Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Revelion fără zăpadă în București. Când zic meteorologii că ar fi șanse să mai ningă în Capitală

Iarna în București - (Foto Cosmin Gârleșteanu)

(Foto: Cosmin Gârleșteanu)

În București ultima zi a anului va fi din nou frumoasă şi mai caldă decât ar fi normal, potrivit datelor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). 

Câțiva fulgi de zăpadă ar putea cădea în București abia pe 4 ianuarie, când sunt șanse mici, de 20-30 la sută, să ningă puțin ca apoi, până pe 10 ianuarie, vremea să se mai încălzească, ne-a transmis meteorologul de serviciu de la ANM.

„Nu putem spune exact când o să ningă în București și pe spații mai mari din țară, putem spune până când nu o să ningă. În București, până în data de 4 ianuarie 2018, precipitațiile care ar putea cădea vor fi cel mai probabil sub formă de ploaie, nu de ninsoare. Ceva condiții de fulguială sau lapoviță ar fi în ziua de 4 ianuarie, când temperaturile mai scad, după care până spre 10 ianuarie este iar puțin probabil să ningă în Capitală, cel mult o lapoviță, dar datele se mai pot schimba”, ne-a declarat sâmbătă meteorologul de serviciu de la Administrația Națională de Meteorologie.

În țară tot în jurul datei de 4 ianuarie sunt șanse să ningă pe suprafețe mai mari în zona de vest, nord, centru și la munte.

„La nivelul țării șanse să ningă ar fi tot în jurul datei de 4 ianuarie, când mai scad puțin temperaturile, iar precipitațiile care intră în țară e posibil să se transforme în lapoviță și ninsoare, cel mai probabil în zonele de vest, nord, centru și la munte”, ne-a spus meteorologul de serviciu de la ANM. 

„Din datele pe care le avem până acum, estimez că la București este o probabilitate mică, de 20-30 la sută, să ningă. Până în 10 ianuarie nu sunt șanse de ninsoare. Asta nu înseamnă că va ninge în 10 ianuarie, ci că până atunci probabilitatea să ningă pe suprafețe mari în toată țara e mică”, potrivit reprezentantului ANM.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Excepțional. Să ningă la munte,pe câmpii, nu în mizeria asta de oraș, supra aglomerat de mașini și gunoaie. În București este de ajuns să plouă un pic și totul devine un calvar, o ninsoare e deja un blestem. Cine vrea zăpadă(mai ales curată) să se ducă la munte sau la Polul Nord, e mai eficient.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult