Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

#responsabilitate | Medicii ne răspund: Cum să ne purtăm cu vecinii aflați în izolare sau autoizolare. Laptele matern transmite noul coronavirus?

Vitamina C, mierea de albine, ceaiurile de fructe de pădure, apa plată consumată din cinci în cinci minute, alimentele care curăță plâmânii în câteva zile, suplimentele care vă fac imuni la infecția cu coronavirus- pandemia oferă oportunități mai ales comercianților de rețete și suplimente minune care garantează rezultatele, profitând de naivitatea și stările de anxietate ale oamenilor.

Însă care sunt opiniile specialiștilor și experților despre aceste leacuri miraculoase? 

Există vreo combinație ideală de alimente sau substanțe care ne pot face mai puternici în fața unei eventuale infecții cu COVID-19?

Deși sună banal, cei mai mulți oameni de știință spun că o viață echilibrată aduce cu sine și o stare bună din punct de vedere al imunității.

Alimentația trebuie să fie una variată, fără excese de niciun fel. Orele de activități sedentare care presupun șederea într-o poziție mai mult timp trebuie alternate cu câteva minute de mișcare. Și- poate cel mai important aliat al imunității este somnul. 

Continuăm dialogul cu dr. Mihaela Oros, medic primar pediatrie și dr. Gabriel Gurguță, medic specialist în boli infecțioase în cadrul campaniei #responsabilitate, realizate de platforma Republica împreună cu Rețeaua de sănătate Regina Maria. 

Astăzi câteva sfaturi despre cum să ne purtăm cu vecinii aflați în izolare sau autoizolare. Laptele matern transmite noul coronavirius? Răspunsul îl aflați în clipurile de mai jos.

Iată și cum trebuie să ne spălăm corect pe mâini, într-un clip realizat urmând pas cu pas recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In ce fel ajută portul unei cârpe îmbibate în aburii propriei respirații? Dacă aș fi virus, o cârpă umezită cu salivă e perfecta fata de deplasarea prin aer, cu aerosolii de salivă care s-ar usca în câteva minute ;)
    • Like 1
  • Parerist check icon
    Încerc să-mi imaginez cine și-a pus întrebarea din titlu, cu laptele matern, ținând cont ca niciun copil n-a fost pana acum afectat serios, nici măcar sugar. Unul din scenarii ar fi ca laptele respectiv e consumat de o persoana de +70 ani.
    Sau poate e o mama îngrijorată, care a eliminat absolut orice alta posibilitate prin care și-ar putea contamina copilul și ultima rămasă pe lista e asta cu laptele...
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult