Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

România paralelă, o coproducție Dragnea - Antena3: „Oamenii nu mai au grija zilei de mâine. Mătușile lui Codrin Ștefănescu, foarte finuțe și rasate, de câteva luni ies frecvent la restaurant împreună”

Liviu Dragnea - la tabla la Antena3

„Oamenii nu mai au grija zilei de mâine”, a spus liderul PSD, Liviu Dragnea, joi seara la Antena3, unde a explicat, la tablă, cum le-au crescut veniturile românilor. În opinia lui, oamenii își permit acum să cheltuie mai mult pentru cultură și recreere. Mai exact, aceste cheltuieli s-au triplat în ultimii doi ani, a spus Dragnea.

Liderul PSD a dat ca exemplu cazul mătuşilor secretarului general al PSD Codrin Ştefănescu, „foarte finuţe şi rasate", care de câteva luni merg frecvent la restaurant împreună, nemaifiind obligate să aleagă între medicamente şi mâncare sau între mâncare şi facturi.

„Vorbeam cu Codrin Ştefănescu aseară, când ne întorceam de la Giurgiu, şi spunea că are nişte mătuşi, doamne foarte educate, pregătite, foarte finuţe şi rasate care ani de zile nu ieşeau la restaurant şi de câteva luni de zile merg frecvent la restaurant împreună. Mănâncă ce mănâncă, beau un suc, beau o cafea. Şi au spus: «Acum începem să ne permitem, nu ne mai este frică de ziua de mâine, nu mai eşti obligată să alegi între  medicamente şi mâncare, între mâncare şi facturi»”, a povestit liderul social-democrat, potrivit News.ro.

Din statisticile liderului PSD, peste 4 milioane de români au plecat în concedii în afara ţării, în ultimii doi ani, iar „asta înseamnă că au avut bani, pentru că au crescut lefurile şi vor creşte în continuare”. 

Întrebat de moderator ce le răspunde criticilor care susțin că, din cauza acestor politici, va veni o criză care va șterge totul, președintele PSD a răspuns: „Asta e o prostie”.  

„De ce aruncă ei pe piață toate aceste minciuni? În mintea lor e așa: cum, necum, îl omorâm pe Dragnea, dăm guvernul jos, și venim noi, dar e clar că noi nu suntem în stare să ducem acest program mai departe. (...) Eu am prezentat niște grafice. Când a guvernat PSD economia a crescut, când au guvernat ceilalți, economia - în jos.” „De ce nu vor ei ca românii să aibă bani? Un motiv foarte simplu. Cu cât ai mai mulți bani, cu cât începi să prinzi cheag acasă, prin muncă, nu prea mai ai timp să te lași așa manipulat”, a spus Dragnea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Acum, că au aflat de la Daddy ce bine o duc, să vezi ce se îmbulzesc pensionarii la restaurante. Lăsând gluma la o parte, ce gândesc oare pensionarii care votează PSD când aud de la Dragnea că au scăpat de griji și că pot merge de câteva ori pe lună la restaurant? Poate încep să înțeleagă că toată pălăvrageala care li se bagă pe gât este o mare minciună și că sunt luați de proști.
  • Like 1
 • Ăia patru milioane de români... n-au plecat în concediu în străinătate, au plecat în străinătate și atât. Mulți, pentru totdeauna.
  • Like 2
 • Ce pensii au crescut băi hoților? Pensiile tuturor paraziților sociali. Cat au fost încadrați undeva au parazitat, după pensionare parazitează în continuare. Și, pe deasupra mai sunt și impertinenți. Se cred îndreptățiți să trăiască mai bine decât mulțimea celor ce i-au întreținut și îi întrețin in continuare. Spui de "mătușile" avortonului, slugoiul ordinar al lui vctudor și acum mai nou al tau? Vrei să te credem? Ce au fost "finuțele" alea? Nu cumva activiste pcr!? Numai așa putea să iasă un gunoi precum c.stefanescu. Ai verificat cate "finute" din astea au scăpat de grija cheltuielilor? Cum spune un comentator, mai jos, "hai sictir" de mâncător de câcat. Locul vostru e la ocnă, vietasi, borfași ordinari ce sunteți. Mai devreme sau mai târziu să vă așteptați să dați socoteala nemernicilor. Și să nu vă așteptați la milă. Nici pentru voi nici pentru loazele voastre imbecile si obraznice. Nu ați învățat nimic din istorie, nici măcar nu o cunoașteți. Tiranii si trădătorii au sfarsit-o mereu rău. Asta vă așteaptă și pe voi nemernicilor.
  • Like 5
 • Dorin check icon
  După spusele Hamsterului ar însemna că 3,5 milioane de alegători PSD mănâncă la cârciumă .Nu de alta dar nu avem restaurante pt toți.Poate deschide statul unele.?
  • Like 3
 • Pai e foarte simplu si logic: fiind matusile unui sef de la partid, au primit cate o sinecura calduta, deci isi permit.
  • Like 2
 • Ada check icon
  Le multumim pt glumele pe care le fac !
  Am ras pana nu am putut : dintr-o data merge lumea la restaurant.
  Atata de "finute " erau doamnele incat nu am mers la restaurant nici macar o data in ultimii ani pana nu a venit sa le aduca pensia sau salariul marit.
  Oare exista oameni care mai cred aceste prostii ?
  • Like 6
 • mike mike check icon
  "N'Dragneta" si sarutul mortii. Mafia de Alexandria & Videle.
  • Like 1
 • A mai zis unul "Să trăiţi bine!" şi numai bine n-am trăit. De fapt Daddy, dacă-mi aduc aminte, fost ucenicul lui "Să trăiţi bine!", nu?! A avut de la cine să înveţe! Să vedeţi când o să înceapă cu "Statul nu mai are bani". Atunci o să fie tragedia mare.
  • Like 4
  • @ Dragoş Anghelache
   Delia MC Delia MC check icon
   Capra sare masa, iada sare casa
   • Like 0
 • cox check icon
  Propaganda de 15 bani!
  Cel mai abject lucru este sa te prostească cineva pe față. Este ca și cum te-ar considera o cantitate neglijabilă. Cam asta fac nemernicii ăștia.
  Băi infractorule, românii pleacă în concedii în afară țării pentru ca sunt sătui de țigănia de la mare, sunt sătui sa facă o zi până la munte, sunt sătui sa plătească prețuri mai mari ca afară pentru niște servicii de doi lei. Pentru ca ați distrus tot, inclusiv în turism. Cine sa ofere servicii de calitate? Privații cărora le oferiți zero sprijin și îi sugrumati financiar zi de zi?
  În al doilea rând, da va veni criza, pentru ca cineva va trebui să spele după voi, va trebui să ia măsuri după haosul și habarnismul în care ne-ați băgat. Împrumuturile pentru salarii și pensii specale cine crezistenta ca le plătește. Când te împrumuți cu costuri mai mari decât Grecia în criză crezi ca este vreo dovadă de inteligență? Cum crezi ca ar putea sa ducă cineva mai departe programul vostru imbecil făcut de un alt infractor?
  Cat despre mătușile penibilului ăla ... numai de bine. Sa le trăiască nepotul, sa ajungă din parlamentar un oarecare, un neica nimeni, că asta îi e valoarea și sa vedem dacă mai pot sa se rupă în figuri la restaurant numai cu banii din pensii. Până una alta hai siktir, infractorule!
  • Like 9
 • Oare si matusilii s au apucat de furat?!
  Sau totul este de la cocaina...!
  • Like 0
  • @ Micu-Santa Romica
   GabiC check icon
   Nu- ,matusile au primit niste bani pe car, ca atunci cand "marele secretar" va avea nevoie sa-si ia vreun Mertz- sa aibe "rasatele" de unde sa-i dea bani; Vezi cazul Oprisan.
   • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult