețete și suplimente minune care garantează rezultatele, profitând de naivitatea și stările de anxietate ale oamenilor.

Însă care sunt opiniile specialiștilor și experților despre aceste leacuri miraculoase? 

Există vreo combinație ideală de alimente sau substanțe care ne pot face mai puternici în fața unei eventuale infecții cu COVID-19?

Deși sună banal, cei mai mulți oameni de știință spun că o viață echilibrată aduce cu sine și o stare bună din punct de vedere al imunității.

Alimentația trebuie să fie una variată, fără excese de niciun fel. Orele de activități sedentare care presupun șederea într-o poziție mai mult timp trebuie alternate cu câteva minute de mișcare. Și- poate cel mai important aliat al imunității este somnul. 

Continuăm dialogul cu dr. Mihaela Oros, medic primar pediatrie și dr. Gabriel Gurguță, medic specialist în boli infecțioase în cadrul campaniei #responsabilitate, realizate de platforma Republica împreună cu Rețeaua de sănătate Regina Maria. 

Astăzi câteva sfaturi despre cum să ne purtăm cu vecinii aflați în izolare sau autoizolare. Laptele matern transmite noul coronavirius? Răspunsul îl aflați în clipurile de mai jos.

Iată și cum trebuie să ne spălăm corect pe mâini, într-un clip realizat urmând pas cu pas recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In ce fel ajută portul unei cârpe îmbibate în aburii propriei respirații? Dacă aș fi virus, o cârpă umezită cu salivă e perfecta fata de deplasarea prin aer, cu aerosolii de salivă care s-ar usca în câteva minute ;)
    • Like 1
  • Parerist check icon
    Încerc să-mi imaginez cine și-a pus întrebarea din titlu, cu laptele matern, ținând cont ca niciun copil n-a fost pana acum afectat serios, nici măcar sugar. Unul din scenarii ar fi ca laptele respectiv e consumat de o persoana de +70 ani.
    Sau poate e o mama îngrijorată, care a eliminat absolut orice alta posibilitate prin care și-ar putea contamina copilul și ultima rămasă pe lista e asta cu laptele...
    • Like 2


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult