Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Revine experimentul cu „impozitul pe gospodărie”. Liviu Dragnea: „În principiu nu îl exclud, dar să avem forma finală” a programului de guvernare

Liviu Dragnea - Foto: George Călin

(Foto: Inquam Photos/George Călin)

Impozitul pe gospodărie, o idee care a atras critici vehemente din partea consultanților fiscali și nu numai, revine în discuție.

Liderul PSD Liviu Dragnea a admis luni, răspunzând la întrebările reporterilor, că „în principiu” nu exclude ca în programul de guvernare al noului Cabinet să apară și măsura privind impozitul pe gospodărie.

Reporter: „Impozitul pe gospodărie e luat în calcul?”

Liviu Dragnea: „Când va fi gata îl vom comunica. Sfatul meu e să nu mai promovați informații pe surse, că nu e bine.”

Reporter: „Nu excludeți impozitul pe gospodărie?”

Liviu Dragnea: „În principiu nu îl exclud, dar să avem forma finală (a programului de guvernare - n.n.).” 

Guvernul a anunțat că renunţă la această taxă în vara anului trecut, însă în decembrie anul trecut Liviu Dragnea, a readus-o în discuţie, la Antena 3. El a declarat la finalul anului trecut că speră ca această nouă taxă să se aplice din 2019.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Excelent!!! Mă sacrific să plătesc și eu, doar pentru satisfacția de a vedea vitele electorale ale lui Dragnea cu un bir nou și mare pe capetele lor seci. Succesuri!
  • Like 0
 • Anon check icon
  Hopa?? Maretul, gloriosul si ultra-capabilul program de guvernare cu care atat s-au laudat si pe care il invatau toti ministrii nu era complet??? Acuma e in faza de completare? Mai mai, ce surprize avem!
  • Like 1
  • @ Anon
   Nu am suficient timp dar am observat ca chiar in campanie au prezentat/circulat mai multe variante. Apoi oficial la fiecare investire s-au facut alte ajustari (de sintaxa, de cifre, de termene) .pnl ar fi trebuit sa monitorizeze asta si ne ocupam noi cu propagarea daca era facuta corect........Numai ca daca au majoritar ratati in conducere cine sa faca asta gratis ??????!!
   • Like 0
 • VARLY VARLY check icon
  Oare pe cand un impozit pe GREATA fata de unii politicieni ??? Ar merge munti de bani la buget.

  Oare pe cand un impozit pe PROSTIA unor politicieni ??? Si iarasi munti de bani .... ( aici ar putea fi impozitul nitel mai mare )
  • Like 1
 • iar petarde, e irelevanta prostia asta. Si daca va fi, nu murim noi, problema e justitia!
  • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult