Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

EURO Selfie. România – egal pe stadion, victorie pe stradă. Presa franceză contrapune imaginea suporterilor români celei a huliganilor ruși

Nici după cea de-a doua partidă la EURO 2016 Naționala României nu a simțit gustul victoriei. Egalul chinuit cu Elveția ne menține șansele de a ne califica dincolo de grupe, dar lupta decisivă va fi la Lyon, contra Albaniei. Tricolorii sunt în continuare dornici de calificare, nu le-a căzut moralul, staff-ul tehnic muncește zi și noapte să găsească formule de joc și de echipă care să aducă victoria. 

Anghel Iordănescu însuși declară că depindem doar de noi și nu așteptăm jocul rezultatelor. Dovada abordării lucide, fără încrâncenare, poate fi și faptul că Iordănescu a deschis astăzi cantonamentul tricolorilor de la Chantilly. A fost ziua porților deschise (adică vreo două ore, totuși) pentru presă, departe de ideea închiderii într-o fortăreață unde să se pregătească secretele meciului cu Albania fără ochi străini prin preajmă. 

Cred că și fotbaliștilor le-a ajutat acest moment în care au putut să se detensioneze și să transmită publicului starea de ambiție care nu i-a părăsit. Au nevoie de încrederea suporterilor și s-au adresat lor prin intermediul presei.

Dacă Parisul nu a fost orașul victoriilor pentru fotbaliștii români, a devenit în schimb locul aplauzelor pentru suporterii români. Parada Fanilor de la Turnul Eiffel până la stadionul Parc de Princes a adunat aproximativ 3000 de fani îmbrăcați în galben. 

Timp de o oră și jumătate au blocat sensul de mers spre stadion cu o coloană impresionantă, scandând continuu pentru România. Marșul, organizat de FRF împreună cu Poliția și Jandarmeria franceză, a fost un exemplu de comportament civilizat, nu a avut loc niciun incident, iar spectaculozitatea a fost maximă. Trecătorii, locuitorii de pe traseu și chiar suporterii elvețieni în drum și ei spre stadion au aplaudat admirativ trecerea coloanei galbene. A fost o victorie clară a fanilor noștri pe străzile Parisului, apeciată mult și de presa franceză care a pus acțiunea românească în contrapondere cu violențele suporterilor ruși de la Marsilia.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Un total de 301 milioane € vor fi distribuiți celor 24 de echipe participante, cu peste 100 de milioane € mai mult decât la turneul anterior. cel mai mare premiu accesibil este de 27 milioane €. Lista completă : Premiu pentru participare: 8 milioane € premii ulterioare bazate pe performanțele echipelor : Campioni: 8 milioane € Locul doi: 5 milioane € Semifinale: 4 milioane € Sferturi: 2,5 milioane € Optimi: 1,5 milioane € Locul trei în grupă: 1 milion € Victorie într-un meci din grupă: 1 milion € Egal într-un meci din grupă: 500.000 €
  • Like 0
 • I-a spus cineva lui Iordanescu oare ca daca Elvetia face egal cu Franta (care e calificata) o victorie cu Albania ramane doar de palmares? Cum naiba sa spuna ca "suntem la mana noastra ''? Sau nu mai stiu eu aritmetica ...:(
  • Like 1
  • @ Virgi Bratu
   Nationala se poate califica si de pe locul 3, cu 4 puncte.
   • Like 0
  • @ Virgi Bratu
   sa traim si sa apucam sa vedem romania calificata, altfel BRAVOS celui care a construit ac pagina https://ro.wikipedia.org/wiki/Campionatul_European_de_Fotbal_2016
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult