Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

România suspendă zborurile dinspre și către Italia. Luni, autoritățile decid dacă vor suspenda cursurile în școli

Otopeni - măsuri de siguranță coronavirus

Foto: Inquam Photos

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis să suspende zborurile dinspre și către Italia în perioada 9-23 martie, a anunțat duminică noapte ministrul de Interne Marcel Vela, după o întâlnire cu ministrul Sănătății, Victor Costache, și cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode,. Măsura intră în vigoare luni de la ora 12:00.

Până luni dimineață, bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus ajunsese în România la 15.

„Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere”, a spus Vela.

Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Iran și Coreea de Sud  vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu. Persoanele care intră în țară pe la punctele de frontieră și nu declară corect țara din care vin vor fi acuzați de fals în declarații.

Anterior, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă decisese supendarea evenimentelor cu peste 1.000 de participanți. 

Luni autoritățile vor decide dacă vor suspenda cursurile în școli.  O nouă ședință a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă va avea loc la ora 16.00. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Buna ziua,dupa parerea mea pana acum autoritatiile chineze au fost cele mai prompte in actiuniile care au fost intreprinse in combaterea virusului,in Europa autoritatiile au fost mult mai lente,mai superficiiale,este vorba de toate tarile din Europa,dupa parerea mea trebuiau intreprinse de la inceputul aparitiei virusului masuri mult mai restrictive in ceea ce priveste izolarea ,dau exemplu Chinei pentru ca acolo la inceputul epidemiei s-a incercat musamalizarea,dar cand au vazut ca virusul se extinde au luat masuri extreme,au constrit doua spitale,au apelat la armata,iar acum totul in China este sub control,pe cand in Europa este haos.trebuie intreprinse masuri dure,eficiente care sa duca la estomparea,oprirea,si lichidarea acestei epidemi,cateodata oamenii trebuie educati si cu parul,cand aud,si vad in mass media,ca oamenii mint constient ca sa scape de izolare sau carantina,ma ingrozesc,ne meritam soarta.....
    • Like 0
  • În sfârşit, o măsură înţeleaptă!
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult