Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Rezultatele la Evaluarea Națională 2020 se afișează azi anonimizat pe evaluare.edu.ro: fiecare elev a primit un cod ca să-și afle notele

Evaluare Nationala 2020 - Foto Inquam Photos/Octav Ganea )

Rezultatele la examenul de Evaluare Națională 2020 se afișează azi, până la ora 14, la avizierele centrelor de examen și pe site-ul ministerului Educației, evaluare.edu.ro. În premieră, anul acesta rezultatele se vor afișa anonimizat, fiecare elev primind în prealabil un cod. Măsura este luată pentru respectarea Regulamentului general privind protecția datelor. Este prima dată de la intrarea în vigoare a GDPR când rezultatele vor fi afișate astfel.

Cum vor arăta rezultatele la evaluarea națională

Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen tipăresc din aplicația informatică EvNat un raport ce va conține: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului: Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului). Raportul a fost distribuit fiecărui candidat miercurea trecută, în momentul predării lucrării scrise la Matematică. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la Evaluare Națională 2020.

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor la examenul de Evaluare Națională și media.

Azi se pot depune și contestațiile la evaluare națională 2020. Rezultatele finale vor fi afișate pe 27 iunie.

Știrea inițială:

În premieră în acest an, la Evaluarea Națională 2020 notele vor fi afișate anonim. Fiecare absolvent de clasa a VIII-a va primi astăzi, 17 iunie, la predarea lucrării scrise la proba de matematică, un cod pentru a-și putea vedea nota. 

Motivul pentru care se va proceda așa îl reprezintă o solicitare a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

„Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări din aplicația informatică EvNat, din modulul Rapoarte, raportul CE_ANONIM Listă coduri candidați, conținând codurile alocate fiecărui candidat. generarea raportului se va realiza prin selectarea acestuia și apăsarea butonului pdf.

Codurile individuale vor fi distribuite candidaților în cursul zilei de 17 iunie 2020 în momentul predării lucrării scrise. 

Comisiile din unitățile de învățământ /centre de examen vor informa candidații că rezultatele vor fi afișate anonim. Codul individual al fiecărui candidat gnerat de aplicația informatică EvNat corespunde numelui și prenumelui”, se arată într-o notă semnată de directorul general al Direcției Generale de Învățământ Preuniversitar și transmisă comisiilor de Evaluare Națională 2020.

Azi absolvenții de clasa a VIII-a susțin proba scrisă la matematică.

(Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Un concurs national fara afisarea rezultatelor !!!!
  Perfect anormal.
  Cate fraude se pot ascunde oare ????!!!
  Aici nu e vorba de date cu caracter personal. My God!! E vorba de un concurs. Si nu unul personal.... unul chiar foarte national.
  • Like 0
 • Bună ziua dacă copilul a pierdut codul, cum va putea afla rezultatele la examen
  • Like 0
 • Teodora check icon
  Nu e rau, dimpotrivă. Nu va mai sti tot universul ce nota a luat copilul, liceele unde va fi repartizat vor sti, normal.
  Si liceul va putea fi un nou început pentru fiecare, daca secretariatul nu face cunoscute profesorilor rezultatele nominal, împotriva legii. Cand incepe clasa a IX-a, toată lumea stie notele si fiecare copil are deja un statut în ochii celorlalti, bun sau prost. Va fi mai obiectiv de acum.
  • Like 0
 • check icon
  O prostie de nedescris. O mizerie.
  Eu propun sa nu mai avem nici nume, sa fim persoane fara identitate. Niste numere care trec prin lumea asta fara sa stie ce face alt numar. Incredibil unde am ajuns.
  Asta e deja fobie de nedescris. Teama asta permanenta ca cineva te urmareste, ca-ti cunoaste viata personala !!! Am ajuns aici si datorita retelelor de socializare, in mare parte, unde toti narozii isi pun viata personala pe tava sa se holbeze toti la ea ! Si eventual unii sa se bage si cu picioarele in viata personala, asa cum multe exemple sunt evidente de ceva ani incoace. O simpla asociere si s-a ajuns si aici.
  Nici bucuria si curiozitatea sincera de a vedea ce a facut o cunostinta un prieten un coleg, sa ma pot compara, statistic, unde ma aflu, in urma acestui concurs, examen national cum vreti sa-i spuneti.
  Cine si pentru ce ar exploata notele obtinute la examen, ma intreb? O sa fiu ridicat in slavi de necunoscuti pentru nota buna sau o sa fiu stigmatizat pentru nota slaba ! Nicio problema, cainii pot latra in continuare. Pai nu e de mirare ca si in ciclul primar copii nu mai iau note ci calificative, pentru a nu mai exista diferente intre ei, de fapt. Sa nu cumva sa se simta prostii mai prosti decat sunt. Iar smecherii si descurcaretii sa mearga pe burta in continuare. Asta e adevarul si nu vrem sa recunoastem
  Pe cine protejam de cine ?
  Date cu caracter personal... Pai inca o data: propun sa nu avem nume ci doar un numar personal si eventual din cele care se genereaza aleator cu schimbare in timp deasemeni aleatorie, sa nu mai avem nici carti de identitate, nici contracte semnate la banci, pentru proprietati, pentru servicii de tot felul, etc, etc. Si sa plecam in pesteri cu totii.
  Ce se poate exploata dintr-o nota?
  Sa nu mai facem oameni buni examene nationale!!! Sa le facem personale, fiecare cu examenul lui. Daca nu suntem in stare de asa ceva, de un examen NATIONAL, sa renuntam eventual si la note si la elevii din banca.
  • Like 1
 • Valentin check icon
  Comentariu la o televiziune, după terminarea întregii porcării: să nu mai aud de română şi matematică toată vacanţa!

  Aşa, să cultivăm gustul pentru citit!
  • Like 0
  • @ Valentin
   Teodora check icon
   Citit? Cine a zis ca o sa citească?
   • Like 1
 • Ovo check icon
  Minunat. Eu zic că, dacă tot am apucat pe acest drum, să mergem și mai departe. Elevii să nu mai fie „ascultați” de profesori în clasă, în public, în fața celorlalți colegi. Până la urmă, evaluarea trebuie să fie un act intim, efectuat într-un spațiu adecvat, care să asigure intimitatea, astfel încât ceilalți elevi să nu poată afla ce notă primește elevul ascultat.
  Și mai mult, să nu se mai strige catalogul, tocmai pentru că numele unui elev este o „dată personală”, și nu trebuie să știe toți copiii din clasă cum îl cheamă pe elevul x.
  Dar chiar, profesorii sunt autorizați ca operatori de date personale? Nuuu? Să-nchideți repede școlile, până nu află doamna Weber, că jar mâncați! Așa ceva? O asemenea încălcare grosolană a drepturilor omului? Școlile sunt instituții de detenție, care practică totura!
  Acum mă uit în urmă și realizez câte drepturi mi-au fost încălcate în anii de școală!, Alooo, CEDO, vreau despăgubiri de la statul român!
  • Like 3
  • @ Ovo
   Delia MC Delia MC check icon
   Date personale? Dar când s-a înscris la școală a facut-o noaptea pe întuneric, la școală la fel, și-a SCRIS NUMELE pe extemporal, vă dați seama? Ce abuzuri! Mda, până acum vedeai pe net care și ce note au luat, acuma nu se vor mai vedea, orice loază poate zice ce vrea. Pepinieră de mimoze, nu alta!
   Când am susținut diverse examene de admitere, liceu, facultate, treaptă, se afișa lista afară pe perete și putea să vadă oricine ce brânză ai făcut. Datele mele personale, le putea vedea oricine! Mulțumesc, mi-ați deschis ochii! Dau statul în judecată! Cer despăgubiri!
   • Like 1
 • E corect, astea sunt date personale, n-au de ce sa fie facute publice. Sper ca sistemul sa si functioneze.
  • Like 2
 • Teodora check icon
  Corect! Era timpul sa încetăm cu expunerea copiilor în felul acesta. Oricum, nu folosea nimănui, sfarseau prin a deveni statistici.
  • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
sound-bars icon