Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

România suspendă zborurile dinspre și către Italia. Luni, autoritățile decid dacă vor suspenda cursurile în școli

Otopeni - măsuri de siguranță coronavirus

Foto: Inquam Photos

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis să suspende zborurile dinspre și către Italia în perioada 9-23 martie, a anunțat duminică noapte ministrul de Interne Marcel Vela, după o întâlnire cu ministrul Sănătății, Victor Costache, și cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode,. Măsura intră în vigoare luni de la ora 12:00.

Până luni dimineață, bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus ajunsese în România la 15.

„Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere”, a spus Vela.

Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Iran și Coreea de Sud  vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu. Persoanele care intră în țară pe la punctele de frontieră și nu declară corect țara din care vin vor fi acuzați de fals în declarații.

Anterior, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă decisese supendarea evenimentelor cu peste 1.000 de participanți. 

Luni autoritățile vor decide dacă vor suspenda cursurile în școli.  O nouă ședință a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă va avea loc la ora 16.00. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Buna ziua,dupa parerea mea pana acum autoritatiile chineze au fost cele mai prompte in actiuniile care au fost intreprinse in combaterea virusului,in Europa autoritatiile au fost mult mai lente,mai superficiiale,este vorba de toate tarile din Europa,dupa parerea mea trebuiau intreprinse de la inceputul aparitiei virusului masuri mult mai restrictive in ceea ce priveste izolarea ,dau exemplu Chinei pentru ca acolo la inceputul epidemiei s-a incercat musamalizarea,dar cand au vazut ca virusul se extinde au luat masuri extreme,au constrit doua spitale,au apelat la armata,iar acum totul in China este sub control,pe cand in Europa este haos.trebuie intreprinse masuri dure,eficiente care sa duca la estomparea,oprirea,si lichidarea acestei epidemi,cateodata oamenii trebuie educati si cu parul,cand aud,si vad in mass media,ca oamenii mint constient ca sa scape de izolare sau carantina,ma ingrozesc,ne meritam soarta.....
    • Like 0
  • În sfârşit, o măsură înţeleaptă!
    • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult