Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMag.

#responsabilitate | Medicii ne răspund: Cum să ne purtăm cu vecinii aflați în izolare sau autoizolare. Laptele matern transmite noul coronavirus?

Vitamina C, mierea de albine, ceaiurile de fructe de pădure, apa plată consumată din cinci în cinci minute, alimentele care curăță plâmânii în câteva zile, suplimentele care vă fac imuni la infecția cu coronavirus- pandemia oferă oportunități mai ales comercianților de rețete și suplimente minune care garantează rezultatele, profitând de naivitatea și stările de anxietate ale oamenilor.

Însă care sunt opiniile specialiștilor și experților despre aceste leacuri miraculoase? 

Există vreo combinație ideală de alimente sau substanțe care ne pot face mai puternici în fața unei eventuale infecții cu COVID-19?

Deși sună banal, cei mai mulți oameni de știință spun că o viață echilibrată aduce cu sine și o stare bună din punct de vedere al imunității.

Alimentația trebuie să fie una variată, fără excese de niciun fel. Orele de activități sedentare care presupun șederea într-o poziție mai mult timp trebuie alternate cu câteva minute de mișcare. Și- poate cel mai important aliat al imunității este somnul. 

Continuăm dialogul cu dr. Mihaela Oros, medic primar pediatrie și dr. Gabriel Gurguță, medic specialist în boli infecțioase în cadrul campaniei #responsabilitate, realizate de platforma Republica împreună cu Rețeaua de sănătate Regina Maria. 

Astăzi câteva sfaturi despre cum să ne purtăm cu vecinii aflați în izolare sau autoizolare. Laptele matern transmite noul coronavirius? Răspunsul îl aflați în clipurile de mai jos.

Iată și cum trebuie să ne spălăm corect pe mâini, într-un clip realizat urmând pas cu pas recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In ce fel ajută portul unei cârpe îmbibate în aburii propriei respirații? Dacă aș fi virus, o cârpă umezită cu salivă e perfecta fata de deplasarea prin aer, cu aerosolii de salivă care s-ar usca în câteva minute ;)
    • Like 1
  • Parerist check icon
    Încerc să-mi imaginez cine și-a pus întrebarea din titlu, cu laptele matern, ținând cont ca niciun copil n-a fost pana acum afectat serios, nici măcar sugar. Unul din scenarii ar fi ca laptele respectiv e consumat de o persoana de +70 ani.
    Sau poate e o mama îngrijorată, care a eliminat absolut orice alta posibilitate prin care și-ar putea contamina copilul și ultima rămasă pe lista e asta cu laptele...
    • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult