Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2020: 76.10% dintre candidați au obținut cel puțin media 5

Evaluare Națională 2020

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 au fost afișate pe evaluare.edu.ro. Pentru prima dată, notele au fost publicate în format anonimizat, pentru a respecta legislația GDPR.

Potrivit Ministerului Educației, 135.101 candidați dintre cei 160.468 prezenți,  adică 76,1%, au obținut medii mai mari sau egale cu 5, rata de promovare din 2020 fiind cea mai mare din ultimii 3 .ani

839 de absolvenți de școală generală au încheiat examenul cu media generală 10.

Rata de participare la examenul de Evaluare Națională a fost de 93%, fiind prezenți 160.468 de candidați dintr-un total de 172.531 de înscriși.

La proba de Limba și literatura română 135.101 candidați (83.9%) au obținut note mai mari sau egale cu 5, iar 4.587 candidați au fost notați cu 10.

La proba de Matematică, 112.651 de candidați (70.2%) au avut note mai mari sau egale cu 5, iar 3.251 de candidați au obținut nota 10, mai transmite Ministerul Educației.

Șapte elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Media generală de admitere  la liceu se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și 20% media anilor de gimnaziu. Aceasta urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dan check icon
  Este o Harta ,a tristei realitatii din sistemul educational si din cauza ministrului ,Ci din cauza ,nivelului de educatie al societatii ,,al familiilor din care provin acesti copii ,Sa fie oare o legautura intre orientarea politica si nivelul de educatie ??
  --- Eu spun cu tarie ca DA,, Utitati-va bine la harta ,si observati cam pe unde este prezent electoratul PNL ,cum sunt rezultatele ?? La Cluj ,PNL-USR,, rez. foarte bune , iar la Botosani ,,Vaslui , Galati ,unde harta politica este rosie si nivelul educational este unul f. slab, Ne place ,sau nu asta este realitatea , Cam tot pe acolo si rata abandonului scolar este una mare ,
  • Like 0
 • Un rezultat chiar OK, mai ales avand in vedere situatia actuala. Sigur, nici subiectele n-au fost grele.
  • Like 3
 • Suntem o natie de genii !!
  Superb.
  Purem arata Europei ce sistem de educatie performant avem.
  Felicitari ministrului educatiei. Felicitari Guvernului.
  Vom svea numai si numai performanta maxima in licee facultati si bineintekes pe piata libera a muncii !!!
  URA URA URA
  Traiasca democratia in Romania!!!!!
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult