Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Iohannis convoacă o ședință cu toți cei responsabili de gestionarea pandemiei pentru introducerea de măsuri restrictive: „Sunt singurele care mai pot opri răspândirea îmbolnăvirilor”

Klaus Iohannis, octombrie 2021

Foto: Presidency.ro

„Acest coșmar ne arată că, din păcate, valul 4 se dovedește mult mai agresiv față de cele mai pesimiste așteptări. Pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent, a fost deficitară, cauzele sunt multiple, dar, și dacă vedem cine și ce a greșit, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă.”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă în care a vorbit despre introducerea de măsuri restrictive pentru gestionarea pandemiei.

„Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii de gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot opri răspândirea infectărilor. Prioritatea zero este salvarea vieților cetățenilor noștri, orice alte teme trec în plan secund. Nimic nu e mai presus de viață și trebuie să facem tot ce e posibil chiar în ceasul al 12-lea pentru a o proteja”, a spus Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Decizia va fi 100% a presedintelui. Nimeni nu i s-a opus in astfel de consilii. Vom vedea fie impotenta politica fie curaj si asumare. Din partea presedintelui si atat.
  • Like 2
 • Oare Marele Alb e invitat? Cred ca ar ajuta dacă ar sfinți vaccinul.
  • Like 0
 • Casargoz check icon
  7 militari, 8 doctori si 3 functionari. Su mai bine zis 9 militari daca zicem ca SPP e cu militari. Ca civil ce sa zic,.. am incredere in doctori.

  Ministerul Sănătății – dr.Magdalena Ciobanu
  INSP – dr.Radu Cucuiu doctor epidemiolog, care lucrează de 18 ani în INSP,
  Citeşte întreaga ştire: Radu Cucuiu, noul director al INSP. Prima reacție după numirea făcută de Vlad Voiculescu , dr.Adriana Pistol Bazele eidemiologiei, biostatistica, esantionare si epidemiologia sanatatii reproductive-CDC Atlanta

  DSP București- dr.Oana Nicolescu Oana Nicolescu este medic de familie. Ea a fost numită director executiv la DSP București în luna mai, anul trecut, în plină pandemie. A venit pe funcție în locul Laurei Acatrinei, medic de specialitate, epidemiolog.
  Matei Balș – dr.Claudiu Sbârcea medic SPP , dr.Lucian Lerescu Medic SPP , dr.Catalin Apostolescu Cătălin Apostolescu, medicul-erou de la Matei Balș , dr. Gabriel Popescu Profesor universitar Boli Infecțioase
  MAI -DSU – dr. Raed Arafat, dr. Bogdan Oprita - un medic mai bun decat Arafat
  IGSU – Col. Cristian Radu
  MAE – Mihai Dănilă fost ceva
  Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu
  MAI – DGMO – Humă Ciprian
  STS – General de brigadă Remi Manda
  MApN – CNCAV Valeriu Gheorghiță
  Transporturi – Adriana Kalapis
  Compania Națională de Aeroporturi București – Cristian Alexe
  IGPF – Liviu Bute
  • Like 0


Îți recomandăm