Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2020: 76.10% dintre candidați au obținut cel puțin media 5

Evaluare Națională 2020

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 au fost afișate pe evaluare.edu.ro. Pentru prima dată, notele au fost publicate în format anonimizat, pentru a respecta legislația GDPR.

Potrivit Ministerului Educației, 135.101 candidați dintre cei 160.468 prezenți,  adică 76,1%, au obținut medii mai mari sau egale cu 5, rata de promovare din 2020 fiind cea mai mare din ultimii 3 .ani

839 de absolvenți de școală generală au încheiat examenul cu media generală 10.

Rata de participare la examenul de Evaluare Națională a fost de 93%, fiind prezenți 160.468 de candidați dintr-un total de 172.531 de înscriși.

La proba de Limba și literatura română 135.101 candidați (83.9%) au obținut note mai mari sau egale cu 5, iar 4.587 candidați au fost notați cu 10.

La proba de Matematică, 112.651 de candidați (70.2%) au avut note mai mari sau egale cu 5, iar 3.251 de candidați au obținut nota 10, mai transmite Ministerul Educației.

Șapte elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Media generală de admitere  la liceu se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și 20% media anilor de gimnaziu. Aceasta urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Este o Harta ,a tristei realitatii din sistemul educational si din cauza ministrului ,Ci din cauza ,nivelului de educatie al societatii ,,al familiilor din care provin acesti copii ,Sa fie oare o legautura intre orientarea politica si nivelul de educatie ??
    --- Eu spun cu tarie ca DA,, Utitati-va bine la harta ,si observati cam pe unde este prezent electoratul PNL ,cum sunt rezultatele ?? La Cluj ,PNL-USR,, rez. foarte bune , iar la Botosani ,,Vaslui , Galati ,unde harta politica este rosie si nivelul educational este unul f. slab, Ne place ,sau nu asta este realitatea , Cam tot pe acolo si rata abandonului scolar este una mare ,
    • Like 0
  • Un rezultat chiar OK, mai ales avand in vedere situatia actuala. Sigur, nici subiectele n-au fost grele.
    • Like 3
  • check icon
    Suntem o natie de genii !!
    Superb.
    Purem arata Europei ce sistem de educatie performant avem.
    Felicitari ministrului educatiei. Felicitari Guvernului.
    Vom svea numai si numai performanta maxima in licee facultati si bineintekes pe piata libera a muncii !!!
    URA URA URA
    Traiasca democratia in Romania!!!!!
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult