Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Rovana Plumb despre prețurile carburanților: Dacă domnul Dragnea a declarat că nu vor creşte, aşa va fi

Rovana Plumb și Liviu Dragnea

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Nici ministrul Rovana Plumb nu vede o creștere la pompă a prețului carburanților odată cu reintroducerea supraaccizei. Plumb nu a simțit majorarea prețurilor pentru că spune că nu a mai alimentat de o lună. Întrebată de jurnaliști despre scumpirea benzinei și motorinei, ministrul delegat pentru fonduri europene a răspuns: „Dacă domnul Dragnea a declarat că prețurile nu vor creşte, aşa va fi”. 

Șeful Senatului a declarat săptămâna trecută că preţul carburanţilor nu a crescut, ci doar e diferit, în funcţie de staţie. Între timp, el s-a răzgândit.

Pe lista membrilor Guvernului care nu au aflat că benzina s-a scumpit este și ministrul Educaţiei, Liviu Pop, care a găsit o scuză: „Sunt conducător auto. Soţia mea alimentează, nu alimentez eu”.

Dialogul dintre jurnaliști și Rovana Plumb, redat de Digi24.ro:

Reporter: Au crescut prețurile la benzină, motorină din ceea ce ați văzut?

Rovana Plumb, ministrul Mediului: Se urmărește acest lucru și bineînțeles că va fi exprimat, ca și până acum, un punct de vedere concret. Ce ne interesează este faptul că au crescut salariile, au crescut pensiile și în continuare se va face acest lucru.

Reporter: Prețurile la combustibil au crescut?

Rovana Plumb: Vă mulțumesc foarte mult.

Reporter: Bănuiesc că mai mergeți pe la benzinării...

Rovana Plumb: În unele locuri, da, în altele nu...

Reporter: Există vreo benzinărie care n-a mărit prețul?

Rovana Plumb: Depinde de zonele din ţară unde se alimentează. Eu, personal, până în acest moment, de o lună de zile, nu am alimentat.

Reporter: Spunea Liviu Dragnea că nu vor crește prețurile în urma acestei măsuri luate de Guvern... cu acciza... Ce se mai poate face acum?

Rovana Plumb: Dacă domnul Dragnea a declarat că prețurile nu vor creşte, aşa va fi.

Călin Popescu Tăriceanu s-a răzgândit: Sunt deranjat și eu, ca orice român, dacă crește prețul la benzină din cauza accizei

Aflat la Pitești, împreună cu președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Senatului a admis că scumpirea carburanților este o realitate.

„Sunt îngrijorat că locurile noastre de muncă din România pot fi puse în pericol. Vreau ca oamenii să câştige cât mai mult, sigur, deranjat şi eu ca şi fiecare român dacă creşte preţul la benzină din cauza accizei, dar în acelaşi timp vreau să vă spun că în primul trimestru al anului acesta, după eliminarea accizei la combustibil bugetul a încasat mai puţin 800 de milioane de lei”, a spus președintele Senatului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Stiti gluma aia cu Stefan cel mare... ?!
  Mergand pe o carare cu ostasii sai la un moment dat se opreste, descaleca. se apleaca ridica obiectul ce-l intrigase si examinandu-l spuse: biscuiti... ostenii mei !
  Iar ostenii ii raspund cu toata disponibilitatea.. BISCUIM MARIA-TA !!
  • Like 4
 • Cu foarte puţine excepţii, pesedeul e alcătuit din oameni cu un bagaj intelectual redus (şi cu votanţi asemenea). Pornind de la acest fapt, acţiunile pesedeului sunt simple: pe de o parte, pentru a-şi menţine statutul de şăf, Dragnea (el însuşi un ins cu un intelect limitat) a populat poziţiile de decizie politică cu oameni mai proşti ca el (rovana, olguta, tudose, liviupop etc etc zici că-s turnaţi la aceeaşi matriţă). Pe de altă parte, aceşti proşti comunică exclusiv către electoratul propriu, care se mulţumeşte cu explicaţiile primite de la pesedeu. Însă nu reuşesc să păcălească pe nimeni altcineva. Rămâne de văzut până unde se va adânci prăpastia dintre pesedeu şi oamenii normali şi ce se va întâmpla la final. Dacă se va întâmpla ceva.
  • Like 10
  • @ Andrei Olaru
   Tudor check icon
   Perfect descris!
   • Like 2


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult