Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Revine experimentul cu „impozitul pe gospodărie”. Liviu Dragnea: „În principiu nu îl exclud, dar să avem forma finală” a programului de guvernare

Liviu Dragnea - Foto: George Călin

(Foto: Inquam Photos/George Călin)

Impozitul pe gospodărie, o idee care a atras critici vehemente din partea consultanților fiscali și nu numai, revine în discuție.

Liderul PSD Liviu Dragnea a admis luni, răspunzând la întrebările reporterilor, că „în principiu” nu exclude ca în programul de guvernare al noului Cabinet să apară și măsura privind impozitul pe gospodărie.

Reporter: „Impozitul pe gospodărie e luat în calcul?”

Liviu Dragnea: „Când va fi gata îl vom comunica. Sfatul meu e să nu mai promovați informații pe surse, că nu e bine.”

Reporter: „Nu excludeți impozitul pe gospodărie?”

Liviu Dragnea: „În principiu nu îl exclud, dar să avem forma finală (a programului de guvernare - n.n.).” 

Guvernul a anunțat că renunţă la această taxă în vara anului trecut, însă în decembrie anul trecut Liviu Dragnea, a readus-o în discuţie, la Antena 3. El a declarat la finalul anului trecut că speră ca această nouă taxă să se aplice din 2019.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Excelent!!! Mă sacrific să plătesc și eu, doar pentru satisfacția de a vedea vitele electorale ale lui Dragnea cu un bir nou și mare pe capetele lor seci. Succesuri!
  • Like 0
 • Anon check icon
  Hopa?? Maretul, gloriosul si ultra-capabilul program de guvernare cu care atat s-au laudat si pe care il invatau toti ministrii nu era complet??? Acuma e in faza de completare? Mai mai, ce surprize avem!
  • Like 1
  • @ Anon
   Nu am suficient timp dar am observat ca chiar in campanie au prezentat/circulat mai multe variante. Apoi oficial la fiecare investire s-au facut alte ajustari (de sintaxa, de cifre, de termene) .pnl ar fi trebuit sa monitorizeze asta si ne ocupam noi cu propagarea daca era facuta corect........Numai ca daca au majoritar ratati in conducere cine sa faca asta gratis ??????!!
   • Like 0
 • VARLY VARLY check icon
  Oare pe cand un impozit pe GREATA fata de unii politicieni ??? Ar merge munti de bani la buget.

  Oare pe cand un impozit pe PROSTIA unor politicieni ??? Si iarasi munti de bani .... ( aici ar putea fi impozitul nitel mai mare )
  • Like 1
 • iar petarde, e irelevanta prostia asta. Si daca va fi, nu murim noi, problema e justitia!
  • Like 1


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult