Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

România a fost învinsă de Albania, cu 0-1, şi a fost eliminată de la Euro 2016 încă din faza grupelor

România - Albania, Antrenament Națională

UPDATE. Reprezentativa României a fost învinsă, duminică seară, la Lyon, cu scorul de 1-0, de selecţionata Albaniei, şi a fost eliminată de la Campionatul European încă din faza grupelor.

Știrea inițială:

Meciul România - Albania a fost transmis LIVE de PROTV, duminică, de la ora 22.00. În paralel, s-a desfășurat partida Franța - Elveția 0-0.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE pe siteul EURO 2016

Corespondență Republica.ro din Franța, de la Răzvan Mitroi:

Am zis că Parisul nu ne-a adus gustul victoriei, dar nici Lyon-ul nu pare mai prietenos cu Naționala României. Adunate din diferite conjuncturi, sunt câteva chestiuni care justifică zisele de mai sus.

Mai întâi, antrenamentul oficial al tricolorilor din preziua meciului nu s-a putut desfășura pe Stade Grand Lyon (inaugurat în ianuarie 2016) din motive de gazon răvășit la meciurile precedente și de ploi violente. Așadar, fotbaliștii noștri au trebuit să meargă la un alt stadion (condiții excelente, nu-i vorbă), dar vor vedea arena jocului cu Albania de astă seară abia la încălzirea meciului. Legat de asta, mici deranjuri organizatorice au apărut din cauza incapacității reorganizării gazdelor: conferința de presă premergătoare antrenamentului oficial s-a ținut totuși la stadionul mare, iar Iordănescu cu trei jucători (Grigore, Hoban și Stanciu) au traversat de două ori orașul, pentru a se prezenta și ziariștilor și la antrenament. Organizatorii au spus că nu pot reface dispozitivul de securitate pentru media la stadionul de antrenament... (NB. Dacă Nea Puiu i-a dus pe cei trei la conferința de presă, înseamnă că sunt în primul 11).

Vitregiți au fost și fanii. La Lyon este un grad de alertă mai ridicat decât la Paris și nu s-a aprobat nicio activitate a suporterilor prin oraș, în afara Fan Zone. Aici am dat de o rețetă financiară cam dubioasă. Pentru a putea organiza ceva special suporterilor români, FRF trebuia să plătească 10.000 de euro pentru o zi. La prețurile astea, nicio țară participantă n-a organizat nimic, a rămas doar UEFA cu niște ecrane mari de vizionare a meciurilor, hot-dog, bere și cola. Consulatul General al României de la Lyon a dorit să organizeze în preziua meciului o Zi a Iei românești, dar cum era în afara Fan Zone, proiectul a picat din motive de imposibilitatea asigurării securității.

Consulatul n-a avut noroc nici cu o recepție oficială de bun venit a Naționalei. Evenimentul era programat pe un vas de croazieră, dar Rhone-ul s-a umflat nervos de la ploi și vasul a rămas ancorat la debarcader.

Din fericire, semnele astea potrivnice nu îi afectează pe fotbaliști. Ei alimentează speranțele de calificare cu un tonus bun, cu stare de sănătate bună și cu determinare. Sunt foarte conștienți că este un ultim tren pe care îl mai pot prinde. Unii nu doar la acest EURO, ci și în carieră.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    Mda...
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Şi punem de-o fiesta, sau cum? Nu prea văd un fotbal de calitate din partea naţionalei. Cred că o să rezolvăm şi trenul ăsta... şi pe urmă... om vedea...
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult