Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Rovana Plumb despre prețurile carburanților: Dacă domnul Dragnea a declarat că nu vor creşte, aşa va fi

Rovana Plumb și Liviu Dragnea

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Nici ministrul Rovana Plumb nu vede o creștere la pompă a prețului carburanților odată cu reintroducerea supraaccizei. Plumb nu a simțit majorarea prețurilor pentru că spune că nu a mai alimentat de o lună. Întrebată de jurnaliști despre scumpirea benzinei și motorinei, ministrul delegat pentru fonduri europene a răspuns: „Dacă domnul Dragnea a declarat că prețurile nu vor creşte, aşa va fi”. 

Șeful Senatului a declarat săptămâna trecută că preţul carburanţilor nu a crescut, ci doar e diferit, în funcţie de staţie. Între timp, el s-a răzgândit.

Pe lista membrilor Guvernului care nu au aflat că benzina s-a scumpit este și ministrul Educaţiei, Liviu Pop, care a găsit o scuză: „Sunt conducător auto. Soţia mea alimentează, nu alimentez eu”.

Dialogul dintre jurnaliști și Rovana Plumb, redat de Digi24.ro:

Reporter: Au crescut prețurile la benzină, motorină din ceea ce ați văzut?

Rovana Plumb, ministrul Mediului: Se urmărește acest lucru și bineînțeles că va fi exprimat, ca și până acum, un punct de vedere concret. Ce ne interesează este faptul că au crescut salariile, au crescut pensiile și în continuare se va face acest lucru.

Reporter: Prețurile la combustibil au crescut?

Rovana Plumb: Vă mulțumesc foarte mult.

Reporter: Bănuiesc că mai mergeți pe la benzinării...

Rovana Plumb: În unele locuri, da, în altele nu...

Reporter: Există vreo benzinărie care n-a mărit prețul?

Rovana Plumb: Depinde de zonele din ţară unde se alimentează. Eu, personal, până în acest moment, de o lună de zile, nu am alimentat.

Reporter: Spunea Liviu Dragnea că nu vor crește prețurile în urma acestei măsuri luate de Guvern... cu acciza... Ce se mai poate face acum?

Rovana Plumb: Dacă domnul Dragnea a declarat că prețurile nu vor creşte, aşa va fi.

Călin Popescu Tăriceanu s-a răzgândit: Sunt deranjat și eu, ca orice român, dacă crește prețul la benzină din cauza accizei

Aflat la Pitești, împreună cu președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Senatului a admis că scumpirea carburanților este o realitate.

„Sunt îngrijorat că locurile noastre de muncă din România pot fi puse în pericol. Vreau ca oamenii să câştige cât mai mult, sigur, deranjat şi eu ca şi fiecare român dacă creşte preţul la benzină din cauza accizei, dar în acelaşi timp vreau să vă spun că în primul trimestru al anului acesta, după eliminarea accizei la combustibil bugetul a încasat mai puţin 800 de milioane de lei”, a spus președintele Senatului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Stiti gluma aia cu Stefan cel mare... ?!
  Mergand pe o carare cu ostasii sai la un moment dat se opreste, descaleca. se apleaca ridica obiectul ce-l intrigase si examinandu-l spuse: biscuiti... ostenii mei !
  Iar ostenii ii raspund cu toata disponibilitatea.. BISCUIM MARIA-TA !!
  • Like 4
 • Cu foarte puţine excepţii, pesedeul e alcătuit din oameni cu un bagaj intelectual redus (şi cu votanţi asemenea). Pornind de la acest fapt, acţiunile pesedeului sunt simple: pe de o parte, pentru a-şi menţine statutul de şăf, Dragnea (el însuşi un ins cu un intelect limitat) a populat poziţiile de decizie politică cu oameni mai proşti ca el (rovana, olguta, tudose, liviupop etc etc zici că-s turnaţi la aceeaşi matriţă). Pe de altă parte, aceşti proşti comunică exclusiv către electoratul propriu, care se mulţumeşte cu explicaţiile primite de la pesedeu. Însă nu reuşesc să păcălească pe nimeni altcineva. Rămâne de văzut până unde se va adânci prăpastia dintre pesedeu şi oamenii normali şi ce se va întâmpla la final. Dacă se va întâmpla ceva.
  • Like 10
  • @ Andrei Olaru
   Tudor check icon
   Perfect descris!
   • Like 2


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult