Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Iohannis convoacă o ședință cu toți cei responsabili de gestionarea pandemiei pentru introducerea de măsuri restrictive: „Sunt singurele care mai pot opri răspândirea îmbolnăvirilor”

Klaus Iohannis, octombrie 2021

Foto: Presidency.ro

„Acest coșmar ne arată că, din păcate, valul 4 se dovedește mult mai agresiv față de cele mai pesimiste așteptări. Pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent, a fost deficitară, cauzele sunt multiple, dar, și dacă vedem cine și ce a greșit, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă.”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă în care a vorbit despre introducerea de măsuri restrictive pentru gestionarea pandemiei.

„Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii de gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot opri răspândirea infectărilor. Prioritatea zero este salvarea vieților cetățenilor noștri, orice alte teme trec în plan secund. Nimic nu e mai presus de viață și trebuie să facem tot ce e posibil chiar în ceasul al 12-lea pentru a o proteja”, a spus Iohannis.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Decizia va fi 100% a presedintelui. Nimeni nu i s-a opus in astfel de consilii. Vom vedea fie impotenta politica fie curaj si asumare. Din partea presedintelui si atat.
    • Like 2
  • Oare Marele Alb e invitat? Cred ca ar ajuta dacă ar sfinți vaccinul.
    • Like 0
  • Casargoz check icon
    7 militari, 8 doctori si 3 functionari. Su mai bine zis 9 militari daca zicem ca SPP e cu militari. Ca civil ce sa zic,.. am incredere in doctori.

    Ministerul Sănătății – dr.Magdalena Ciobanu
    INSP – dr.Radu Cucuiu doctor epidemiolog, care lucrează de 18 ani în INSP,
    Citeşte întreaga ştire: Radu Cucuiu, noul director al INSP. Prima reacție după numirea făcută de Vlad Voiculescu , dr.Adriana Pistol Bazele eidemiologiei, biostatistica, esantionare si epidemiologia sanatatii reproductive-CDC Atlanta

    DSP București- dr.Oana Nicolescu Oana Nicolescu este medic de familie. Ea a fost numită director executiv la DSP București în luna mai, anul trecut, în plină pandemie. A venit pe funcție în locul Laurei Acatrinei, medic de specialitate, epidemiolog.
    Matei Balș – dr.Claudiu Sbârcea medic SPP , dr.Lucian Lerescu Medic SPP , dr.Catalin Apostolescu Cătălin Apostolescu, medicul-erou de la Matei Balș , dr. Gabriel Popescu Profesor universitar Boli Infecțioase
    MAI -DSU – dr. Raed Arafat, dr. Bogdan Oprita - un medic mai bun decat Arafat
    IGSU – Col. Cristian Radu
    MAE – Mihai Dănilă fost ceva
    Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu
    MAI – DGMO – Humă Ciprian
    STS – General de brigadă Remi Manda
    MApN – CNCAV Valeriu Gheorghiță
    Transporturi – Adriana Kalapis
    Compania Națională de Aeroporturi București – Cristian Alexe
    IGPF – Liviu Bute
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult