Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

România a fost învinsă de Albania, cu 0-1, şi a fost eliminată de la Euro 2016 încă din faza grupelor

România - Albania, Antrenament Națională

UPDATE. Reprezentativa României a fost învinsă, duminică seară, la Lyon, cu scorul de 1-0, de selecţionata Albaniei, şi a fost eliminată de la Campionatul European încă din faza grupelor.

Știrea inițială:

Meciul România - Albania a fost transmis LIVE de PROTV, duminică, de la ora 22.00. În paralel, s-a desfășurat partida Franța - Elveția 0-0.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE pe siteul EURO 2016

Corespondență Republica.ro din Franța, de la Răzvan Mitroi:

Am zis că Parisul nu ne-a adus gustul victoriei, dar nici Lyon-ul nu pare mai prietenos cu Naționala României. Adunate din diferite conjuncturi, sunt câteva chestiuni care justifică zisele de mai sus.

Mai întâi, antrenamentul oficial al tricolorilor din preziua meciului nu s-a putut desfășura pe Stade Grand Lyon (inaugurat în ianuarie 2016) din motive de gazon răvășit la meciurile precedente și de ploi violente. Așadar, fotbaliștii noștri au trebuit să meargă la un alt stadion (condiții excelente, nu-i vorbă), dar vor vedea arena jocului cu Albania de astă seară abia la încălzirea meciului. Legat de asta, mici deranjuri organizatorice au apărut din cauza incapacității reorganizării gazdelor: conferința de presă premergătoare antrenamentului oficial s-a ținut totuși la stadionul mare, iar Iordănescu cu trei jucători (Grigore, Hoban și Stanciu) au traversat de două ori orașul, pentru a se prezenta și ziariștilor și la antrenament. Organizatorii au spus că nu pot reface dispozitivul de securitate pentru media la stadionul de antrenament... (NB. Dacă Nea Puiu i-a dus pe cei trei la conferința de presă, înseamnă că sunt în primul 11).

Vitregiți au fost și fanii. La Lyon este un grad de alertă mai ridicat decât la Paris și nu s-a aprobat nicio activitate a suporterilor prin oraș, în afara Fan Zone. Aici am dat de o rețetă financiară cam dubioasă. Pentru a putea organiza ceva special suporterilor români, FRF trebuia să plătească 10.000 de euro pentru o zi. La prețurile astea, nicio țară participantă n-a organizat nimic, a rămas doar UEFA cu niște ecrane mari de vizionare a meciurilor, hot-dog, bere și cola. Consulatul General al României de la Lyon a dorit să organizeze în preziua meciului o Zi a Iei românești, dar cum era în afara Fan Zone, proiectul a picat din motive de imposibilitatea asigurării securității.

Consulatul n-a avut noroc nici cu o recepție oficială de bun venit a Naționalei. Evenimentul era programat pe un vas de croazieră, dar Rhone-ul s-a umflat nervos de la ploi și vasul a rămas ancorat la debarcader.

Din fericire, semnele astea potrivnice nu îi afectează pe fotbaliști. Ei alimentează speranțele de calificare cu un tonus bun, cu stare de sănătate bună și cu determinare. Sunt foarte conștienți că este un ultim tren pe care îl mai pot prinde. Unii nu doar la acest EURO, ci și în carieră.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    Mda...
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Şi punem de-o fiesta, sau cum? Nu prea văd un fotbal de calitate din partea naţionalei. Cred că o să rezolvăm şi trenul ăsta... şi pe urmă... om vedea...
    • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult