Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Revelion fără zăpadă în București. Când zic meteorologii că ar fi șanse să mai ningă în Capitală

Iarna în București - (Foto Cosmin Gârleșteanu)

(Foto: Cosmin Gârleșteanu)

În București ultima zi a anului va fi din nou frumoasă şi mai caldă decât ar fi normal, potrivit datelor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). 

Câțiva fulgi de zăpadă ar putea cădea în București abia pe 4 ianuarie, când sunt șanse mici, de 20-30 la sută, să ningă puțin ca apoi, până pe 10 ianuarie, vremea să se mai încălzească, ne-a transmis meteorologul de serviciu de la ANM.

„Nu putem spune exact când o să ningă în București și pe spații mai mari din țară, putem spune până când nu o să ningă. În București, până în data de 4 ianuarie 2018, precipitațiile care ar putea cădea vor fi cel mai probabil sub formă de ploaie, nu de ninsoare. Ceva condiții de fulguială sau lapoviță ar fi în ziua de 4 ianuarie, când temperaturile mai scad, după care până spre 10 ianuarie este iar puțin probabil să ningă în Capitală, cel mult o lapoviță, dar datele se mai pot schimba”, ne-a declarat sâmbătă meteorologul de serviciu de la Administrația Națională de Meteorologie.

În țară tot în jurul datei de 4 ianuarie sunt șanse să ningă pe suprafețe mai mari în zona de vest, nord, centru și la munte.

„La nivelul țării șanse să ningă ar fi tot în jurul datei de 4 ianuarie, când mai scad puțin temperaturile, iar precipitațiile care intră în țară e posibil să se transforme în lapoviță și ninsoare, cel mai probabil în zonele de vest, nord, centru și la munte”, ne-a spus meteorologul de serviciu de la ANM. 

„Din datele pe care le avem până acum, estimez că la București este o probabilitate mică, de 20-30 la sută, să ningă. Până în 10 ianuarie nu sunt șanse de ninsoare. Asta nu înseamnă că va ninge în 10 ianuarie, ci că până atunci probabilitatea să ningă pe suprafețe mari în toată țara e mică”, potrivit reprezentantului ANM.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Excepțional. Să ningă la munte,pe câmpii, nu în mizeria asta de oraș, supra aglomerat de mașini și gunoaie. În București este de ajuns să plouă un pic și totul devine un calvar, o ninsoare e deja un blestem. Cine vrea zăpadă(mai ales curată) să se ducă la munte sau la Polul Nord, e mai eficient.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult